Fotbal intern

Un arbitru a fost bătut la un meci din Liga a 5-a – Sălaj

18.02.2019 | 16:06
Raul Horvat, arbitrul bătut într-un meci de Liga 5

Bucuria Cupei AJF, la fotbal destinat echipelor din Liga a 5-a din Sălaj, găzduită de Sala de Sport din Someș-Odorhei, a fost umbrită de un gest reprobabil al unuia dintre sportivi. Orbit de furie, fotbalistul l-a lovit cu pumnul în piept pe arbitrul Raul Horvat.

Momentul cu pricina s-a petrecut în timpul partidei Cetatea Buciumi – AS Creaca Jac. La scorul de 3-0 pentru Jac, formația care avea să și câștige competiția, fotbalistul celor de la Buciumi, Ionuț Puie, l-a lovit cu mingea în cap pe arbitru și a șutat puternic în minge spre banca de rezervă a formației Creaca Jac. După ce a primit al doilea galben, și pe această cale cartonașul roșu, Puie a avut un moment de furie și l-a lovit cu pumnul în piept pe arbitru.

Arbitrul Raul Horvat, bătut la un meci de Liga a V-a

Președintele Comisiei Județene de Arbitri a avut o reacție dură după acest incident: „Îmi pare rău că unii nu înțeleg caracterul acestor competiții și confundă fotbalul cu bătăile de stradă. A fost un gest golănesc, care nu are ce căuta pe terenurile de fotbal. Îmi pare rău de domnul primar, pentru care am un respect deosebit și care mereu a fost împotriva violenței în sport, dar unii dintre jucători nu au ce căuta în echipa dânsului, pentru că sunt preocupați de altceva decât de fotbal”, a declarat Bîrjac, pentru Ziarul de Sălaj.

Din păcate pentru Raul Horvat, el nu se află la prima întâmplare de acest gen. Anul trecut în aprilie, tânărul arbitru sălăjean a fost fugărit pe teren și lovit de unul dntre fotbaliștii formației Silvania Cehu Silvaniei.