Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Raul Rusescu a prefațat meciul cu Slovacia de la EURO 2024: „Dacă în minutul 60 e 0-0, pa și la gară!”

Raul Rusescu a vorbit despre ultimul meci al României de la Campionatul European din Germania, cu Slovacia, atacantul considerând că un egal ar trebui să mulțumească ambele echipe.
24.06.2024 | 21:35
Raul Rusescu a prefatat meciul cu Slovacia de la EURO 2024 Daca in minutul 60 e 00 pa si la gara
Raul Rusescu a vorbit despre ultimul meci al României de la EURO 2024. Sursă foto: sportpictures
ADVERTISEMENT

Raul Rusescu e de părere că România trebuie să-și cunoscă foarte bine poziția de la Campionatul European din Germania și că un egal este sinonim cu o calificare în optimile turneului final.

Raul Rusescu a prefațat meciul cu Slovacia de la EURO 2024: „Dacă în minutul 60 e 0-0, pa și la gară!”

„Raul de Ghencea” era obișnuit cu echipa națională, în momentul în care atacantul „rupea plasele” porților în Europa. Rusescu a acumulat 9 prezențe sub „tricolor”, în care a reușit să puncte o singură dată, cu Ungaria în 2014.

ADVERTISEMENT

Raul Rusescu a vorbit despre ultimul meci din grupa României, cu Slovacia, fostul internațional afirmând că „tricolorii” au nevoie de un punct și că nu contează modul în care este obținut.

Nu există așa ceva! Să spunem că se joacă un fotbal frumos și echipele își doresc să câștige, deși nu e necesar… În minutul 60, dacă e 0-0, 1-1 sau 2-2, crezi tu că vreo echipă mai vrea să riște să piardă locul asigurat în optimile de finală cu 4 puncte? Noi, slovacii și belgienii mergem 100% mai departe cu 4 puncte. Garantat!

ADVERTISEMENT

„Dacă în minutul 60 e 0-0, pa și la gară! Suntem în optimi! Ce ne-a făcut moralitatea în ultimii 24 de ani? Unde suntem? De la Euro 2000 până în prezent… România are nevoie de rezultate. România are nevoie de un punct. Nu mă interesează cum îl obținem. Putem da mingile peste stadion, nu mă interesează”, a declarat Raul Rusescu la GSP Live.

Raul Rusescu a avut prezențe în preliminariile Campionatului European din Franța, în 2016, însă Anghel Iordănescu nu l-a păstrat în lot pentru turneul final. Singurul său gol marcat pentru România a fost cu Ungaria, în preliminariile EURO 2016.

ADVERTISEMENT

România este foarte aproape de o calificare istorică în optimile EURO 2024

România are nevoie de un rezultat pozitiv în ultima etapă a grupei E pentru a lua biletele pentru optimi. „Tricolorii” au trecut o singură dată de faza grupelor la un Campionat European, în 2000, când jucătorii români obțineau 4 puncte în „grupa morții” din care mai făceau parte Portugalia, Germania și Anglia.

Prima partidă a naționalei României de la EURO 2024 a fost un succes adevărat, „tricolorii” impunându-se fără în fața Ucrainei cu scorul de 3-0. Nicolae Stanciu, Răzvan și Denis Drăguș au punctat în a doua victorie reușită vreodată de români la un turneu final de Campionat European, după succesul cu Anglia, 3-2, din urmă cu 24 de ani.

ADVERTISEMENT

Meciul al doilea a fost cu Belgia, favorita numărul 1 la câștigarea grupei. „Diavolii roși” au fost obligați să câștige în fața României pentru a mai putea spera la o calificare în optimi. Tielemans a marcat în minutul doi, iar reușita lui De Bruyne din minutul 80 i-a administrat lui Edi Iordănescu primul eșec la EURO 2024.

România mai are de disputat un singur meci, în fața Slovaciei, miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00. Un punct obținut în ultima partidă ar duce la o calificare istorică în optimile EURO 2024.

ADVERTISEMENT
4.20 este cota BETANO ca România să o învingă pe Slovacia