News

CUTREMURĂTOR: Copiii unui mare fotbalist CERŞESC!

Şocant! Forţaţi de mama lor, copiii lui Sandu Neagu au ajuns să cerşească....
18.01.2014 | 00:03
CUTREMURATOR Copiii unui mare fotbalist CERSESC

Şocant! Forţaţi de mama lor, copiii lui Sandu Neagu au ajuns să cerşească.

* Familia fostului mare jucător rapidist se zbate în sărăcie, iar supravieţuirea este posibilă doar datorită celor din lumea fotbalului care o ajută. Cristina, cea care i-a fost alături „eroului de la Guadalajara” pînă în ultima clipă, a apelat, în ultimul timp, la o soluţie extremă, alegînd să-şi trimită copiii pe stradă la cerşit

www.fanatik.ro

Sandu Neagu s-a stins în aprilie 2010, în urma unui stop cardiorespirator. A lăsat în urmă o soţie îndurerată şi doi copii, iar aceştia îşi duc acum cu greu traiul de pe-o zi pe alta. Familia fostei glorii giuleştene nu are un domiciliu stabil, locuind, mai bine zis pribegind de-a lungul timpului prin Cîmpulung Muscel, Giurgiu şi Piteşti. Fără loc de muncă, Cristina Neagu a solicitat ajutorul mai multor nume cunoscute din lumea fotbalului, însă sprijinul primit din partea acestora nu a mulţumit-o în totalitate. Motiv pentru care văduva „eroului de la Guadalajara” a apelat la un gest disperat. Conform informaţiilor FANATIK, mama îi trimite pe Roberto (9 ani) şi Ingrid (11 ani), copiii din căsătoria cu Sandu Neagu, să cerşească!

Sora mai mare le-a găsit casă micuţilor. Degeaba!

Hotărîrea incredibilă a mamei şi situaţia disperată a copiilor au oripilat-o de-a dreptul pe Mihaela Neagu, fata fostului fotbalist din prima căsătorie. în prezent, Ingrid şi Roberto locuiesc la un internat de pe Strada Izbiceni, unde au ajuns datorită surorii lor mai mari. Degeaba. Micuţii ajung deseori iarăşi cu mîna întinsă… „Cu ajutorul fundaţiei cu care lucrez, , am dus copiii la un internat, lîngă Dămăroaia. Cristina are voie să-i viziteze cînd vrea, să-i ia de acolo cînd doreşte. îmi este foarte ruşine de situaţie, dar m-am săturat. Vine şi ia băiatul de acolo şi-l trimite la cerşit. E incredibil. Am rugat-o de mii de ori să nu mai ia copiii la cerşit de acolo. Ea spune că nu este adevărat, dar peste tot unde mă duc, oamenii îmi spun că iar a venit cu copiii să cerşească”, a dezvăluit Mihaela Neagu pentru FANATIK.

www.fanatik.ro

„I-am spus că o calc în picioare şi că o rup cu bătaia!”

Imediat după ce Sandu Neagu a trecut în nefiinţă, Mihaela Neagu a dorit să-i adopte pe Ingrid şi Roberto, însă s-a lovit de refuzul Cristinei. Motivul este lesne de înţeles. Dacă ar fi renunţat la copii, mămica ar fi rămas fără nici un sprijin, fiind conştientă de faptul că odraslele reprezintă pentru ea principala sursă de venit. „Am vrut să iau eu copiii, să fie sub tutela mea, dar Cristina nu a acceptat. Nu a vrut să mi-i dea. I-am spus că o calc în picioare şi o rup cu bătaia dacă mai vine şi ia copiii la cerşit. Imediat s-a supărat nevoie mare pe mine. Îmi este ruşine să mă mai duc la stadion. Acolo toată lumea îmi spune că iar a venit cu cerşitul. Nici nu vă imaginaţi cît am avut eu de tras cu această femeie. Eu am un magazin, dar niciodată nu venea ea să ceară de mîncare. îi trimitea pe copii, iar mie mi se făcea milă, nu aveam ce face şi le dădeam mîncare pînă la urmă”, oftează Mihaela Neagu.

O viaţă şi o carieră la Rapid

Născut pe 19 iulie 1948, Alexandru Neagu a evoluat de-a lungul carierei numai la Rapid, acesta rămînînd alături de giuleşteni chiar şi momentul în care formaţia de lîngă Podul Grant a evoluat în divizia B (a retrogradat în 1974). A îmbrăcat tricoul alb-vişiniu de 286 de ori şi a reuşit să marcheze 110 goluri. Pentru echipa naţională a evoluat în 17 partide, reuşind să puncteze de 4 ori. în 1970, a participat la Campionatul Mondial din Mexic, de unde i s-a şi tras porecla de „eroul de la Guadalajara” în urma golului marcat Cehoslovaciei. A avut 4 copii, din două căsnicii. Devotat culorilor alb-vişinii, Neagu a refuzat oferte de la cluburi importante din România, preferînd să nu trădeze şi să rămînă la Rapid.

www.fanatik.ro

„Copiii nu ştiu să scrie şi să citească”

Sora mai mare ne-a dezvăluit faptul că Ingrid şi Roberto sînt analfabeţi pentru că n-au avut cum să continue şcoala din cauza faptului că n-au avut un domiciliu stabil, pribegind de la Bucureşti la Giurgiu, de la Piteşti la Cîmpulung. Vinovată de acest lucru este, conform spuselor Mihaelei, mama Cristina Neagu: „Din păcate, are drepturi asupra copiilor. Dar fundaţia lucrează să ia toată tutela. Îmi este ruşine de oamenii de acolo, care le-au oferit copiilor un acoperiş deasupra capului, apă, mîncare, acum merg la şcoală. Vă vine să credeţi că, la vîrsta lor, aceşti copii nu ştiu să scrie şi să citească? I-a plimbat femeia asta peste tot. Acum îi mai duce şi la cerşit. Asta face ea! Dacă va continua în acest fel, este posibil ca fundaţia să dea copiii afară”.

www.fanatik.ro

Roberto se învinovăţeşte de moartea tatălui

Fiul cel mic al lui Sandu Neagu, Roberto, visează să-i calce pe urme tatălui. Ultimul club la care a jucat a fost Concordia Chiajna, unde a fost antrenat de fraţii Karamian. Roberto îşi doreşte să ajungă la Rapid, unde să înscrie goluri pe bandă rulantă, exact aşa cum o făcea părintele său cu zeci de ani în urmă. Pe vremea cînd trăia, „eroul de la Guadalajara” avea obiceiul să facă mişcare alături de copilul său, pe care îl iniţia în tainele fotbalului. Aflat la o miuţă cu fiul său, pe stadionul Giuleşti, Sandu Neagu a alunecat în timp ce pasa cu Roberto. Şi-a fracturat femurul drept şi a fost dus la spital, dar, din cauza sănătăţii precare, medicii au amînat o eventuală intervenţie chirurgicală. Din nefericire, organismul afectat de ciroză al lui Neagu nu a mai rezistat. A făcut stop cardiorespirator şi a decedat. Conform informaţiilor FANATIK, puştiul se învinovăţeşte pentru moartea tatălui său, reproşîndu-şi faptul că a ieşit la fotbal alături de tatăl său în acea zi fatidică, care, în cele din urmă, i-a adus moartea.

www.fanatik.ro

„Pe Săpunaru şi pe socrul lui i-a disperat”

Cristian Săpunaru a fost unul dintre cei care l-au ajutat mult pe Sandu Neagu. Chiar şi după moartea fostului fotbalist, fundaşul lui Elche a continuat şi continuă să-i ajute pe Cristina şi pe copiii săi. „Pe ei i-a ajutat toată lumea. S-au deschis conturi, au primit bani de la rapidişti şi nu numai. Multă lume a susţinut-o după ce tatăl meu a murit. Dar totul are o limită, chiar nu o înţeleg pe această femeie. Am vorbit cu Săpunaru la meciul de baraj dintre Rapid şi Chiajna şi mi-a spus că l-a disperat, că nu mai suportă. Stă în faţa casei socrului său şi îl disperă cu telefoane. Nu vrea să muncească nici măcar ca femeie de serviciu. Este genul de femeie care, dacă o dai afară pe uşa, îţi intră pe geam. Ea cînd nu avea ce face, se interna cu copiii la diferite spitale pentru a avea un acoperiş deasupra capului şi mîncare. îşi bate joc de copii. Ingrid e mai ruşinoasă, nu o păcăleşte mă-sa aşa uşor. Dar Roberto e tupeist, dă mîna cu tine şi apoi îţi cere un milion. Îmi este tare ruşine de ce se întîmplă…”, şi-a şters o lacrimă, cu tristeţe în glas, Mihaela Neagu.

Lucescu i-a luat casă, Ţil Popescu l-a găzduit la Cîmpulung

Sandu Neagu şi familia sa au fost ajutaţi de-a lungul timpuui de multe personaje din lumea fotbalului. La rugămintea lui Nicolae Dobrin, Constantin „Ţil” Popescu, fost preşedinte la ARO, l-a adus pe fostul rapidist la Cîmpulung Muscel şi l-a cazat la unul dintre hotelurile pe care le deţine. Familia Neagu avea asigurată şi masa la un restaurant de lux din oraş.

Nici Mircea Lucescu nu a rămas insensibil la situaţia financiară a fostului coleg de generaţie şi i-a achiziţionat acestuia o casă în judeţul Argeş. Neagu nu a dorit, însă, să locuiască acolo, pe motiv că respectiva locuinţă se afla într-o stare avansată de degradare.

Dinu Gheorghe i-a închiriat un apartament în Bucureşti, iar mai mulţi fotbalişti ai Rapidului l-au ajutat, în repetate rînduri, cu diverse sume de bani.

George Copos, patronul giuleştenilor în vremea respectivă, i-a plătit integral lui Neagu tratamentul pentru ciroză, 5.000 de lei în fiecare lună, în timp ce Cristi Săpunaru îi oferea lunar 3.000 de lei pentru a-şi întreţine familia.
De asemenea, galeria Rapidului i-a cumpărat un loc de veci în cimitirul Giuleşti Sîrbi cu 3.000 de lei.

Alt fotbalist care i-a ajutat pe urmaşii lui Sandu Neagu a fost Dani Coman, care i-a oferit Cristinei diverse sume de bani, suma totală învîrtindu-se aproape de 1.500 de euro.

www.fanatik.ro

A dormit cu copiii şi soţia sub tribuna din Giuleşti

„Am aflat că a vîndut casa pe băutură. Începuse să plîngă şi s-a pus să cerşească. Copos s-a dus ulterior la Chiliman, însă Sandu nu mai putea primi casă de la stat a doua oară”, dezvăluia, în urmă cu trei ani, Rică Răducanu. Rămas fără un acoperiş deasupra capului, Sandu Neagu s-a refugiat în arena pe al cărei gazon a scris istorie. Alături de soţie şi copii, „eroul de la Guadalajara” a locuit într-una din camerele de la stadionul Giuleşti – Valentin Stănescu timp de mai multe luni. Surprinzător, în perioada respectivă, Sandu Neagu nu a disperat. Era mulţumit că poate fi prezent zi de zi la stadion şi asista de pe margine la antrenamentele echipei rapidiste. Chiar şi după ce a rămas fără soţ, Cristina şi copiii au continuat să locuiască o vreme sub tribuna din Giuleşti.

A murit cu o zi înainte de Rapid – Steaua 5-1

Înainte să moară, Sandu Neagu i-a oferit lui Cristi Săpunaru un cadou. Un fel de mulţumire pentru ajutorul pe care familia sa îl primise de-a lungul timpului din partea actualului fundaş al lui Elche. „Sandu i-a dăruit medalia sa de campion cucerită cu Rapid în 1967, diploma de campion şi o plachetă prin care i s-a conferit Ordinul Meritul Sportiv Clasa a III-a acordat de preşedintele Băsescu în 2008!”, a povestit o persoană din anturajul clubului din Grant. De precizat că Săpunaru a fost cel care a suportat cheltuielile de înmormîntare ale fostului fotbalist al Rapidului. Fundaşul i-a dedicat lui Sandu Neagu victoria răsunătoare obţinută de giuleşteni pe 18 aprilie 2010, scor 5-1, în faţa Stelei. „Eroul de la Guadalajara” a decedat cu numai o zi înainte partidei cu gruparea din Ghencea!

13 ani a jucat Sandu Neagu la Rapid, în perioada 1965-1978
300 de persoane au asistat la înmormîntarea lui Sandu Neagu, pe 20 aprilie 2010