Sport

„Război” în familia Balaci! Rudele „Minunii Blonde” joacă la cele două echipe rivale din Craiova

Există un mic „război” în familia Balaci. Rudele fostului mare fotbalist, poreclit „Minunea Blondă”, joacă la cele două echipe din Craiova.
07.08.2021 | 10:17
Razboi in familia Balaci Rudele Minunii Blonde joaca la cele doua echipe rivale din Craiova
„Război” în familia Balaci. Rudele „Minunii Blonde”, la cele două echipe din Craiova
ADVERTISEMENT

Spiritul lui Ilie Balaci va rămâne veșnic în amintirea iubitorilor de fotbal din România, dar mai ales a suporterilor Universității Craiova. Atanas Trică, nepotul său, îi calcă pe urme și chiar a debutat deja în prima ligă a României. 

Atanas este fiul Lorenei Balaci și al lui Eugen Trică. Echipa la care Trică a activat ca antrenor, FC U Craiova 1948, a atras o altă rudă a lui Ilie Balaci și vorbim despre Hristu Sofianu, un tânăr de perspectivă.

ADVERTISEMENT

„Război” în familia Balaci. Atanas Trică și Hristu Sofianu joacă la cele două echipe din Craiova

Orașul Craiova are viitorul asigurat. Ambele formații din prima ligă a României beneficiază de aportul unor jucători tineri talentați. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate informația, nepotul lui Ilie Balaci, Atanas Trică, a semnat cu Universitatea Craiova la începutul acestui an.

„Ati” este un atacant de perspectivă care a debutat deja pentru Știința în Liga 1. A purtat tricoul numărul 88 și a intrat pe teren în minutul cu același număr în ultima etapă a sezonului trecut. Staff-ul tehnic al Centrului de Copii și Juniori al Craiovei îl monitorizează atent pe fiul Lorenei Balaci și al lui Eugen Trică. Acesta a fost și în cantonamentul de vară cu Universitatea.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, FC U Craiova 1948 și-a asigurat serviciile unui alt tânăr de perspectivă care are o legătură de rudenie cu Ilie Balaci. Hristu Sofianu, în vârstă de 17 ani, a semnat primul contract profesionist din carieră. Tatăl lui Hristu este văr cu bunica lui Atanas, adică soția „Minunii Blonde”.

hristu sofianu
Hristu Sofianu și Ilie Balaci, o fotografie din urmă cu mai mulți ani

Daniela Balaci nu mai fusese pe un stadion de fotbal de peste de 30 de ani, din momentul în care Ilie Balaci a suferit o accidentare care i-a „frânat” cariera la doar 26 de ani. Văduva fostului mare fotbalist a fost prezentă la meciul Universitatea Craiova – Academica Clinceni, atunci când nepotul Atanas și-a făcut debutul în prima echipă a Științei. 

ADVERTISEMENT

Atanas Trică, într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK: „Nu simt o presiune pentru că sunt nepotul lui Ilie Balaci”. Hristu Sofianu: „Am luat pasele în profunzime de la el”

Într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, Atanas Trică anunța că visul său este să joace la Universitatea Craiova, iar visul i s-a împlinit: „Bineînțeles că îmi doresc să joc într-o zi la Universitatea Craiova. Acesta este visul meu.

atanas trică
Atanas Trică a debutat deja în prima ligă pentru Universitatea Craiova

Nu simt o presiune pentru că sunt nepotul lui Ilie Balaci. Într-adevăr, înainte, auzeam persoane care spuneau că joc datorită faptului că sunt nepotul său, însă când m-au văzut jucând..toată lumea și-a schimbat părerea. Sunt mândru de acest lucru.”

ADVERTISEMENT

Din punctul de vedere al lui Hristu Sofianu, FC U Craiova 1948 reprezintă punctul de vârf în România „Am luat pasele în profunzime de la Ilie Balaci. Clubul acesta înseamnă mult pentru mine. Eu cred că FC U Craiova este cel mai frumos club din România.”  

Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 se vor duela în acest sezon al Ligii 1, iar orgoliile oltenilor pot fi periculoase în derby-ul care va avea primul episod la începutul lunii octombrie, atunci când trupa lui Adrian Mutu va fi gazdă pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Duelul va fi interesant și prin prisma faptului că Laurențiu Reghecampf și Adrian Mutu se află pe banca celor două formații. După trei etape scurse în Liga 1, ambele echipe au trei puncte. „Alb-albaștrii” lui „Reghe” au consemnat o victorie (1-0 cu FC Argeș) și două înfrângeri (1-4 cu FCSB și 1-2 cu FC Botoșani). De partea cealaltă, FCU Craiova are următorul bilanț (2-3 cu CFR Cluj, 1-0 cu Dinamo și 1-2 cu FC Voluntari).

  • 17 ani au Atanas Trică și Hristu Sofianu
  • 3 puncte au adunat echipele din Craiova în actuala stagiune din Liga 1

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Voluntari: 1,90 este cota pentru “ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT