LIVE Actualizat 26-05-2023
13:11

Război în Ucraina, ziua 457. Ruşii au bombardat o clinică din Dnipro. Sunt cel puţin doi morţi şi 23 de răniţi

Război în Ucraina, ziua 457. Aleksandr Lukașenko a anunțat, joi, că Rusia a început să transfere arme nucleare în Belarus.
26.05.2023 | 16:07
Razboi in Ucraina ziua 457 Rusii au bombardat o clinica din Dnipro Sunt cel putin doi morti si 23 de raniti
Război în Ucraina, ziua 457. Lukașenko: ”Rusia a început să transfere arme nucleare în Belarus”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
26-05-2023
13:11

Noi informaţii despre atacul de la Dnipro

O altă persoană a fost găsită moartă și mai multe persoane au fost raportate ca fiind rănite după ce o rachetă rusă a lovit peste noapte o clinică din orașul Dnipro, din estul Ucrainei.

Bilanţil actualizat relevă că două persoane au fost confirmate acum decedate și 23 au fost rănite în atacul, pe care președintele Volodimir Zelenski l-a descris drept o crimă împotriva umanității.

Un videoclip viralizat pe reţelele de socializare arată o clădire distrusă în mare parte, din care iese fum.

26-05-2023
10:20

Un spital din Dnipro a fost bombardat de ruşi

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 15 au fost rănite într-un atac rus care a lovit vineri o clinică în Dnipro, oraş mare în zona central-estică a Ucrainei, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

“Bombardament cu rachete asupra unei clinici în oraşul Dnipro. O persoană a fost ucisă şi alte 15 au fost rănite”, a scris Zelenski pe Telegram.

Guvernatorul regional Serhii Lîsak a anunţat la rândul său că un spital din Dnipro a fost lovit de o rachetă rusă. “Atac cu rachete asupra Dnipro. Nenorociţii de ‘rasişti’ au atacat o facilitate medicală. Sunt victime”, a subliniat Lîsak pe mesageria Telegram, folosind termenul peiorativ pentru ruşi.

26-05-2023
04:57

Încă un atac cu rachete și drone asupra Kievului

Mai multe explozii s-au auzit pe timpul nopții în Kiev, fiind vorba de un nou atac aerian. Apărarea Ucrainei transmite că toate dronele și rachetele rusești au fost doborâte. Rușii au efectuat atacul cu ajutorul bombardierelor strategice din regiunea Mării Caspice și cu rachete de croazieră.

Șeful Administrației Militare a orașului Kiev, Serhii Popko, a anunțat pe Telegram că atacul a fost efectuat de bombardiere strategice Tu-95 Tu-95MS din regiunea Mării Caspice și probabil cu rachete de croazieră X-101/555. Momentan nu a fost prezentat un bilanț al distrugerilor și nu se știe dacă există victime.

Război în Ucraina. Un anunț important a fost făcut, joi, 25 mai, de liderul de la Minsk, Aleksandr Lukașenko. Apropiatul lui Putin a spus că Rusia a început să transfere arme nucleare în Belarus.

Război în Ucraina, ziua 457. Lukașenko: ”Rusia a început să transfere arme nucleare în Belarus”

La finalul lunii martie, preşedintele rus, Vladimir Putin, anunţase că Moscova va desfăşura arme nuclearetactice” pe teritoriul Belarusului, ţară situată la granița Uniunii Europene. Încă de atunci au fost alimentate temerile privind o escaladare a conflictului în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Alarmant este faptul că avertismentul dictatorului de la Kremlin se adeverește. Joi, preşedintele din Belarus, Aleksandr Lukaşenko a afirmat că Rusia a început să transfere arme nucleare spre ţara sa, scrie Sky News.

Transferul încărcăturilor nucleare a început, asta a început deja“, a declarat Lukaşenko. El a răspuns unui jurnalist rus, conform unei înregistrări video difuzate de contul oficial de Telegram al preşedinţiei belaruse.

ADVERTISEMENT

Lukaşenko, aflat în aceste zile la Moscova, pentru un summit regional, nu a explicat dacă armele respective se află deja în ţara sa. “Poate, mă întorc şi voi vedea”, a spus liderul belarus, principal aliat al Rusiei.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că această mişcare se datorează unei ”escaladări extrem de puternice a ameninţărilor la graniţele de vest ale Rusiei şi Belarusului”.

ADVERTISEMENT

Şoigu a mai spus că Moscova va păstra controlul asupra armelor şi asupra oricăror decizii privind utilizarea lor. Oficialul rus, citat de TASS a spus că rachetele Iskander-M, care pot transporta focoase convenționale sau nucleare, au fost predate forțelor armate din Belarus și că unele avioane Su-25 au fost convertite pentru o posibilă utilizare a armelor nucleare.

NATO a reacționat după această mișcare a Rusiei. Alianța a spus că nu crede că este nevoie să-și ajusteze propria poziție nucleară, deși spune că retorica nucleară a lui Putin este ”periculoasă și iresponsabilă”.

ADVERTISEMENT

Două avioane rusești, doborâte în Zaporojie

În mesajul de noapte către popor, Volodimir Zelenski susține că Garda Națională a Ucrainei a doborât două avioane rusești ”de tip SU” în regiunea Zaporojie. Acesta nu a oferit alte detalii despre avioane.

Acest indicativ de apel SU se referă la aeronavele fabricate de Sukhoi – producătorii de avioane militare rusești. ”Sunt recunoscător celor doi dintre războinicii noștri deosebit de atenți”, spune președintele de la Kiev.

Apropo, unul dintre ei a primit deja titlul de Erou al Ucrainei și a doborât nu numai avioanele inamice, ci și o rachetă de croazieră”, a mai adăugat Zelenski.

ADVERTISEMENT