Stiri sportive

A RATAT transferul VIEŢII DIN CAUZA lui GIOVANI!

În 2003, la Hannover trebuia să ajungă Adrian Iencsi, nu Gică Popescu. Mircea Meleaşă dezvăluie modul în care fraţii Becali îşi făceau, uneori, „meseria”...
21.04.2014 | 00:01

În 2003, la Hannover trebuia să ajungă Adrian Iencsi, nu Gică Popescu. Mircea Meleaşă dezvăluie modul în care fraţii Becali îşi făceau, uneori, „meseria”

Adrian Iencsi a fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători din istoria Rapidului. Se poate mîndri cu două titluri de campion, două Cupe şi o Supercupă în tricoul vişiniu. Rapidul reuşea un sezon 2002-2003 de excepţie cu Iencsi căpitan şi evoluţiile sale nu puteau trece neobservate.

În pauza dintre tur şi retur Hannover 96 căuta un fundaş cu experienţă, iar dacă acesta era şi un obişnuit al echipei naţionale era perfect. Cum Iencsi corespundea cerinţelor, Mircea Meleaşă, la momentul respectiv agent de jucători, l-a propus la gruparea din Bundesliga. Nemţii au fost impresionaţi de calităţile „Şaurului” şi i-au transmis impresarului să vină cu fotbalistul pentru a semna contractul. Din nefericire pentru Iencsi, Ioan Becali a aflat de tranzacţia ce era pe cale să se realizeze şi, furios că a fost sărit din schemă, a făcut tot posibilul să blocheze mutarea. FANATIK vă prezintă, pas cu pas, tactica murdară prin care Giovani a împiedicat trecerea lui Iencsi la Hannover, grupare la care a ajuns, în cele din urmă, la recomandarea sa evident, Gică Popescu.

Inecsi, Giovani, Meleasa

„La 7 dimineaţa era în aeroport cu Popescu”
Mircea Meleaşă avea în 2003 legături strînse cu Rapid şi a povestit pentru FANATIK cum s-au desfăşurat faptele: „Eu am venit cu oferta de la Hannover pentru Iencsi. Ştie şi Răzvan Lucescu, care atunci era vicepreşedinte, ştie şi Mircea Rednic, care era antrenor. Trebuia să iau acordul lor ca să pot face transferul. Adi, în momentul respectiv, nu avea agent. Cu Giovani era, aşa, verbal, cum îi mai lua el la vrăjeală pe toţi. I-am explicat lui Adi că dacă îi spun numele echipei care îl vrea, răsuflă treaba. El a insistat să-i spun că altfel nu merge cu mine. Pînă la urmă, i-am spus… Nemţii trebuiau să plece a doua zi în Antalya, în pregătire. Cum, necum, a aflat Giovani şi la 7 dimineaţa era în aeroport cu Gică Popescu. Ştie şi Copos, am vorbit cu el la telefon la două noaptea. Probabil Adiţă l-a sunat seara pe Giovani şi l-a întrebat ce să facă, dacă să plece în Germania. L-a aburit şi a plecat el acolo cu Gică Popescu. Am martori pentru tot ce afirm”.

Gica Popescu Hannover_00000

„Vrei comision? Ia 500 de euro!”
La Hannover a ajuns, în cele din urmă, Gică Popescu. A evoluat pentru nemţi şase luni, începînd cu ianuarie 2013, după care, la finalul sezonului, s-a lăsat de fotbal. Tras pe sfoară de Giovani, Meleaşă a încercat să-şi recupereze o parte din banii pierduţi în urma transferului ratat al lui Iencsi. Ce a ieşit este, însă, demn de scenariile de comedie. „Giovani m-a chemat la să-mi dea comision. M-am dus acolo, am aşteptat ceva timp şi, în cele din urmă, m-a primit. A băgat mîna în buzunar şi mi-a dat 500 de euro, că viaţa e grea, că mai sînt şi transferuri la care se pierd bani, că nu se cîştigă întotdeauna… Vrăjeli din astea de trei lei. . Am murit de oftică atunci, tocmai făcuse un transfer pe filiera mea. Apoi, Gică a avut o lansare de carte, la care am participat şi eu. M-am dus la Popescu: . A început să se scotocească prin buzunare şi mi-a spus: .

, i-am răspuns. A început să facă pe prostul, că nu ştiu ce, că nu ştiu cum… Mare caracter! Păi îmi spunea Prunea că Popescu e în stare s-o omoare şi pe mă-sa şi pe tac-su pentru bani. Florin era şeful meu la Federaţie, la impresari. Dacă nici el nu îl cunoaşte…”

, a declarat Meleaşă pentru FANATIK.

Ioan Becali_00000

Cum i l-au furat pe Bratu
De-a lungul carierei de impresar, Mircea Meleaşă spune că a avut mult de pătimit din cauza fraţilor Becali. Nu i-au blocat doar transferuri, ci i-au şi furat jucători: „Bratu a fost fotbalistul meu. Nouă jucători de la tineretul Rapidului au semnat cu mine. Au venit la mine la bloc, le-am dat cîte 20 de dolari la fiecare. Atunci, Ionuţ Chirilă era antrenor la echipa mică. Era foarte şucărit că băieţii au semnat cu mine, ăsta voia să facă şi pe impresarul, şi pe antrenorul. Giovani l-a aburit pe Bratu, i-a spus că-i cumpără maşină, i-au dat şi bani, i-au promis că-l transferă la o echipă mare din străinătate. Şi mi l-au furat! M-a deranjat faptul că fraţii Becali voiau să aibă monopol. Lasă-i, domnule, şi pe alţii să mănînce o bucată de pîine, numai voi vreţi?”.

Florin Bratu_00000

Transferat la Spartak
Cîteva luni mai tîrziu, mai exact în decembrie 2003, în Giuleşti venea preşedinte chiar Giovani Becali. Simţindu-se probabil vinovat pentru episodul din ianuarie, machedonul a făcut tot posibilul să-i găsească un contract în străinătate şi lui Iencsi. În cele din urmă, „Şaurul” a ajuns la Spartak Moscova, grupare pentru care a evoluat pînă în 2006, prestaţiile sale în campionatul Rusiei fiind foarte apreciate.

14 partide a jucat Gică Popescu la Hannover şi a marcat un gol
800.000 de euro a plătit Spartak Moscova pentru Adrian Iencsi

 P: Pariază LIVE cu Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare!