News

Rata de incidență din București a ajuns la 6,64 la mie. Când va fi convocată ședința Comitetului pentru Situații de Urgență

Joi, 30 septembrie, rata de incidență a cazurilor Covid-19 din București a ajuns la 6,64 la mie. În aceste condiții, urmează o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență pentru stabilirea unor noi restricții.
30.09.2021 | 10:57
Rata de incidenta din Bucuresti a ajuns la 664 la mie Cand va fi convocata sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta
ADVERTISEMENT

Rata de incidență a cazurilor Covid-19 din Capitală continuă să crească. Joi, aceasta a ajuns la 6,64 la mia de locuitori, conform datelor transmise de către autorități.

Teoretic, în localitățile în care incidența cazurilor trece de 6 la mie se instituie carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, precum și alte restricții.

ADVERTISEMENT

Momentan, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMBSU) așteaptă o decizie a CNSU, care ar urma să schimbe din nou o parte din reguli. Una dintre modificări ar fi legată de menținerea deschisă a restaurantelor, pentru persoanele vaccinate.

Rata de infectare din Capitală a trecut de 6,6 la mie

Incidența cazurilor de SARS-CoV-2 din Capitală a ajuns joi, la ora 10.00, la 6,64, față de 6,33 la mie cu o zi în urmă, conform datelor anunțate de DSP București.

ADVERTISEMENT

Antonela Ghiță, subprefectul Bucureștiului a declarat că o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență va fi convocată după ce CNSU va decide ce modificări vor fi făcute.

Reamintim că miercuri, Guvernul, prin vocea premierului Florin Cîțu, a anunțat că vrea să schimbe din nou regulile în materie de restricții.

ADVERTISEMENT

Conform legii în vigoare, odată cu această nouă cifră, în București ar fi trebuit să fie aplicate noi restricții. Aceste măsuri ar fi valabile în cazul în care incidența este cuprinsă între 6 și 7,5 la mie.

Premierul Cîțu vrea să schimbe regulile după pragul de 6 la mie

Restricțiile aplicabile în prezent la depășirea incidenței de 6 la mie au mari șanse de a fi relaxate. Guvernul a anunțat, miercuri, că vrea să schimbe regulile și să lase deschise restaurantele, doar pentru persoanele vaccinate, în localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mie.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de către premierul Florin Cîțu, care a spus că asta este dorința sa pentru că ”nu trebuie să-i penalizăm pe cei vaccinaţi”. Decizia finală va aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care ar urma să se întrunească joi:

”Deja i-am cerut domnului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU. Astăzi (n.r. miercuri) s-ar putea să avem CNSU, prin care să permitem activitățile economice de acest gen, în special în HoReCa, să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și pentru persoanele vaccinate.

Indiferent de rata de incidență. Persoanele vaccinate pot să meargă la restaurant și dacă cei de acolo sunt vaccinați. Nu trebuie să îi penalizăm pe cei care sunt vaccinați și acesta este un principiu de la care nu vreau să mă dau la o parte”, a declarat miercuri premierul Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT
Tags: