Fotbal international

Război FC Barcelona – PSG! Francezii îi ameninţă pe catalani cu UEFA pentru Rabiot

27.08.2018 | 10:54
Razboi FC Barcelona  PSG Francezii ii ameninta pe catalani cu UEFA pentru Rabiot
ADVERTISEMENT

Cotidianul catalan Sport titrează pe prima pagină a ediţiei de luni “Război total Barca-PSG”. Cele două mari forţe ale Europei au ajuns aproape de un conflict deschis, care poate deveni subiect pentru UEFA, după modelul Real Madrid – Inter pe tema Luka Modric. Modric din această situaţie se numeşte Adrien Rabiot, mijlocaşul campioanei Franţei.

Concret, Rabiot a făcut cunoscut de mai multă vreme intenţia sa de a nu accepta prelungirea contractului cu PSGşi dorinţa de a pleca să joace la un alt club de top din Europa, ca urmare a faptului că pe Parc des Princes nu mai are garanţia de a fi titular. Cum a auzit de dorinţa lui Rabiot de a pleca de la PSG conducerea Barcelonei n-a stat un minut pe gânduri şi a contactat agenţii jucătorului, pentru a afla disponibilitatea jucătorului de a veni sau nu pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Război Barcelona – PSG. Rakitic le-a închis uşa în nas francezilor

Adrien Rabiot s-a arătat foarte încântat de interesul Barcelonei şi şi-a dat acordul de principiu pentru începerea negocierilor. Însă, şi-a schimbat oarecum poziţia în ultimele zile, când a refuzat să dea un răspuns ferm, asta, probabil, şi ca urmare a faptului că şefii lui PSG nu au fost deloc încântaţi când au aflat că agenţii jucătorului, aflat încă sub contract cu ei, negociază trecerea la un lt club, rival direct în lupta pentru Champions League şi cu care relaţiile sunt încordate, cum este Barcelona.

Între PSG şi FC Barcelona prima etapă a deteriorării relaţiilor s-a produs în vara lui 2017, atunci când plătind clauza de eliberare, în valoare de 222 de milioane euro, brazilianul Neymar a fost transferat de francezi din inima Cataloniei. Nu e vorbă, şi PSG a încercat o nouă lovitură sub centură la adresa Barcelonei, practic prin aceleaşi procedee pe care ei le acuză acum în cazul lui Rabiot. Jucătorul pe care Neymar îl indicase ca fiind important pentru strategia lui PSG în noul sezon este croatul Ivan Rakitic.

ADVERTISEMENT

Rabiot îi ţine în şah pe toţi. Mai poate fi transferat de Barca doar până pe 31 august

Răspunsul vicecampionului mondial a spulberat însă orice speranţă pentru şeicul Nasser Al Khelaifi. Sunt oferte pe care le studiezi şi le evaluezi, dar să joci pentru Barcelona e cel mai important lucru. Rămân aici. Eu şi familia mea suntem cu adevărat fericiţi în Barcelona. Nimeni nu-mi poate oferi ceea ce am aici. Sunt la cel mai bun club din lume“. Răspunsul lui Rakitic a venit în direct la televiziune, după meciul de la Valladolid şi a spulberat şi visul lui Neymar.

Catalanii îl vor cu insistenţă pe Adrien Rabiot, căruia i-au promis un salariu mult mai bun decât la Paris, aproximativ 9 milioane de euro net pe sezon, contract pe patru sezoane şi o mulţime de alte bonusuri. Acum e greu de evaluat cât de important ar fi Rabiot pe Camp Nou ţinând cont de calitatea lotului catalan, iar impresia generală pare mai degrabă că se vrea o plată din partea Barcelonei la adresa francezilor după episodul Neymar.

ADVERTISEMENT
Război FC Barcelona - PSG. Cotidianul Sport titrează acest lucru pe prima pagină, amintind şi de cazul invers, PSG care a vrut să îl ia de la Barca pe Rakitic
Război FC Barcelona – PSG. Cotidianul Sport titrează acest lucru pe prima pagină

Deocamdată Rabiot nu a dat nici un răspuns,. nici într-o parte, nici în alte şi această tăcere a jucătorului şi a agenţilor săi menţine starea de suspans în jurul transferului, care mai poate fi realizat doar până pe data de 31 august, orele 24.