LIVE Actualizat 02-06-2023
07:57

Război în Ucraina, ziua 464. O serie de atacuri în Rusia: două sate au fost bombardate, dronele au ţintit un depozit de combustibil

Război în Ucraina, ziua 464. Cel puțin 11 răniți și trei morți, printre care și un copil, în urma atacurilor lansate joi
02.06.2023 | 10:45
Razboi in Ucraina ziua 464 O serie de atacuri in Rusia doua sate au fost bombardate dronele au tintit un depozit de combustibil
Război în Ucraina, ziua 464. Atacuri masive lansate de ruși. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
02-06-2023
07:57

Ruşii acuză că ucrainenii au bombardat două sate în regiunea Briansk

Forțele ucrainene au bombardat un sat din regiunea Briansk din vestul Rusiei, o casă fiind cuprinsă de de flăcări. Nimeni nu a fost rănit, a declarat guvernatorul regional Aleksander Bogomaz pe Telegram. Ulterior, acesta a adăugat că un alt sat din aceeași regiune a fost atacat și că şi acolo a luat foc o casă.

De asemenea, două drone cu rază lungă de acțiune ar fi atacat joi noapte un complex de stocare a combustibilului din regiunea Smolensk, din Rusia, dar nu au existat victime sau pagube însemnate, a declarat Vasili Anohin, guvernator interimar. „Astăzi, în jurul orei trei dimineața, în satul Peresna, raionul Pochinkovski și în satul Divasi, raionul Smolensk, rezervoarele de combustibil au fost atacate de două drone cu rază lungă de acțiune. Nu au fost victime. Nu au existat pagube însemnate sau incendii”, a scris Anohin pe Telegram.

El adaugă că serviciile operaționale lucrează la fața locului pentru a elimina consecințele atacului. Distanța de la sat până la granița ruso-ucraineană depășește 300 km.

Război în Ucraina, ziua 464. Rusia a informat, joi, că asupra unui oraș din regiunea Belgorod au fost lansate atacuri. În urma acestora, opt persoane au fost rănite, forțele ucrainene fiind acuzate de aceste bombardamente.

Război în Ucraina, ziua 464. Copiii din Belgorod, evacuați

“Opt persoane au fost rănite. Nu există morţi. Bineînţeles, vieţile civililor sunt ameninţate. În primul rând, la Şebekino şi în satele din jur”, a transmis guvernatorul local, Viaceslav Gladkov, joi.

ADVERTISEMENT

Totodată, rușii au început evacuarea copiilor din Belgorod, Kremlinul spunând că situația este „alarmantă” în zonele limitrofe cu Ucraina, care sunt atacate în mod constant de câteva zile, conform guvernatorului Gladkov.

În paralel, rușii au lansat atacuri masive în Kiev, în urma cărora mai multe clădiri au fost avariate. Bombardamentele au vizat blocuri, două școli și o clinică pentru copii. În urma evenimentelor, trei persoane, printre care și o fetiță, au murit. Alți 11 oameni au fost răniți.

ADVERTISEMENT

Totodată, o anchetă este în desfășurare la Kiev după ce trei ucraineni, dintre care o mamă și fetița ei, au murit în timp ce încercau să pătrundă într-un adăpost antiaerian, care nu ar fi fost deschis.

„A sunat alerta aeriană. Soția mea a luat-o pe fiica noastră și au fugit la intrarea de aici. Au încercat să intre în adăpost, nimeni nu le-a deschis. Soția mea a murit”, a declarat Yaroslav Ryabchuk, soțul femeii, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

De la izbucnirea războiului, început de Vladimir Putin în 24 februarie 2022 și până în prezent, aproximativ 500 de copii au fost uciși. „Intrarea era închisă, erau deja poate între cinci și zece femei cu copii. Nimeni nu le-a deschis. Au bătut destul de tare”, adăugat bărbatul.

Zelenski: „Ucraina este pregătită să facă parte din NATO”

În timpul Summitului Comunității Politice Europene, desfășurat joi în Castelul Mimi, din Republica Moldova, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina este pregătită să facă parte din NATO.

ADVERTISEMENT

Totodată, liderul de la Kiev a adăugat faptul că Ucraina își dorește să facă parte din Uniunea Europeană. „Viitorul nostru este în UE. Ucraina este pregătită să adere la NATO”, a transmis președintele Zelenski.

ADVERTISEMENT