News

Rata de infectare în Capitală a scăzut semnificativ. A ajuns la 3.04 la mia de locuitori

Rata de infectare în Capitală a scăzut considerabil. Marți, 23 noiembrie 2021 a ajuns la valoarea de 3.04 la mia de locuitori, după ce luni a fost de 3. 34.
23.11.2021 | 10:44
Rata de infectare in Capitala a scazut semnificativ A ajuns la 304 la mia de locuitori
ADVERTISEMENT

Rata de infectare în Capitală se menține în continuare pe o pantă descendentă. Încă din data de 21 noiembrie a început să atingă pragul de 3 la mia de locuitori. Redăm mai jos o actualizare a ultimelor cinci zile:

”22.11.2021 – valoarea de 3.34,

21.11.2021 –  valoarea de 3.7,

20.11.2021 – valoarea de 4.05,

19.11.2021 – valoarea de 4.76”, potrivit dspb.ro

Bilanț coronavirus, 23 noiembrie 2021. Au crescut noile infectări și decese

În timp ce indicele de infectare scade în București, ultimul bilanț al pandemiei, transmis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) arată că noile infectări, din ultimele 24 de ore, au mai crescut în raport cu ziua de luni, 22 noiembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Concret, astăzi (marți-n.r) s-au comunicat 2.736 noi persoane depistate pozitiv, comparativ cu luni- 1.550 confirmări infectări cu SARS-COV2. Referitor la decese, și acestea au crescut. Marți au ajuns la 273, după ce luni au fost 154.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.736 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost raportate 273 decese dintre care 34 anterioare”, a informat GCS, într-un bilanț provizoriu din jurul orei 11:00. În jurul orei 13:00 se vor aduce date suplimentare.

Autoritățile încep pregătirea pentru valul 5 al pandemiei

Cseke Attila și Alexandru Rafila au anunțat marți dimineață că la Ministerul Sănătății are loc o videoconferință în care se discută cu reprezentanți ai domeniului sanitar despre cum să gestioneze situația din spitale în contextul prevenirii valului 5 al pandemiei.

ADVERTISEMENT

”De data aceasta decizia se va lua la nivelul fiecărui spital (dacă va face și alte intervenții chirurgicale și cum va trata pacienții non-covid, n.red.), are această  posibilitate de a face propria analiză, dar va trebui să transmită Ministerului Sănătății. De azi chiar trebuie să începem să ne pregătim pentru următorul val. Cel mai important lucru este acela de a ne vaccina.

Toate celelate mesaje și toate celelalte lucruri pe care le face Ministerul Sănătății e pe partea de tratament medical. Trebuie să avem termene mai scurte pentru planul de reziliență de paturi”, a anunțat Cseke Attila, într-o declarație de presă.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a explicat, totodată, că se discută și despre medicamente sau accesul pacienților în ambulatoriu.

”Accesul pacienților în ambulatoriu ar trebui să fie mult mai facil, pentru că oamenii se tratează acasă și își fac rost de medicamente. Asta ne-a dus la numărul mare de decese.

Tratamentul trebuie să fie prescris de medicii de familie sau medicul specialist. Medicația de acasă fie e prescrisă neconform, fie nu e prescrisă de nimeni și oamenii își fac rost și se tratează singuri.

Astea sunt cele mai grave situații care duc la mortalitatea incredibilă – am fost pe primul loc la decese raportat la populație, iar asta nu e întâmplător.

Această neîncredere a oamenilor în sistemul de sănătate a făcut ca ei să se prezinte foarte târziu la medic. Asta trebuie să se schimbe”, a declarat și Rafila, propus ministru la sănătate în noul Guvern Nicolae Ciucă, PNL-PSD-UDMR.

ADVERTISEMENT