News

Rata de infectare în Capitală, marți, 19 octombrie 2021. A urcat la 16.44 la mie

Rata de infectare în Capitală se menține pe o pantă ascendentă. Marți a ajuns la 16.44 la mia de locuitori.
19.10.2021 | 10:50
Rata de infectare in Capitala marti 19 octombrie 2021 A urcat la 1644 la mie
ADVERTISEMENT

Evoluția din ultimele zile a ratei de infectare în București arată astfel: luni-16.42 la mie, duminică- 16.27 la mie, sâmbătă-16.1 la mie.

Rata de contaminare în București crește în contextul în care, la nivel național, potrivit ultimului bilanț al Grupului de Comunicare Strategică (GCS) avem 10.141 bolnavi de SARS-COV2. De asemenea, județul Ilfov are în continuare cel mai mare indice de contaminare, din țară: peste 20/1000, acesta este urmat de Ialomița cu 17,22/1000, iar după acestea se situează Capitala, pe locul 3, la nivel național. Lista integrală cu zonele din România unde coronavirusul se răspândește într-un procent major poate fi consultată AICI

ADVERTISEMENT

Situație alarmantă a deceselor de Covid în România. Suntem pe primul loc ÎN LUME la acest capitol

Pe lângă numărul mare de infectări de SARS-COV2 sau rata mică de imunizare, România mai atinge un record în plin val patru al pandemiei. Țara noastră are cele mai multe decese zilnice, din cauza Covid19, la nivel mondial. Am reușit din acest punct de vedere să depășim chiar și SUA și Rusia.

Nelu Tătaru, fost ministru al sănătății, crede că România a ajuns într-o astfel de situație din cauza dorinței scăzute a populației de a se vaccina împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

”Ne aflăm într-o situație extrem de grea, pentru că numărul pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor.

Nu mai suntem goi în fața bolii, așa cum eram la începutul anului 2020. Știm care sunt riscurile.

ADVERTISEMENT

Și, totuși, suntem pe primul loc în Europa și în LUME la numărul de decese…pentru că majoritatea populației refuză singurul glonț pe care îl avem astăzi în fața acestui inamic. De ce?”, a scris pe facebook Nelu Tătaru, fost ministru al sănătății.

La Spitalul Universitar București nu mai sunt locuri la morgă pentru morții de SARS-COV2

În spitale, situația este, de asemenea, îngrijorătoare. Sunt până acum, un total de 19.745 de persoane internate, infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 1.764 se află la ATI.

ADVERTISEMENT

La Spitalul Universitar București morții de Covid nu mai au loc în morgă. Cadavrele le-au fost depozitate pe holuri.

”În Spitalul Universitar de Urgență București sunt internați peste 400 de pacienți pozitivi și aproximativ 400 de pacienți negativi, toți cu forme severe de boală.

Aproximativ 100 de pacienți sunt internați cu forme extrem de grave, intubați și necesitând suport ventilator avansat”, a comunicat pentru FANATIK biroul de presă al Spitalului Universitar.

În unitatea medicală sunt câte 45 de decedați pe zi, atât COVID și non-COVID. Cu toate că spitalul alocă lunar câte 100 de saci pentru cei care-și pierd, de data aceasta a trebuit suplimentat numărul lor la 500.

ADVERTISEMENT