News

Rata de infectare scade în București sub pragul de 7 la mie. Când s-ar putea ridica restricțiile

04.04.2021 | 13:05
Rata de infectare scade in Bucuresti sub pragul de 7 la mie Cand sar putea ridica restrictiile
ADVERTISEMENT

Rata de infectare cu coronavirus în București, calculată pe ultimele 14 zile, scade pentru prima dată sub pragul de 7 la mia de locuitori. Direcția de Sănătate Publică București a anunțat că rata a ajuns, duminică, la 6,85‰, scrie Libertatea.

Potrivita datelor publicate ieri, rata era de 7,01‰, iar vârful a fost atins pe 31 martie, când rata de incidență era 7,08‰.

ADVERTISEMENT

Deși este un semnal că vârful valului trei pare să fi trecut în Capitală, bucureștenii mai au de așteptat până la relaxarea măsurile de prevenție și combatere a infectării cu coronavirus.

Trend descrescător al ratei de incidență în București

Trendul descrescător a devenit observabil încă din ultimele zile, dar scăderea de astăzi este mult mai mare decât cea din zilele precedente: 1 aprilie – 7,06‰, 2 aprilie – 7,05‰, 3 aprilie – 7,01‰ și 4 aprilie – 6,85‰.

ADVERTISEMENT

Din cauza ratei mari de infectare, de peste 4‰, în București sunt valabile o serie de restricții suplimentare. Astfel circulația persoanelor este îngăduită în doar până la ora 20.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Cei care ies din  locuințe după această oră, trebuie să aibă la ei o declarație pe proprie răspundere în care să precizeze un motiv întemeiat pentru ieșirea din case.

De asemenea, cei care își părăsesc locuințele în intervalul orar 22.00 – 05.00 în interes de serviciu pot prezenta o adeverință eliberată de către angajator. Un alt motiv justificat de părăsire a locuinței este prezentarea la vaccinare, însă în acest caz persoanele trebuie să aibă la ei documentul care să ateste programarea. O altă restricție care vizează Capitala este închiderea în weekend a magazinelor și mall-urilor de la ora 18.00.

ADVERTISEMENT

Bucureștenii vor scăpa de aceste restricții doar în  momentul când rata de incidență a cazurilor de infectare cu coronavirus vă scădea sub 3,5‰.

Și în județul Ilfov se observă o ușoară tendință de scădere a numărului de cazuri noi de Covid-19, însă rata de infectare rămâne cea mai ridicată din țară, de 9,08‰, potrivit datelor publicate sâmbătă de către Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

În Ilfov se află nu mai puțin de 26 de orașe și comune  aflate în carantină, pentru patru dintre ele luându-se ieri decizia prelungirii acestei perioade cu încă 14 zile. Este vorba de Domnești, Jilava, Pantelimon și Voluntari.

ADVERTISEMENT