Sport

Război în Oltenia! Universitatea Craiova, plângere penală la adresa lui Adrian Mititelu: „De ani de zile nu respectă deciziile”. Exclusiv

Continuă războiul în Oltenia. Universitatea Craiova i-a făcut plângere penală lui Adrian Mititelu și societății sale. Sorin Cârțu şi Adrian Mititelu Jr. au reacţionat pentru FANATIK.
23.08.2021 | 13:00
Razboi in Oltenia Universitatea Craiova plangere penala la adresa lui Adrian Mititelu De ani de zile nu respecta deciziile Exclusiv
Război în Oltenia! Universitatea Craiova, plângere penală la adresa lui Adrian Mititelu: „De ani de zile nu respectă deciziile”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a adresat instanțelor penale pentru ca societatea lui Adrian Mititelu să nu mai folosească marca notorie „Universitatea Craiova” și pentru a nu mai crea confuzie în rândul iubitorilor de fotbal. FANATIK a intrat în posesia documentelor pe care vi le prezentăm în exclusivitate. Sorin Cârțu a comentat şi el subiectul pentru publicaţia noastră.

Președintele grupării din Bănie a subliniat că echipa patronată de Mihai Rotaru deține în exclusivitate mărcile „Universitatea Craiova” și „Știința Craiova”, iar oricine se va folosi de astfel aceste denumiri pentru a induce în eroare opinia publică va suporta consencințele.

ADVERTISEMENT

Războiul în Oltenia continuă. Universitatea Craiova a făcut plângere penală clubului lui Adrian Mititelu

Clubului FCU Craiova 1948 îi merge bine pe plan sportiv, dar are probleme pe plan juridic. Universitatea Craiova, club patronat de Mihai Rotaru, a făcut o plângere penală pe lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva nou-promovatei în Liga 1.

Reprezentanții celor de la FCU sunt acuzați de comiterea a cel puțin cinci infracțiuni conform plângerii penale formulate de reprezentanţii Universităţii:

ADVERTISEMENT

Contrafacerea unei mărci, folosirea unei firme și embleme de natură să producă confuzie cu cele folosite ilegitim de alt comerciant, punerea în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă similară cu o marcă înregistrată pentru produse similare, producerea în orice mod, oferirea spre vânzare și vânzarea unor mărfuri purtând mențiuni false privind mărcile, alte tipuri de proprietate intelectuală, în scopul de a îi induce în eroare pe ceilalți comercianți și fals informatic. 

plângere craiova
Universitatea Craiova își caută dreptatea în instanțe

Adrian Mititelu Jr., reacţie pentru FANATIK: “Nu mă interesează subiectul”

Contactat de FANATIK, preşedintele celor de la FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu Jr. a spus că nu îl interesează acţiunile în instanţă ale rivalilor din oraş: “Nu mă interesează subiectul. Nu vreau să comentez”, a fost reacţia succintă a lui Mititelu Jr.

ADVERTISEMENT

Clubul Sportiv Universitatea Craiova specifică în plângerea penală că este unica entitate care deține marca notorie „Universitatea Craiova” și toate elementele de identificare aferente. Clubul este înregistrat la LPF și FRF cu numele istoric. Sunt prezentate diferitele acțiuni în instanță care au dat câștig de cauză grupării lui Mihai Rotaru.

Contactat de FANATIK, președintele Sorin Cârțu a dezvăluit și motivele care au dus la o astfel de acțiune penală: „Este o acțiune privind folosirea mărcii Universitatea Craiova și Știința Craiova, care sunt deținute de noi în exclusivitate. Ne aparțin nouă. Sunt hotărâri judecătorești definitive. De ani de zile nu se respectă asta, se continuă să se folosească. Vorbim aici și de publicații, nu este vorba numai de ei (n.r. – reprezentanții celor de la FC U Craiova 1948).”

ADVERTISEMENT
plângere craiova
U Craiova 1948 Club Sportiv, prin contractul de asociere cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova, poate să folosească marca notorie

Reprezentanții FCU Craiova 1948 sunt acuzați de rea credință: „Clubul U Craiova 1948 SA nu a beneficiat niciodată de renumele Clubului Sportiv Universitatea Craiova”

„Este pentru cei care folosesc aiurea, ilegal. Să vedem ce răspuns va da instanța, dacă e albă sau e neagră, dacă se respectă sau nu. Dacă e cineva care nu poate să respecte o hotărâre judecătorească definitivă…suportă consencințele. Mărcile ne aparțin, sunt ale clubului nostru. Noi suntem singurii care avem voie să le folosim,” a declarat fostul mare fotbalist, actualul președinte al Universității Craiova.

Actuala societate pe care se bazează activitatea fotbalistă a clubului familiei Mititelu, U Craiova 1948 SA, este înființată în 2013, iar echipa a fost înscrisă în 2017 în Liga 4. De atunci și până în acest moment, reprezentanții acestei entități au încercat să inducă în eroare opinia publică, consideră juriștii clubului lui Mihai Rotaru.

plângere craiova
Familia Mititelu este acuzată de rea credință

În cadrul plângerii sunt atașate diferite imagini în care FCU a înregistrat diferite sigle și mărci care pot fi confundate cu cele aparținând Clubului Sportiv Universitatea Craiova. De altfel, echipa de fotbal care este antrenată de Adrian Mutu a folosit diferite sigle de la înscrierea din 2017.

Toate persoanele, dar și publicațiile de presă care vor asocia numele Universitatea Craiova cu U Craiova 1948 SA ar putea avea de suferit: „Trebuie respectat totul, toată lumea trebuie să respecte deciziile judecătorești, ceva în genul cum este la FCSB și CSA Steaua”, a mai spus Sorin Cârțu pentru FANATIK.

„U Craiova 1948 SA, prin reprezentanții săi Mititelu Gigi Adrian, Mititelu Gabriela, Mititelu Adrian Marin, ori alți angajați ai societății cunosc și cunoșteau faptul că denumirile Universitatea Craiova ori Știința Craiova au caracter notoriu, nu le aparțin și desemnează activitatea sportivă desfășurată de Clubul Sportiv Universitatea Craiova înființat în 1948,” stă scris în plângerea formulată și în care persoanele menționate și entitate pe care o reprezintă sunt acuzate de săvârșirea a cinci infracțiuni și de rea credință.

plângere craiova
Cei care vor mai asocia clubul lui Adrian Mititelu cu mărcile „Universitatea Craiova” și „Știința Craiova” vor avea de suferit

  • (P) Cota BETANO pentru Rapid – Universitatea Craiova: 2,47 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT