Fotbal intern

Raul Rusescu, ofertă de ultimă oră. Cine îi poate bloca transferul la FCSB

02.08.2018 | 14:37
Raul Rusescu oferta de ultima ora Cine ii poate bloca transferul la FCSB

Raul Rusescu, ofertă de ultimă oră. Raul Rusescu trebuie să ofere un răspuns lui Gigi Becali la ultima ofertă pe care șeful FCSB i-a făcut-o în urmă cu câteva zile. Pe adresa atacantului a sosit o nouă propunere, din Turcia, acolo unde Raul este încă sub contract cu divizionara secundă Osmanlispor, actuala Ankaraspor, tocmai retogradată în această vară.

Eu am făcut oferta, acum el trebuie să-i spună lui Meme dacă acceptă sau nu. Eu m-am ocupat personal de negocieri, am transmis toate cifrele, dar el e prieten bun cu Meme și ei vorbesc mai multe. Nu mai știu alte amănunte, cred că se poate face”, a confirmat, exclusiv pentru FANATIK.RO, Gigi Becali în cursul după-amiezii de miercuri.

Raul Rusescu, ofertă de ultimă oră. Din nou coleg cu „Dodel” Tănase?

Iar întârzierea răspunsului din partea lui Rusescu pentru FCSB are legătură cu ultima ofertă sosită pe adresa atacantului. Informațiile FANATIK.RO sunt că Raul a primit o propunere de a rămâne în liga a doua din Turcia, dar nu la Osmanlispor, cu care mai are contract până în vara viitoare, ci la Eskisehirspor, unde tocmai s-a transferat fostul jucător al FCSB Cristi Tănase. Eskisehir își dorește foarte mult să revină în elita fotbalului turc în 2019, motiv pentru care încearcă să aducă jucători cu experiență, care să ajute la promovare. Iar Tănase, ca și Rusescu, au și experiență, dar sunt și activi în Turcia în ultimele sezoane.

Decizia ofertei pentru Rusescu a celor de la Eskisehir a venit în momentul în care clubul a renunțat la unul dintre atacanții importanți. Este vorba despre brazilianul Bruno Mezenga, cel care a semnat în urmă cu puțin timp cu arabii de la Dibba Al Fujairah, din postura de jucător liber de contract. Cristi Tănase, care a fost prezentat de Eskisehir în a doua jumătate a lunii iunie, îl găsise pe Mezenga acolo, dar acum „Dodel” a rămas, la 31 de ani, cel mai experimentat jucător al echipei.

Raul Rusescu, ofertă de ultimă oră. Eskisehir îi dă mai mult decât Becali

Între timp Eskisehir s-a mișcat pe piața transferurilor, aducându-l și pe sîrbul Marko Milinkovic de la Genclerbirligi, unde a jucat doi ani, dar turcii au schimbat și antrenorul. Fuat Capa, 49 de ani, un turc care are și naționalitate belgiană, a preluat Eskisehir după ce a stat un an pe bară. Iar Capa este cel care l-a pus pe lista sa pe Rusescu, turcii făcându-i românului o ofertă pentru un contract pe doi ani, cu 40.000 de euro lunar. Adică exact cât are și Cristi Tănase.

Raul Rusescu, ofertă de ultimă oră. Atacantul vrea să joace și să serbeze iar goluri, după ce nu a mai jucat un meci oficial din 3 iunie 2017!
Raul Rusescu, ofertă de ultimă oră. Atacantul vrea să joace și să serbeze iar goluri, după ce nu a mai jucat un meci oficial din 3 iunie 2017!

Oferta lui Eskisehir pentru Rusescu este mai bună decât cea pe care i-a făcut-o Gigi Becali, dar patronul FCSB crede că Mihai Stoica îl poate convinge până la urmă pe Raul să se reîntoarcă la FCSB.

Raul Rusescu, ofertă de ultimă oră. Întâlnirea soțiilor!

Iar amănuntul care poate conta decisiv în realizarea transferului lui Rusescu la FCSB acum ține și de familie. Soția lui Raul ar dori să se întoarcă acasă. Roxana Rusescu a fost văzută în tribună recent, la derby-ul FCSB – Dinamo,alături de prietenele sale, soțiile lui Mihai Pintilii și Alex Chipciu. Iar toate au aplaudat reușitele „roș-albaștrilor”, semn că în familie pasiunea pentru FCSB încă există. Ultima decizie îi aparține lui Raul: liga a doua din Turcia, cu 40.000 pe lună, sau FCSB, cu 30.000! Nu pare foarte complicat!

270.000 de euro este cota actuală a lui Rusescu pe transfermarkt, ultima actualizare fiind făcută pe 29 mai 2018. Vârful cotării s-a înregistrat pe 5 iunie 2013, fiind 4,14 milioane de euro, acesta reprezentând biletul pentru transferul la Sevilla

20.000 de euro pe lună i-a oferit Becali lui Rusescu în urmă cu câteva săptămâni, ofertă refuzată atunci de atacant. Acum Gigi îi propune 360.000 de euro pe an!