LIVE Actualizat 07-12-2022
13:17

Război în Ucraina, ziua 287. Rusia continuă bombardamentele pe teritoriul ucrainean / Kievul a doborât 14 drone de atac iraniene

Război în Ucraina, ziua 287. Armata rusă și-a continuat bombardamentele pe teritoriul ucrainean. Sirenele care anunță raiduri aeriene s-au auzit în mai multe regiuni.
07.12.2022 | 15:17
Razboi in Ucraina ziua 287 Rusia continua bombardamentele pe teritoriul ucrainean  Kievul a doborat 14 drone de atac iraniene
Război în Ucraina, ziua 287. Rusia continuă bombardamentele pe teritoriul ucrainean. Sursa foto
ADVERTISEMENT
07-12-2022
13:17

Armata ucraineană ar fi doborât 14 drone iraniene

Forțele armate ucrainene au doborât 14 drone de atac fabricate de Iran în cursul nopții de marți spre miercuri, se arată în actualizarea operațională zilnică.

”În ultima zi, trupele noastre au doborât 14 drone Shahed 136, 1 Orlan și alte 2 pe care nu le-am identificat încă”, se arată în postarea AFU.

Marți, un oficial occidental a declarat pentru CNN că Rusia ”rămăsese” fără drone de atac iraniene în ultimele săptămâni, dar Kremlinul anticipa o ”reaprovizionare”. Oficialul a vorbit sub protecția anonimatului din cauza naturii sensibile a problemei.

07-12-2022
09:24

Șase morți în Donețk, ruşii au tras 226 de obuze

Forțele ruse au continuat să bombardeze orașele și satele din estul, nord-estul și sudul Ucrainei. Șase persoane au murit în Donețk după ce a fost sub focul de rachete și artilerie, potrivit primarului Alexei Kulemzin.

În regiunea Sumî, la granița cu Rusia, mai multe persoane au fost rănite în bombardamente. Guvernatorul regiunii a declarat că forțele ruse au tras ieri 226 de grenade în șapte așezări.

Reluate încă de luni, atacurile aeriene ale forțelor ruse pe teritoriul ucrainean au continuat și pe parcursul zilei de marți.

Război în Ucraina, ziua 287. Rusia continuă bombardamentele pe teritoriul ucrainean

Pe întreaga durată a zilei, apoi și seara, pe întregul teritoriu al Ucrainei au răsunat sirenele de raid aerian care cer populației să se adăpostească.

ADVERTISEMENT

În apropiere de miezul nopții, alertele s-au auzit în centrul Ucrainei. Presa locală a relatat despre mai multe explozii în regiunea Dnipro.

Apărarea anti-aeriană ucraineană a avut din nou de furcă împotriva dronelor rusești în regiune, relatează Kyiv Independent.

ADVERTISEMENT

Alte sirene au mai fost active în regiunile Kiev, Zaporojie, Poltava și Kirovohrad. Anterior, alertele au fost active și în Odesa și Nikolaev.

Bombardamente cu victime și daune ale rușilor în centrul Ucrainei

Tot marți, o întreprindere industrială din orașul Krivoi Rog din centrul Ucrainei a fost lovită de o rachetă rusă, a informat guvernatorul regiunii.

ADVERTISEMENT

Valentin Reznichenko a declarat că un bărbat de 38 de ani a fost rănit în explozie. El a adăugat: ”Rușii au atacat o întreprindere industrială din Krivoi Rog. Un muncitor de 38 de ani a fost rănit. Se află la spital cu arsuri. Există distrugeri la întreprindere. Mai multe detalii urmează a fi prezentate”.

Astfel de atacuri au fost numeroase în toată Ucraina din octombrie până în prezent. În urmă cu două luni, Rusia și-a intensificat atacurile asupra infrastructurii critice de energie și apă din țara vecină.

ADVERTISEMENT

De atunci au existat întreruperi de curent în mare parte din țară. Populația din Ucraina se teme că ar putea rămâne fără energie electrică și încălzire în plină iarnă.

Penele de curent din Ucraina suspendă operațiile din spitale

Perioadele numeroase de blackout cauzate de bombardamentele rușilor afectează grav sistemul medical din Ucraina.

În urmă cu 24 de ore, ministrul ucrainean al sănătății a cerut autorităților regionale să ia în considerare suspendarea operațiilor neesențiale și a spitalizărilor din cauza penelor de curent cauzate de atacurile cu rachete rusești asupra infrastructurii critice a țării, notează The Guardian.

Numeroasele valuri de atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii critice au afectat grav reţeaua de electricitate a Ucrainei şi au dus la întreruperi de urgenţă sau plănuite ale furnizării de curent electric de-a lungul ţării.

Într-un comunicat transmis marţi, ministerul a precizat că spitalele pot continua să ofere servicii de urgenţă, dar operaţiile programate ar trebui suspendate temporar.

Măsura trebuie luată pentru a diminua presiunea asupra sistemului medical în contextul unor potenţiale noi întreruperi de curent electric.

”Ele (n.r. operațiile) ar trebui făcute atunci când situaţia furnizării de electricitate se va stabiliza”, se arată în mesaj.

În același timp, reprezentanții ministerului au adăugat că numai medicii pot stabili nivelul de urgenţă al unei operaţii.

ADVERTISEMENT