Fotbal intern

Raul Rusescu, prima reacție după ce a devenit „nașul” lui Dinamo: „Am realizat ceva spectaculos!”. Video

09.04.2021 | 22:40
Raul Rusescu prima reactie dupa ce a devenit nasul lui Dinamo Am realizat ceva spectaculos Video
ADVERTISEMENT

Raul Rusescu a marcat din nou în poarta lui Dinamo, victima sa preferată din Casa Pariurilor Liga 1, după ultima reușită din „Groapă”.

Raul Rusescu e fericit și se simte bine după victoria cu Dinamo, scor 3-1

UPDATE, 9 aprilie, 22:50 / Raul Rusescu (32 de ani) a fost extrem de mulțumit de jocul echipei sale în ultimul meci din sezonul regulat și în care echipa sa nu le-a dat nicio șansă „câinilor”, calificându-se în premieră în play-off-ul Ligii 1.

ADVERTISEMENT

„Am alergat, am stat sus. A fost o relaxare pe final, dar o să încheiem pe o poziție foarte bună pentru noi. Știam că depinde de noi și trebuia să ne intereseze ce se întâmplă la noi. Victoria era rezultatul care ne ducea în play-off și asta am făcut.

Cred că am realizat ceva spectaculos și incredibil. Va rămâne în memoria ca un lucru frumos ceea ce s-a întâmplat în acest sezon”, a spus atacantul Academicii Clinceni, la finalul partidei din „Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ, 9 APRILIE, 21:51

Atacantul celor de la Academica Clinceni și-a adus echipa în avantaj încă din minutul patru al partidei și s-a bucurat în stilul său caracteristic, la fel ca pe vremea când marca pentru FCSB în poarta „câinilor”.

Killer-ul „câinilor” și-a trecut numele pe tabela de marcaj în meciurile cu Dinamo atât la FCSB, cât și la Urziceni și Clinceni, echipele pentru care a evoluat în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Raul Rusescu a ajuns la cota 7 împotriva lui Dinamo

Raul Rusescu bagă mingea în „ațe” dinamoviștilor peste tot pe unde îi prinde! „Pufulete” a marcat de șapte ori împotriva lui Dinamo, echipa căreia i-a înscris cele mai multe goluri în cariera sa de fotbalist.

Ba, mai mult, Rusescu s-a dezlănțuit în 2012 la FCSB, când a reușit să înscrie de cinci ori împotriva lui Dinamo în mai puțin de un an, în doar trei meciuri! O performanță cu care nu mulți atacanți din campionatul României se pot lăuda.

ADVERTISEMENT

Cu reușita din această seară, „Raul de România” e la un pas să îl egaleze pe Ionel Dănciulescu, care marca opt goluri la FCSB împotriva lui Dinamo.

Golurile marcate de Raul Rusescu împotriva lui Dinamo

Raul Rusescu marca primul gol împotriva lui Dinamo în perioada în care juca la Unirea Urziceni pe data de 30 septembrie 2010. Atacantul ilfovenilor marca atunci golul victoriei dintr-un penalty, după un henț în careu al „câinilor”, iar partida de la Urziceni se termina cu scorul de 1-0.

A urmat o serie de cinci goluri împotriva lui Dinamo, în perioada în care a devenit și golgheterul campionatului la FCSB. Atacantul reușea o dublă la primul derby, pe 5 decembrie 2011, chiar în Ștefan cel Mare, iar FCSB câștiga cu scorul de 3-1 după mult timp pe terenul lui Dinamo.

Cel de-al patrulea gol marcat împotriva lui Dinamo a venit pe 17 mai 2012, când FCSB s-a impus din nou împotriva marii rivale. „Raul” avea să marcheze dintr-un penalty scos de Leandro Tatu, iar atacantul egala scorul la 1 cu doar două minute înainte de pauză.

Ultima dublă pentru FCSB împotriva lui Dinamo

Atacantul reușea încă o dublă cu Dinamo pe 4 noiembrie 2012, iar FCSB câștiga cu 3-1 împotriva rivalei și în fața a aproximativ 50.000 de spectatori. „Pufulete” nu l-a iertat pe „Pufi” (Bălgrădean) și înscria din penalty în minutul 61, după care aducea în avantaj echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf cu un gol marcat în minutul 82.

 

În sezonul 2013-2014, Rusescu avea să se transfere la Braga și să uite „gustul” golului împotriva lui Dinamo. După o lungă perioadă în Turcia, avea să revină în Liga 1 după aproape șapte ani la Academica Clinceni. Și golul împotriva lui Dinamo a venit din nou, după o pauză de mai bine de nouă ani!

Ilie Poenaru declara în exclusivitate pentru FANATIK înainte de meciul cu Dinamo că Florin Gardoș și Raul Rusescu sunt extrem de motivați înainte de meciul din Ștefan cel Mare, ceea ce s-a și văzut: Rusescu a deschis scorul, iar fundașul a dat o pasă de gol: „Florin și Raul sunt niște profesioniști adevărați și toate meciurile le-au tratat la maximum! Într-adevăr, se simte, își doresc și așteaptă cu nerăbdare acest meci cu Dinamo, ținând cont de istoria lor. E clar că le place și ei știu foarte bine să joace aceste meciuri. Și e o motivație în plus că se joacă în Ștefan cel Mare”, spunea antrenorul ilfovenilor.

  • 7 goluri a marcat Raul Rusescu împotriva lui Dinamo
  • 5 goluri a reușit Rusescu împotriva „câinilor” în doar 1 an
  • 4 goluri și 2 pase decisive are atacantul Clinceniului în acest sezon
  • 450.000 de euro e cota atacantului conform transfermarkt
ADVERTISEMENT