News

Rata mortalității în aprilie în județele cele mai afectate de COVID-19! Suceava, creștere cu 30% față de ultimii ani

09.05.2020 | 12:39
Rata mortalitatii in aprilie in judetele cele mai afectate de COVID19 Suceava crestere cu 30 fata de ultimii ani
ADVERTISEMENT

Rata mortalității în aprilie în județele cele mai afectate de COVID-19 este una crescută față de ultimii ani. Așa cum era de așteptat, în plină epidemie au murit mai mulţi oameni față de situațiile înregistrate în ultimii 4 ani de zile, conform Recorder.ro.

Rata mortalității în aprilie în județele cele mai afectate de COVID-19!

Aceștia au obţinut statisticile oficiale a numărului total de morţi (indiferent de cauză) în luna aprilie din 8 judeţe. Datele arată cum a evoluat mortalitatea în aceste judeţe în luna aprilie.

ADVERTISEMENT

De remarcat că datele colectate sunt din judeţele Suceava, Arad, Hunedoara, Mureş unde au fost cele mai multe cazuri de COVID 19 şi din judeţele Dolj, Giurgiu, Buzău, Harghita unde numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus a fost mai mic.

Suceava, creștere cu 30% față de ultimii ani

Jurnaliștii de la Recorder.ro scriu că graficele demontează teroria că cei care sunt declaraţi ca morţi de COVID mor din cauza afecţiunilor preexistente.

ADVERTISEMENT

Aceștia oferă și un exemplu. Numărul total al morţilor din judeţul Suceava, în luna aprilie 2020, este cu peste 30% mai mare decât media ultimilor patru ani, ceea ce înseamnă că în luna aprilie au murit cu peste 200 de persoane mai mult decât media ultimilor patru ani.

În mod evident, județul Suceava conduce și la acest capitol. Fiind principalul focar de COVID 19 din România, cu 3.165 de cazuri de îmbolnăviţi, județul a punctat serios și la numărul deceselor.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 108 persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului. Interesant este că dacă în anumite județe s-a înregistrat cea mai mare mortalitate din luna aprilie a ultimilor cinci ani, în regiunile puţin afectate de COVID numărul deceselor respectă media anilor anteriori.

Concret, în județul Giurgiu s-a respectat media anilor anteriori, adică undeva în jurul a 350 de decese în luna aprilie. În aprilie 2020 au murit 358 de decese, dintre care 3 decese au fost din cauza COVID 19.

ADVERTISEMENT

În judeţul Harghita în luna aprilie 2020 au murit 318 persoane. În acest judeţ nicio persoană nu a murit din cauza COVID-19.

 

ADVERTISEMENT