Fotbal international

Război civil la FC Barcelona! Angajaţii clubului îl vor plecat pe Lionel Messi. Dezvăluiri de pe “Camp Nou”

21.11.2020 | 17:54
Razboi civil la FC Barcelona Angajatii clubului il vor plecat pe Lionel Messi Dezvaluiri de pe Camp Nou
ADVERTISEMENT

Situaţia este una explozivă la FC Barcelona, chiar dacă Josep Maria Bartomeu a demisionat. Lionel Messi ameninţase că pleacă în vară, însă a revenit asupra deciziei, motiv pentru care a apărut un război civil între starul argentinian şi angajaţii clubului.

Ultima perioadă de transferuri a fost marcată de o mare întrebare, pleacă sau nu Lionel Messi de la FC Barcelona. Totul a pornit după un fax trimis de fotbalistul de 33 de ani, prin care cere să-i fie acceptat transferul la o altă echipă. După câteva săptămâni de incertitudine, Leo a hotărât să rămână la echipă, cel puţin până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă vedeta Barcelonei a rămas pe “Camp Nou”, angajaţii clubului sunt nemulţumiţi de faptul că acesta nu a plecat în această toamnă. Criza economică, venită în urma pandemiei de coronavirus, a afectat grav finanţele echipei catalane, iar situaţia este îngrijorătoare.

Angajaţii Barcelonei nu-l mai vor pe Lionel Messi. E război pe “Camp Nou”

Situaţia este una explozivă la FC Barcelona, iar unii angajaţi ai clubului au rupt tăcerea, sub protecţia anonimatului, în numărul din luna decembrie al revistei FourFourTwo. Aceştia îşi doreau ca Lionel Messi să plece, chiar dacă este fotbalistul care a scris istorie pentru formaţia de pe “Camp Nou”.

ADVERTISEMENT

“Am fost foarte deranjaţi când Messi a decis să rămână. Toţi am fost. Ştiam că vor urma şi mai multe tăieri salariale, ceea ce s-a şi întâmplat, ca să-i fie plătit lui salariul. Îl iubesc pentru tot ce a făcut la acest club şi în fotbal, dar îmi iubesc familia şi vreau să am în continuare un loc de muncă”, a spus un angajat al clubului.

Barcelona nu este încă pregătită să-l piardă pe Lionel Messi

Oficialii Barcelonei au făcut tot posibilul ca Lionel Messi să nu plece în ultima perioada de transferuri. Chiar au ameninţat că vor ajunge în tribunal, când argentinianul a făcut referire la clauza prin care putea să plece gratis în 2020. Situaţia a fost explicată de un impresar de top.

ADVERTISEMENT

“Una dintre cele mai mari probleme pentru Barcelona este că nu au fost pregătiţi de faptul că Messi îmbătrâneşte. Speranţele de viitor le-au pus în Neymar şi nu au mai investit în La Masia. Cel mai bine era ca Barcelona şi Messi să ajungă la o înţelegere şi să-l vândă, mai ales că echipa are nevoie de bani”, a susţinut un impresar în FourFourTwo.

“Motivul pentru care voi continua la Barcelona este faptul ca presedintele mi-a spus ca singura cale prin care pot sa plec e achitarea clauzei de 700 de milioane!” – Lionel Messi

Probleme financiare pentru Barcelona

Pandemia de coronavirus a adus mari probleme financiare pentru Barcelona. Clubul pierde bani grei pentru că meciurile se joacă fără spectatori, iar plafonul salarial va fi redus dramatic în acest sezon. Oficialii La Liga au anunţat că formaţia de pe “Camp Nou” nu poate plăti salarii mai mari de 382.717.000 de euro, cu aproape 300.000.000 de euro mai puţin faţă de stagiunea trecută.

ADVERTISEMENT

“Problema pentru următorul preşedinte este existenţa unei găuri în bugetul clubului. Problemele financiare sunt mari, în special din cauza situaţiei cauzate de pandemia de coronavirus”, a mai explicat impresarul pentru FFT.

ADVERTISEMENT