Life

Raul Cârstea a murit. Artistul de folk avea 65 de ani

Raul Cârstea, unul dintre artiștii emblematici ai muzicii folk, a încetat din viață. Chitaristul care a debutat la Cenaclul Flacăra și care a cântat în duetul Andante avea 65 de ani.
29.04.2022 | 19:50
Raul Carstea a murit Artistul de folk avea 65 de ani
Raul Cârstea a murit la 65 de ani. Chitaristul a cântat în duetul Andante. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Anunțul trecerii în neființă a fost făcut de un alt artist celebru. Vasile Șeicaru, cu care regretatul cântăreț era foarte bun prieten, a transmis că solistul a murit, fără să ofere amănunte despre cauza decesului acestuia.

Raul Cârstea a murit la 65 de ani. Chitaristul a cântat în duetul Andante

Raul Cârstea a murit în cursul zilei de vineri, 29 aprilie 2022, la vârsta de 65 de ani. Numele său este strâns legat de Cenaclul Flacăra, dar și de numeroase piese, printre care se numără: Scrisoare de Florii sau Zale din cuvinte.

ADVERTISEMENT

„Ne-a părăsit Raul Cârstea, artist folk foarte talentat! Am fost prieteni buni! Mai rar așa un suflet deosebit! Dumnezeu să te odihnească în pacea lui, Raul!”, a scris Vasile Șeicaru pe pagina sa de Facebook.

„Mă lovesc veștile despre prieteni care pleacă la stele. Elegantul meu prieten, un artist de o sensibilitate rară, un om extrem de atent, un aristocrat, Raul Cârstea, a plecat în Țara de Sus.

ADVERTISEMENT

M-am rugat mult pentru sufletul lui zilele astea de cînd am aflat că starea lui de sănătate se înrăutățise. Of, Doamne! Dumnezeu să te aibă în mare grija Sa, prieten drag!”, a transmis cântăreața Zoia Alecu.

Cine a fost Raul Cârstea

Raul Cârstea este un chitarist și un compozitor foarte cunoscut. Regretatul artist de folk ar fi împlinit anul acesta 40 de ani de la debutul pe scena muzicală. Artistul a cântat o perioadă destul de lungă alături de Constantin Neculae în duetul Andante.

ADVERTISEMENT

Regretatul muzician a avut o bogată activitate concertistică, debutul muzical având loc la Cenaclul Flacăra, în anul 1982, după cum avea să povestea în urmă cu ani buni însuși solistul.

„Am debutat în Cenaclul Flacăra în 1982, şi, la un moment dat, într-un articol, domnul Păunescu a scris așa despre mine: «Se află pe gardul dintre Tudor Gheorghe şi Victor Socaciu».

ADVERTISEMENT

Am fost fericit când am reuşit să cad de acolo”, dezvăluia solistul în urmă cu ceva timp, scrie mesageruldesibiu.ro.

Printre albumele emblematice scoase pe piață de Raul Cârstea se numără: Delta lunară, Ca un fum de țigară, sufletul, Zădărnicie, Singurătate și A ține în mine, alături de Tatiana Stepa.

În ultimii ani regretatul cântăreț de folk a făcut echipă cu celebrul chitarist Adi Manolovici. Cei doi au cântat împreună la numeroase festivaluri și tabere folk.

ADVERTISEMENT