News

A murit Rayan, băiatul de 5 ani căzut într-o fântână adâncă de 32 metri, în Maroc. A fost scos după patru zile și n-a mai putut fi salvat

Un copil de 5 ani din Maroc a stat patru zile într-un puț adânc de 32 de metri până să fie scos de acolo de echipajele de intervenție, însă băiatul a murit la scurtă vreme.
06.02.2022 | 09:57
A murit Rayan baiatul de 5 ani cazut intro fantana adanca de 32 metri in Maroc A fost scos dupa patru zile si na mai putut fi salvat
Operațiunile de salvare ale copilului au durat patru zile/ Foto: captură TV5 Monde
ADVERTISEMENT

Operațiunile de salvare a băiatului, pe nume, Rayan, au durat patru zile, intervenția fiind  una foarte completă care a presupus săparea unor tunele pe lângă puțul foarte strâmt în care căzuse copilul.

Rayan a fost scos până la urmă, dar a murit la scurtă vreme, scrie unilad.co.uk. Incidentul a avut loc în  provincia marocană Chefchaouen.

ADVERTISEMENT

Informația a fosc confirmată de către regele Marocului, Mohammed VI, care a transmis condoleanțe familiei.

Potrivit relatărilor presei, băiatul a fosc scos printr-un tunel săpat pentru ca lucrătorii serviciului de urgență să poată intra în siguranță în puțul în care Rayan căzuse.

ADVERTISEMENT

Un echipaj de salvare a fost văzut intrând în tunel cu o targă și au ieșit după o oră cu băiețelul. Părinții lui Rayan au avut nevoie de îngrijiri medicale înainte ca fiul lor să fie scos din puț.

Copilul căzuse în puț marți, iar părinții și-au dat seama unde se afla după ce l-au auzit plângând. Puțul are o adâncime de 32 de metri

ADVERTISEMENT

Autoritățile au fost alertate imediat, însă într-o primă fază au reușit doar să coboare o cameră video pentru a verifica starea în care se afla copilul.

Din cauza pericolului alunecărilor de teren, salvatorii au fost nevoiți să sape un tunel paralel cu puțul, iar din acest tunel, au mai săpat unul, pe plan orizontal, pentru a ajunge la copil.

ADVERTISEMENT

Operațiunea a durat trei zile, chiar dacă salvatorii au fost ajutați de sute de săteni din zonă.

ADVERTISEMENT
Tags: