Fotbal intern

Raul Rusescu se întoarce în Liga 1! Trupa care făcea furori în Europa s-a reunit la Academica

10.10.2020 | 15:20
Raul Rusescu se intoarce in Liga 1 Trupa care facea furori in Europa sa reunit la Academica
ADVERTISEMENT

Academica Clinceni a reușit un transfer de top. Raul Rusescu, fostul atacant al celor de la Sevilla, FCSB și Unirea Urziceni va evolua sub comanda lui Ilie Poenaru în Casa Pariurilor Liga 1. Vârful are o revanșă de luat după ce în 2019 a plecat pe ușa din dos de la echipa lui Gigi Becali.

La Academica Clinceni, Raul Rusescu se va reuni alături de foștii săi colegi de la FCSB, Cristi Tănase și Florin Gardoș. Cei trei au făcut parte din echipa FCSB-ului care a “speriat” Europa în sezonul 2013, FCSB reușind să meargă până în optimile de finală din Europa League.

ADVERTISEMENT

De altfel, Raul Rusescu a marcat golul victoriei cu Chelsea (1-0), din prima manșă a optimilor din Europa League din 2013, poate cea mai importantă victorie a roș-albaștrilor din ultimul deceniu. Londonezii aveau să se califice după 3-1 în retur.

Raul Rusescu se întoarce în Liga 1! Trupa care făcea furori în Europa s-a reunit la Academica

La finalul acelui sezon, Raul Rusescu a fost vândut de Gigi Becali la Sevilla pentru 2,2 milioane de euro. Atacantul a semnat un contract pe 5 ani cu Sevilla și avea o clauză de reziliere de 40 de milioane de euro, însă lucrurile nu au mers bine pentru fotbalist în Spania.

ADVERTISEMENT

A fost împrumutat la Braga, apoi la FCSB înainte de a fi vândut la Osmanlîspor, unde a evoluat timp de trei ani. În 2018, Rusescu a revenit la FCSB, însă întoarcerea nu a fost de bun augur și a plecat de la roș-albaștrii anul trecut.

Ilie Poenaru: “A avut oferte, prioritar era să meargă afară, dar până la urmă a ajuns aici”

După un nou periplu în Turcia, la Giresunspor, Rusescu s-a întors în Casa Pariurilor Liga 1, acolo unde s-a reunit cu foștii săi colegi de la FCSB, Cristi Tănase și Florin Gardoș:

ADVERTISEMENT

“A semnat. Rusescu este jucătorul nostru, acum să-l aducem la un nivel bun de pregătire. Chiar arată destul de bine, surprinzător pentru mine. Denotă că este un jucător profesionst, care știe ce vrea. El s-a antrenat în perioada asta. Nu-l iau de la zero. Valoarea și experiența lui ne vor ajuta.

A avut oferte, prioritar era să meargă afară, dar până la urmă a ajuns aici, mai ales că și Gardoș și Tănase au fost un factor pozitiv în repatrierea lui”, a declarat Poenaru pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Unde au ajuns jucătorii care învingeau Chelsea pe Arena Națională în 2013

Mai mulți jucători din echipa Stelei din 2013 au revenit în această vară în Casa Pariurilor Liga 1. Gardoș, Tănase și Rusescu joacă la Academica, Latovlevici și Chipciu sunt la CFR Cluj, Andrei Prepeliță joacă la FC Argeș, în timp ce Mihai Pintilii este acum “secund” la FCSB.

VEZI GOLUL LUI RUSESCU CU CHELSEA: 

Cum arăta Steaua în meciul tur cu Chelsea din Europa League și la ce cluburi joacă acum jucătorii: 

Steaua vs. Chelsea (2013): Tătăruşanu (AC Milan) – Râpă (Cracovia), Szukala (liber de contract), Chiricheş (Sassuolo), Latovlevici (CFR Cluj) – Bourceanu (liber de contract), Pintilii (antrenor secund FCSB) – Ad. Popa (liber de contract), Chipciu (CFR Cluj), Tănase (Academica Clinceni) – Rusescu (Academica Clinceni). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.


(P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 1,80 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT