News

Document. Rata de vaccinare în toate școlile și grădinițele din România. Procent de 0% în peste 1.100 de unități

Ministerul Educației a publicat un document cu rata de vaccinare în toate școlile și grădinițele din țară. Elevii vor merge fizic la ore în aproape 72% din unități.
13.11.2021 | 15:25
Document Rata de vaccinare in toate scolile si gradinitele din Romania Procent de 0 in peste 1100 de unitati
ADVERTISEMENT

Conform unui document apărut pe site-ul Ministerului Educației, peste 71,8% dintre școlile din întreaga țară vor funcționa, de luni, 15 noiembrie, cu activitate față în față, având în vedere rata de vaccinare de peste 60% în rândul personalului din unitățile de învățământ.

Care e rata de vaccinare în toate școlile și grădinițele din România. Lista unităților care fac ore cu prezență fizică, de luni.

Vorbind în cifre exacte, în 12.882 de unități școlare, activitatea va fi desfășurată față în față, mai exact cu prezență fizică.

ADVERTISEMENT

În același timp, din cauza ratei de vaccinare de sub 60%, în 4.983 de școli și grădinițe, activitatea va fi exclusiv online. Totodată, alte 61 de unități sunt în online la cerere sau care au 50% din clase suspendate.

În urma centralizării datelor raportate de inspectoratelor școlare județene, în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021, unitățile de învățământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive școlare, vor funcționa astfel:

ADVERTISEMENT
  • Număr unități cu activitate față în față: 12.882 (71,86%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%: 4.983 (27,8%);
  • Număr unități cu activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 55 (0,31%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 6 (0,03%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (anchetă DSP, hotărâre CJSU): 0, se arată pe site-ul Ministerul Educației.

Lista unităților de învățământ, incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului, poate fi consultată aici – DOCUMENT.

ADVERTISEMENT

Care este situația în Capitală: peste 85% din unități, rată de minim 60%

Vineri, 12 noiembrie, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat lista cu rata de vaccinare raportată de fiecare școală și grădiniță.

Potrivit datelor ISMB, în 85% din școli și grădinițe s-au vaccinat 60% din angajați.

În prezent, sunt 98 de unități de învățământ, atât publice, cât și private care vor fi în online, adică 15% din unitățile de învățământ din Capitală.

ADVERTISEMENT

Din aceste total, în 89 nu s-a atins încă pragul de 60% din personal vaccinat anti-Covid. Mai există 9 unități de învățământ publice care au solicitat să rămână în online.

În săptămâna recent încheiată, prima în care s-a aplicat criteriul ratei de vaccinare a angajaților care să fie minimum 60% pentru ca școala să se desfășoare fizic, 68% din numărul total de unități de învățământ cu personalitate juridică au fost deschise.

ADVERTISEMENT