Sport

Raul Jimenez, mărturie emoționantă după accidentarea horror pe care a suferit-o: „Un miracol că sunt în viață”

Atacantul lui Wolverhampton Wanderers descrie calvarul prin care a trecut în urmă cu nouă luni și face o mărturisire cutremurătoare: medicii nu-i dădeau prea multe șanse de supraviețuire.
18.08.2021 | 22:44
Raul Jimenez marturie emotionanta dupa accidentarea horror pe care a suferito Un miracol ca sunt in viata
ADVERTISEMENT

Pe 29 noiembrie 2020, chiar în primele minute ale meciului câștigat de echipa sa, scor 1-2, în fața celor de la Arsenal Londra, Raul Jimenez se prăbușea pe gazon, în urma unei ciocniri cu David Luiz și se zbătea – preț de câteva momente care au părut o eternitate – între viață și moarte. Imediat, medicii l-au transportat de urgență la spital, unde a primit cruntul diagnostic (n.r. fractură craniană) și a fost supus intervenției chirurgicale.

Acum, la nouă luni distanță de nefericitul eveniment, e recuperat complet și îmbracă din nou tricoul lui Wolverhampton Wanderers, dar nu reușește, în ciuda trecerii timpului, să uite calvarul pe care l-a îndurat și cuvintele rostite de chirurgi în momentul în care se afla pe masa de operație.

ADVERTISEMENT

Raul Jimenez, reacție cutremurătoare după accidentarea suferită în sezonul trecut

Încă din primul moment, chirurgii și medicii mi-au spus ce s-a întâmplat și care sunt riscurile. Nu vrei să auzi asemenea lucruri, dar asta este treaba lor. Mi-au spus că este un miracol să fiu în viață.

Osul s-a rupt și exista o mică sângerare în zona creierului. Din acest motiv, operația a trebuit să fie efectuată rapid, iar medicii au făcut o treabă excelentă.

ADVERTISEMENT

M-au ajutat foarte mult încă de la început. Fractura craniană s-a vindecat mai greu decât ne așteptam toți, dar chiar e un miracol că sunt aici cu voi”, le-a mărturisit Raul Jimenez celor de la standard.co.uk.

Și Cristi Chivu a suferit o accidentare similară: „Nu mai aveam os, era o gaură”

Clipele de groază prin care a trecut experimentatul atacant mexican le amintesc microbiștilor români – și nu numai – de accidentarea similară suferită de Cristi Chivu. Pe 6 ianuarie 2010, când evolua la Inter Milano, fostul fundaș se prăbușea pe gazon în urma unui duel aerian cu un jucător al lui Chievo, Sergio Pellissier și ajungea de urgență la spital pentru  a fi supus intervenției chirurgicale.

ADVERTISEMENT

Nu-mi amintesc deloc lovitura, căzătura, ci doar faptul că eram conștient pe jos, dar brațul stâng îmi era paralizat. Nici nu l-am mai simțit vreo două luni. Mi-am pus mâna în cap să văd dacă-mi curge sânge, însă nu mai aveam os, era o gaură!

După ce m-am operat la cap, n-am mai fost același om. Nu mai aveam cum să fiu ca înainte. A fost o accidentare care mi-a produs traume. Când am revenit pe teren, îmi paraliza pentru câteva secunde toată partea stângă dacă loveam mingea cu capul!

ADVERTISEMENT

Nu mai puteam să fac nimic! Treptat însă, lucrurile s-au mai îmbunătățit, dar mi-am pierdut pentru totdeauna sensibilitatea la degetele mâinii stângi. Dacă ating ceva, sunt obligat să mă uit ca să-mi dau seama ce am în mână.

De exemplu, când bagi mâna în buzunar, în mod normal realizezi prin pipăire care e cheia, bricheta sau portofelul. Eu nu mai pot face treaba asta. Trebuie să scot tot și să văd ce obiecte sunt.

Asta e! M-am obișnuit și m-am adaptat la noul meu corp. N-am mai avut probleme în ultima vreme, dar nu știu ce-mi va rezerva viitorul. Mă aștept la orice!”, povestea Chivu într-un interviu acordat cu câțiva ani în urmă.

ADVERTISEMENT
Tags: