Sport

Război în Ghencea! Galeria lui Dinamo, alături de ultrașii lui U Cluj la meciul cu CSA Steaua! Incidente înaintea fluierului de start. Video

Ultrașii celor de la Universitatea Cluj și Peluza Cătălin Hîldan vor fi prezenți în număr mare pe stadion Ghencea, la deeby-ul din play-off-ul Casa Pariurilor Liga 2 cu CSA Steaua și au venit înarmați până în dinți.
04.05.2022 | 18:31
Razboi in Ghencea Galeria lui Dinamo alaturi de ultrasii lui U Cluj la meciul cu CSA Steaua Incidente inaintea fluierului de start Video
U Cluj ar putea fi adversarul lui Dinamo la barajul pentru promovarea în Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: Facebook Peluza Șepcile Roșii
ADVERTISEMENT

CSA Steaua București – Universitatea Cluj este derby-ul play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 2, iar ardelenii au nevoie neapărat de victorie dacă vor să mai spere la promovarea directă.

Galeria lui U Cluj, susținută în Ghencea de Peluza Cătălin Hîldan

Rivalitatea dintre suporterii lui U Cluj și ultrașii „militarilor” de la Peluza Sud Steaua, este bine cunoscută, mai ales că galeria ardelenilor este înfrățită cu cea a lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Ca la majoritatea meciurilor împotriva marii rivale, PCH va fi prezentă în Ghencea alături de suporterii Universității Cluj, iar FANATIK i-a surprins în timp ce se deplasau spre stadionul Ghencea.

Astfel, jucătorii lui Eric Linkar vor avea parte de o susținere importantă în Ghencea, unde se așteaptă aproximativ 1000 de suporteri dinamoviști și ai „șepcilor roșii”, iar Jandarmeria Română s-a mobilizat de asemenea exemplar, fiind un meci cu grad ridicat de risc.

ADVERTISEMENT

Sute de jandarmi au fost mobilizați la metroul din București, iar ultrașii sunt excortați până la stadionul din cartierul Drumul Taberei.

Jandermeria Română a confiscat un adevărat arsenal de arme albe ale ultrașilor veniți de la Cluj

Jandermeria Română a făcut capturi șocante după ce a percheziționat mai multe autoturisme ale ultrașilor lui U Cluj care se deplasau spre stadionul Ghencea.

ADVERTISEMENT

Opriți de un filtru la intrarea în București, forțele de ordine au găsit în portbajele mașinilor răngi, bâte, lanțuri sau cuțite: „Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În scop de prevenire a săvârșirii unor fapte antisociale, conform prevederilor legale în vigoare, la intrarea în municipiul București, a fost efectuat un control al vehiculelor și bagajelor aparținând suporterilor echipei oaspete, precum și un control corporal preventiv asupra acestor persoane. 

Au fost depistate mai multe obiecte contondente, interzise de cadrul normativ actual, în acest context. În continuare, se fac verificări, urmând a fi întocmite actele necesare începerii cercetărilor. Pe această cale, facem apel către toți spectatorii să respecte cadrul legal aplicabil competițiilor sportive, să respecte indicaţiile forțelor de ordine, să se delimiteze de comiterea oricărui tip de fapte antisociale și să solicite sprijinul jandarmilor ori de câte ori situația o impune”, a fost comunicatul Jandarmeriei Române.

ADVERTISEMENT

Huliganii lui U Cluj au venit înarmați până în dinți la București, pregătiți de „război în Ghencea

Probleme mari și la meciul de la Cluj dintre Universitatea CSA Steaua. A fost „război” înainte de meci și pe stadion

Ultrașii celor de la Universitatea Cluj au fost la un pas de o bătaie generală cu cei de la Peluza Sud Steaua, însă jandarmii au intervenit să separe cele două grupuri cantonate la terasele din centrul orașului.

A urmat o încăierare cu forțele de ordine, iar scaunele au zburat în toate direcțiile. În total au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de mii de lei, însă galeriile celor două echipe nu s-au potolit nici pe stadion.

Și la acest meci, „șepcile roșii” au fost susținute și de un grup de suporteri ai lui Dinamo veniți de la București, ardelenii fiind de asemenea prezenți la meciurile importante ale lui Dinamo, mai ales cu FCSB.

Suporterii de la Peluza Sud Steaua au sărit în teren și au capturat un steag al lui U Cluj de la tribuna a doua, iar de-acolo conflictul a escaladat și jandarmeria a fost nevoită să intervină.

Peluza Cătălin Hîldan, mesaj de susținere pentru frații de la U Cluj

„MÂNDRI DE FRAȚII DIN CLUJ! Nu doar pentru victoria în fața echipei dintre cimitire, ci și pentru atmosfera din tribune, demnă de Liga 1. Ne întrebăm de ce a dispărut de pe radare charterul cu care se anunțase că vor veni oaspeții. Cu surle și trâmbițe, au dat mare anunț zilele trecute, spunând că prin această deplasare vor revoluționa ultraseria.

Am râs cu poftă când am văzut anunțul, mai ales că pe vremea când noi făceam deplasări cu charterul, ei ori erau suporteri ai propriei clone, ori se zbăteau prin liga a 4-a și le strigau jucătorilor de pe garduri „împliniți-ne cel mai mare vis: duceți-ne în liga a 3-a!”.

În seara asta, U Cluj a câștigat meciul cu csa, prin golul lui Haită, nume predestinat pentru o astfel de misiune. Pe tot parcursul meciului, s-a auzit o singură peluză, cea a Șepcilor Roșii. În rest, pe nicăieri, nici măcar o poză cu ăia cu charteru… Câinii din Cluj și din apropiere au cântat alături de frați. Mâine seară e rândul nostru să facem atmosferă în Ștefan cel Mare, la meciul cu U Craiova”, se arată într-un mesaj postat, pe Facebook, de Peluza Cătălin Hîldan.

ADVERTISEMENT