Sporturi

Război Cluj – București? Ce spune Emil Boc despre Sala Polivalentă din București și cât a costat în realitate sala din Cluj!

16.03.2019 | 13:01
Razboi Cluj  Bucuresti Ce spune Emil Boc despre Sala Polivalenta din Bucuresti si cat a costat in realitate sala din Cluj

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat la începutul acestei săptămâni construirea unei arene multifuncționale cu un preț uriaș: 138 de milioane de euro. O adevărată lovitură pentru Cluj, actualul “centru” al evenimentelor sportive de amploare din țara noastră. Pentru a afla dacă există un război pe axa București – Cluj, FANATIK a stat de vorbă cu edilul Emil Boc, fostul premier al României. Acesta a explicat ce înseamnă pentru țara noastră Sala Polivalentă din București și a dezvăluit cât a costat cu adevărat Sala Polivalentă din Cluj.

Ce spune Emil Boc despre Sala Polivalentă din București! “România poate organiza mai multe competiții de nivel european și mondial”

Orașul de pe Someș a fost capitala sportului românesc în ultimii ani. La Cluj au ajuns diferite naționale și a găzduit câteva competiții internaționale importante. Ardelenii au putut vedea Mondialul de Gimnastică, o grupă la Euro Basket 2017, meciurile de FED Cup și meciurile naționalei de fotbal.

Acum, dacă proiectul primarului Bucureștiului se va realiza ( FANATIK a scris despre zona unde ar urma să fie amplasată Sala Polivalentă), șansele Clujului vor scădea semnificativ. Sala Gabrielei Firea ar urma să aibă 20.000 de locuri și va fi una extrem de spectaculoasă. Majoritatea evenimentelor sportive care au luat drumul Clujului până acum vor fi găzduite de București. Acest lucru nu îl supără pe Emil Boc, ba dimpotrivă. “Salut realizarea Sălii Polivalente de la București. Asta înseamnă că Romania va avea posibilitatea să organizeze mai multe competiții de nivel european și mondial, nu numai cele de la Cluj”, a declarat Boc pentru FANATIK.

Așa va arăta Sala Polivalentă din București care va costa 138 de milioane de euro
Așa va arăta Sala Polivalentă din București care va costa 138 de milioane de euro. Sala va avea 20 de mii de locuri

Sala Polivalentă din Cluj, de aproape 6 ori mai ieftină!

Construcția noii săli din București va fi una extrem de costisitoare pentru bugetul Primăriei. Din estimările inițiale, care ar putea fi chiar depășite, costurile se vor ridica la 138 de milioane de euro! “Vom avea o nouă Sală Polivalentă în București. Arena va avea o capacitate de 20.000 locuri şi se va întinde pe 60.000 de metri pătraţi. Va fi dotată şi cu o parcare subterană de 380 locuri, iar pe lângă sală, vor mai fi încă 5 terenuri de sport. Costul sălii va fi de 138 de milioane de euro şi asta pentru că este o capacitate nemaintâlnită în România. Am solicitat tuturor Federaţiilor să transmită necesarul de dotări ca sala să fie omologată la standarde internaţionale. Termenul de construcţie este de 3 ani de zile“, a declarat Gabriela Firea.

Suma este uriașă și depășește totalul banilor cheltuiți pentru stadioane din Cluj, Craiova și Ploiești! Interesant este și cât a costat, spre comparație, Sala Polivalentă din Cluj. Emil Boc a dezvăluit pentru FANATIK suma reală plătit de autoritățile locale pentru arena care are 9300 de locuri, adică aproape jumătate din cât va avea sala din București. “Sala Polivalenta de la Cluj, după ultima modernizare, a costat 24 de milioane de euro. Nu cunosc proiectul de la București ca să mă pronunț cu privire la prețuri”, a încheiat primarul Clujului pentru FANATIK. O sumă de aproape 6 ori mai mică decât cea care va ieși din visteria bucureștenilor.

Emil Boc a dezvăluit prețul real al Sălii Polivalente din Cluj
Emil Boc a dezvăluit prețul real al Sălii Polivalente din Cluj. Construcția e mult mai ieftină decât cea din București. Sursa Foto: știridecluj.ro

138 de milioane de euro ar urma să coste Sala Polivalentă din București