Sport

Raul Rusescu a ajuns în Liga a patra din Italia. Noua echipă l-a primit ca un star: „Tot orașul salută această mutare”

La cei 33 de ani ai săi, Raul Rusescu a ajuns în eșaloanele inferioare din Italia. Tocmai a semnat cu Lamezia Terme, echipă ce luptă pentru promovarea în Serie C.
19.11.2021 | 19:06
Raul Rusescu a ajuns in Liga a patra din Italia Noua echipa la primit ca un star Tot orasul saluta aceasta mutare
Raul Rusescu a semnat cu Lamezia Terme, echipă care țintește promovarea în Serie C. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Au apus demult vremurile în care Raul Rusescu era golgheterul României, cucerea trei titluri de campion în Liga 1 și marca golul cu care FCSB o învingea, în primăvara 2013, pe Chelsea Londra, deținătoarea de atunci a trofeului Ligii Campionilor.

Liber de contract încă din vară, când s-a despărțit de Academica Clinceni, echipă cu care a încheiat stagiunea precedentă pe un loc de play-off, fostul atacant al roș-albaștrilor a ales să-și continue cariera în ligile inferioare din Italia. Concret, acesta tocmai a semnat cu Lamezia Terme, echipă care ocupă poziția secundă în Grupa I din Serie D – cu 25 de puncte după 11 etape – și țintește promovarea în Serie C.

ADVERTISEMENT

Având în vedere CV-ul său impresionant, precum și cota de 450.000 de euro, care îl transformă în cel mai valoros jucător din lot, peninsularii i-au făcut o primire demnă de un star în adevăratul sens al cuvântului.

Raul Rusescu și-a găsit echipă după despărțirea de Academica Clinceni

Lamezia Terme anunţă că a semnat cu atacantul Raul Andrei Rusescu (Râmnicu Vâlcea, 9 iulie 1988). Este un fotbalist cu aptitudini tehnice extraordinare, care a jucat în echipe de renume internațional, precum: Steaua București (n.r. FCSB), Sevilla, Sporting Braga, Osmanlıspor.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2012/2013, acesta a devenit campion al României cu Steaua Bucureşti și a a fost golgheterul campionatului, cu 21 de goluri marcate, iar în Europa League a avut evoluții excelente.

Toate aceste performanțe i-au adus transferul la Sevila, unde a debutat cu Rojiblancos în Europa League, reușind o dublă. Ulterior, a fost împrumutat la Sporting Braga, unde a bifat 20 de apariții și a reușit să înscrie 8 goluri în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Un total de peste 140 de goluri în carieră (marcate în primele ligi ale României, Spaniei, Portugaliei și Turciei), dintre care 19 în Europa League. La acestea se adaugă 12 apariții, un gol pentru naționala României și două apariții în Liga Campionilor, cu Unirea Urziceni”, se arată în comunicatul transmis de noua echipă a lui Raul Rusescu.

„Tot orașul salută această mutare”

Felice Saladini, președintele grupării care evoluează în tricouri galben-albastre, și-a exprimat convingerea că atacantul român va contribui decisiv la atingerea obiectivului, acela de a promova în liga a treia din fotbalul italian.

ADVERTISEMENT

Sosirea unui fotbalist atât de talentat va aduce o contribuție importantă și ne va ajuta la îndeplinirea obiectivelor. Tot orașul salută această mutare, suntem uniți în culorile galben și albastru”, a declarat acesta, la prezentarea oficială.

Rusescu era așteptat la FC Voluntari

După despărțirea de Academica Clinceni, Raul Rusescu s-a pregătit sub comanda lui Liviu Ciobotariu, la FC Voluntari. De altfel, tehnicianul își exprima la acea vreme convingerea că acesta va semna cu ilfovenii în cazul în care nu va primi nicio ofertă concretă din străinătate.

A venit să se antreneze cu noi, m-a rugat, m-a sunat! Este un băiat pe care l-am avut atunci când antrenam la Otopeni. Dacă nu-și găsește ceva afară, e posibil să vină la noi, să-l luăm în calcul. Deocamdată se pregătește cu noi și așteptăm un răspuns”, spunea Ciobotariu.

ADVERTISEMENT