Sport

Raul Feher, singurul român din campionatul Andorrei, semnal de alarmă pentru „tricolori”: „Vor lupta pentru un meci urât!”

Raul Feher (26 de ani) este singurul jucător român care evolueză în Andorra. La ce trebuie să aibă grijă „tricolorii” pentru a debuta cu o victorie.
24.03.2023 | 20:47
Raul Feher singurul roman din campionatul Andorrei semnal de alarma pentru tricolori Vor lupta pentru un meci urat
Raul Feher e evaluat la 250.000 de euro conform Transfermarkt. Sursă foto: Facebook @Raul Feher
ADVERTISEMENT

Raul Feher a prefațat meciul dintre Andorra și România și e convins că naționala lui Edi Iordănescu va trebui să muncească din greu pentru a pleca cu trei puncte.

Raul Feher, avertisment pentru naționala României: „Andorra joacă pe teren propriu cu mare intensitate”

Fotbalistul lui Inter Club d’Escaldes, fosta adversară a lui CFR Cluj din preliminariile Conference League, îi pune în gardă pe „tricolori” înainte din Andorra: Deși Andorra joacă pe teren propriu cu mare intensitate și fotbaliștii dau totul pentru țara asta, calitatea lor nu îi ajută prea mult. Așa că vor face orice pentru 0-0, vor trage de timp, vor lupta pentru un meci urât!”.

ADVERTISEMENT

Feher știe cum poate profita România de suprafața de joc: „Gazonul natural, pus pe stadion vara trecută, e o mare problemă pentru andorezi și putem profita prin pase multe și construcție. Însă altitudinea e un obstacol, mai ales în primele 15 minute din joc! Până se vor obișnui ai noștri, probabil își vor pierde suflul”.

Andorra nu e deloc o destinație care să îi atragă pe români, însă Raul Feher e convins că „tricolorii” vor avea parte de o susținere importantă la acest meci: „În doi ani și jumătate, dacă am întâlnit 20 de români prin Andorra! Și nu știu dacă nu cumva erau turiști… Mai e un băiat care joacă în liga a doua. La meciul naționalei de mâine vor fi în tribune români veniți din Spania, însă, asta e clar!”.

ADVERTISEMENT

Cine este cel mai mare pericol pentru naționala României. Ce salarii au jucătorii din Andorra

Fundașul central din Zalău a vorbit și despre cel mai important jucător al andorrezilor: „Jesus Rubio, Chus cum îi spunem noi, chiar m-a întrebat despre naționala României, voia să afle detalii. E jucător bun, dar aici e greu să trăiești doar din fotbal. Spre exemplu, el lucrează câte două ore și jumătate pe zi la cantina unei școli, servește elevilor mâncare!”.

Cel mai bine plătit jucător din Andorra câștigă un salariu mic în comparație cu SuperLiga, unde sunt fotbaliști plătiți și de 10 ori mai mult: „Ultimele 5 echipe din clasamentul primei ligi nu oferă salarii mai mari de 1.000 de euro lunar, dar la cluburile de top se câștigă între 1.500 și 3.000 de euro. Andorra e preferată de mulți străini, chiar și dincolo de fotbal, pentru că impozitele sunt 5%, față de 30-40% cât sunt în Spania”.

ADVERTISEMENT

Stoperul evaluat la 250.000 de euro conform Transfermarkt s-a gândit deja ce vrea să facă dacă nu va reuși cu fotbalul: „Voi finaliza cursurile Universității Catalunia, specializare în Managementul Afacerilor. Dar îți spun sincer că nu mă văd lucrând 8 ore la un birou!

Facultatea mă va ajuta prin diplomă să devin ce mi-am dorit de mic: pompier! E stilul de viață pe care îl îndrăgesc, mereu activ!”, a concluzionat Raul Feher, pentru ProSport.

ADVERTISEMENT

  • 2,95 este COTA EXCLUSIVĂ FORTUNA pentru pronosticul „peste 3,5 goluri marcate” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT