“Îngropat” de pariuri: un antrenor a ratat 300.000€!

Marius Şumudică a fost foarte aproape să parafeze un contract cu o grupare de primă ligă din campionatul elen, însă şefii clubului au renunţat la tehnician după ce au aflat din presa...
13.10.2013 | 18:14
Ingropat de pariuri un antrenor a ratat 300000E

Marius Şumudică a fost foarte aproape să parafeze un contract cu o grupare de primă ligă din campionatul elen, însă şefii clubului au renunţat la tehnician după ce au aflat din presa română că idolul tribunelor giuleştene ar fi implicat în mafia pariurilor.

Imediat ce a agăţat ghetele în cui, Marius Şumudică şi-a început cariera de antrenor. A început cu Rocar, după care au urmat grupări precum Dodu Berceni, Inter Gaz şi Progresul. Cea mai de top grupare pe care a pregătit-o tehnicianul a fost Rapid Bucureşti, unde a obţinut rezultate foarte bune. Jocul spectaculos practicat de echipele pe la care a trecut, l-au propulsat pe “Şumi” în atenţia mai multor cluburi din străinătate. A semnat cu Kavala, însă la scurt timp şi-a prezentat demisia deoarece gruparea a fost retrogradată într-un eşalon inferior. A revenit în România, unde a antrenat pentru scurt timp pe Astra şi FC Braşov. Imediat ce a parasite şi aceste două echipe, Şumudică a primit o ofertă foarte avantajoasă din punct de vedere financiar de la o grupare de primă ligă din Grecia.

Salariu de 25.000 de euro pe lună

Conform surselor FANATIK, Şumudică s-a înţeles rapid cu şefii grupării elene, care i-au trimis prin fax contractual pentru a-l semna. Salariul lunar se cifra la 25 de mii de euro pe lună, iar durata înţelegerea se întindea pe trei sezoane. Mai lipsea doar semnătura antrenorului. Lucrurile au luat însă o întorsătură la 180 de grade. Mai mulţi “prieteni” din România ai lui „Şumi” i-au informat pe oficialii clubului din Grecia că tehnicianul nu are o reputaţie prea bună în ţară şi că ar fi implicat în mafia pariurilor. Totul a pornit de la mai multe materiale defăimătoare la adresa lui Şumudică apărute în presa din România, lucruri neadevărate care au fost, însă, luate drept reale de oficialii clubului grec, care au renunţat în cele din urmă la tehnicianul român. La scurt timp după ce a ratat contractul din Grecia, Şumudică a semnat cu Al Shaab, din Emirate, unde este foarte apreciat de şeici după ce a salvat echipa de la retrogradare. Tehnicianul cîştigă la Al Shaab 200.000 de dolari pe an, însă are bonusuri consistente la fiecare partidă.

Acuzat că ar fi pierdut 80 de milioane de lei vechi

Despre Şumudică s-a scris că ar fi pierdut o sumă considerabilă pe partida Dunărea Galaţi – Progresul. “Se spunea prin vestiar după meci că cei de la Progresul puseseră bani mulţi la pariuri şi că antrenorul lor a pierdut 80 de milioane de lei vechi”, dezvăluia la vremea respectivă Auraş Braşoveanu, preşedintele Dunării. Şumudică era atunci antrenorul Progresului. “Jur cu mîna pe Biblie! Aveam salariu de 300 de euro pe lună la Progresul atunci. De unde să scot eu 80 de milioane? Trebuia să-mi vînd vreo două case… Domnul Braşoveanu vrea să iasă în faţă, dar mie îmi face rău. Îmi strică imaginea, am oferte, lumea se interesează de mine”, a spus Şumudică la vremea respectivă.

Tags: