Sporturi

Război în sport la alegerile prezidenţiale din SUA! Foşti mari campioni care au ales între Biden şi Trump

03.11.2020 | 23:50
Razboi in sport la alegerile prezidentiale din SUA Fosti mari campioni care au ales intre Biden si Trump
ADVERTISEMENT

SUA este în fierbere în aceste zile, la fel cum s-a întâmplat de fiecare dată când au fost alegeri prezidenţiale. Democraţii şi republicanii se luptă pentru scaunul de la Casa Albă, iar susţinerea pentru Joe Biden şi Donald Trump este puternică. FANATIK îţi prezintă o listă a sportivilor care au ales una dintre cele două tabere înainte de alegeri.

Marţi noapte încep alegerile prezidenţiale în Statele Unite ale Americii, cu Joe Biden şi Donald Trump în prim-plan. Încă din startul campaniei electorale, cei doi au fost susţinuţi de organizaţii sau persoane publice, în ultima categorie intrând şi mulţi sportivi.

ADVERTISEMENT

Donald Trump, actualul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, şi-a atras de-a lungul timpului antipatia multor sportivi, iar cel mai vocal contestatar a fost Megan Rapinoe. Câştigătoare a Balonului de Aur în 2019, jucătoarea de fotbal a avut replici acide la adresa politicianului.

Sportul s-a împărţit în două tabere în lupta Donald Trump – Joe Biden, la alegerile prezidenţiale din SUA

Sportivii de peste Ocean s-au împărţit în două tabere în timpul campaniei electorale, iar la prima vedere pare că Joe Biden este susţinut de fostele şi actualele vedete din NBA şi soccer, în timp ce Donald Trump s-a ales cu reprezentanţi din NFL, MLB şi sporturile de contact.

ADVERTISEMENT

Martina Navratilova, câştigătoare a 18 turnee de Mare Şlem, a avut un comentariu acid atunci când a anunţat că-l va susţine pe Joe Biden în alegeri. “Sunt cu Joe Biden până la capăt. Hai să readucem ţara acolo unde era, înainte ca omul portocaliu să înceapă distrugerea ei”.

De cealaltă parte, unul dintre cei mai cunoscuţi susţinători ai lui Donald Trump este Conor McGregor. “Un preşedinte fenomenal. Foarte posibil unul dintre cei mai mari din istoria SUA”, posta sportivul pe contul personal de Twitter la începutul anului.

ADVERTISEMENT

Ce sportivi îl susţin pe Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA

Lista sportivilor care îl susţin pe Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA este plină de baschetbalişti şi nu numai. Stephen Curry, Julius Erving, Tobias Harris, LeBron James, Magic Johnson, Steve Kerr,Donovan Mitchell, Shaquille O’Neal sau Chris Paul sunt doar câteva dintre fostele şi actualele vedete din NBA care sunt alături de fostul vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Phill Drobnick (actualul preşedinte al Federaţiei Americane de curling), Mick Foley (wrestler), Billie Jean King (fost număr 1 WTA), Garry Kasparov (fost campion mondial la şah), Megan Rapinoe (fotbalistă), Alex Rodriguez (cel mai bine plătit sportiv din baseball) sau Gregg Popovich (antrenorul lui San Antonio Spurs) sunt alte câteva nume importante de pe lista sportivilor care îl susţin pe Joe Biden.

ADVERTISEMENT

“Biden este alegerea corectă. Egoismul incompetent al lui Trump costă vieţi” – Garry Kasparov

“Am avut un preşedinte de culoare, iar acum avem şansa să avem nu doar un vicepreşedinte de culoare, ci şi o femeie pe acest post” – Doc Rivers (antrenorul lui Philadelphia 76ers)

“Încă o zi! Vă rog. Avem nevoie de orice pentru schimbare şi totul începe mâine (n.r. 3 noiembrie). #BidenHarris” – LeBron James

Ce sportivi îl susţin pe Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA

Mike Tyson este cel mai cunoscut nume de pe lista sportivilor care îl susţin pe Donald Trump la alegerile prezidenţiale. Cei doi au o relaţie de prietenie veche de mai bine de 30 de ani, încă de când fostul pugilist l-a angajat pe actualul preşedinte al SUA să-i fie consilier financiar.

Pe listă se mai regăsesc Lanny Barnes (biatlonist), Jim Brown (campion NFL cu Cleveland Browns), Don Cherry (fost hocheist), Colby Convington (lider mondial la categoria semi-uşoară în UFC), Justin Gaethje (luptător UFC), Don King (promoter în box), Corey LaJoie (pilot Nascar), Tito Ortiz (luptător MMA), Quinn Simmons (ciclist) sau Kurt Suzuki (MLB).

“Îmi place Donaldo Trump. Cred că uneori ar trebui să gândească de două ori înainte să spună ceva, dar e pe drumul cel bun” – Mike Ditka (fost antrenor în NFL la Dallas Cowboys, Chicago Bears şi New Orleans Saints)

“Înainte să devină preşedintele SUA, Trump şi cu mine ne-am împrietenit. Aşa că nu am cum să-i întorc spatele, Îl respect foarte mult” – Mariano Rivera (campion MLB cu New York Yankees de cinci ori)

“Avem nevoie de un model de conducere pentru ţara noastră. Avem nevoie de un model pentru copiii noştri” – Mike Shanahan (dublu câştigător al Super Bowl-ului cu Denver Broncos)

ADVERTISEMENT
Tags: