LIVE Actualizat 08-05-2022
17:16

Război în Ucraina, ziua 74. Jill Biden, vizită neanunțată într-un oraș ucrainean. Rușii au bombardat un buncăr. Zeci de victime sunt sub dărâmături

Război în Ucraina, ziua 74. Rușii au lansat mai multe rachete de croazieră. Odesa a devenit ținta armatei lui Vladimir Putin, în condițiile în care explozii au au avut loc și în alte regiuni
08.05.2022 | 06:00
Razboi in Ucraina ziua 74 Jill Biden vizita neanuntata intrun oras ucrainean Rusii au bombardat un buncar Zeci de victime sunt sub daramaturi
Război în Ucraina, ziua 74 a conflictului. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
08-05-2022
17:16

Rușii au bombardat o rafinărie din Lugansk

Obuze rusești au lovit rafinăria de petrol Lîsîceansk din estul țării. Informația a fost conformată de guvernatorul regiunii Serhiy Haidai.

Incendiul nu poate fi stins din cauza bombardamentelor, a adăugat oficialul ucrainean. „Salvatorii au încercat să stingă focul, dar rușii folosesc în continuare artileria, iar pompierii au fost nevoiți să oprească și să părăsească zona de pericol. Stingerea este imposibilă. Bombardamentele continuă”, a indicat guvernatorul.

Potrivit lui Gaidai, dacă incendiul nu este stins, există riscul ca incendiul să se extindă și să explodeze rezervoarele adiacente

08-05-2022
17:04

Preşedintele Germaniei îl acuză pe Putin că a spulberat ”visul unei ere a păcii în Europa”

Preşedintele german Frank Walter Steinmeier l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că a spulberat ”visul unei ere a păcii în Europa” pentru a planta ”coşmarul” unui ”război brutal şi ilegitim”, ţinând cont de poziţia Rusiei de ”putere atomică”.

”Astăzi (n.r. duminică), 8 mai, visul unei case europene comune unde domină pacea a fost spulberat; în locul său s-a impus coşmarul”, a spus preşedintele german Steinmeier, în cadrul unui eveniment al Confederaţiei Sindicatelor Germane (DGB) cu ocazia împliniriii a 77 de ani de la capitularea Germaniei Naziste.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că ”la fel ca în 1945, victoria va fi a Rusiei”, în mesajul de Ziua Comemorării şi Reconcilierii de pe 8 mai, făcând o serie de referinţe la ”nazism” şi numeroase comparaţii între Al Doilea Război Mondial şi războiul din Ucraina.

”Astăzi, datoria noastră comună este să prevenim renaşterea nazismului, care a provocat atât de multă suferinţă popoarelor din diferite ţări”, a adăugat el, pentru ca ”noile generaţii să fie demne de memoria părinţilor şi bunicilor lor”.

”Din păcate, astăzi, nazismul ridică din nou capul”, a subliniat preşedintele rus, într-un pasaj destinat ucrainenilor.

”Datoria noastră sfântă este să îi împiedicăm pe moştenitorii ideologici ai celor care au fost învinşi” în ceea ce Moscova numeşte ”Marele Război Patriotic, ”să se răzbune”, a mai precizat liderul rus.

Rusia va celebra luni, 9 mai, victoria împotriva Germaniei Naziste, prin organizarea unei parade militare urmată de un aşa-numit marş al ”Regimentul Nemuritor”, pentru a aduce un omagiu înaintaşilor care au căzut în război

08-05-2022
16:58

Liderii G7 şi Zelenski discută despre noi sancţiuni pentru Moscova

Preşedintele american Joe Biden participă la o reuniune virtuală cu ceilalţi lideri G7 şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care se discută noi măsuri împotriva Moscovei.

Casa Albă a precizat că liderii vor discuta despre noi sancţiuni după cele impuse de occident ca urmare a invaziei declanşate la 24 februarie.

Washingtonul a menţionat că liderii vor vorbi despre situaţia războiului din Ucraina şi impactul global al ofensivei Rusiei, dar şi despre cum se pot dicta alte sancţiuni pentru ca războiul să aibă un preţ dur pentru Putin.

08-05-2022
14:46

Premierul Canadei, vizită surpriză la Irpin. Ar urma să se întâlneascu cu președintele Zelenski

Primarul orașului Irpin, Ucraina, a declarat pe canalul său Telegram că Trudeau a făcut o vizită neanunțată în orașul său, care a fost ocupat temporar de trupele ruse.

„Tocmai am avut onoarea să mă întâlnesc cu prim-ministrul Canadei Justin Trudeau, care a venit la Irpin pentru a vedea cu ochii săi toată groaza pe care ocupanții ruși au provocat-o orașului nostru”, a spus Oleksandr Markushin.

Premierul canadian Justin Trudeau ar urma să se întâlnească cu președintele Volodimir Zelenski, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului.

„Primul ministru se află în Ucraina pentru a se întâlni cu președintele Zelenski și pentru a reafirma sprijinul neclintit al Canadei pentru poporul ucrainean”, a declarat Cameron Ahmad, directorul de comunicare al lui Trudeau citat de Reuters.

08-05-2022
14:36

Jill Biden s-a întâlnit cu soția lui Volodimir Zelenski

Jill Biden și-a petrecut o parte din Ziua Mamei făcând o călătorie neanunțată la Ujgorod, Ucraina, un oraș mic din sud-vestul extrem al Ucrainei.

Biden s-a întâlnit cu prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, care nu a mai fost văzută în public de la începutul războiului pe 24 februarie.

„Am vrut să vin de Ziua Mamei”, i-a spus Jill Biden omoloagei ei ucrainene. „Ne-am gândit că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească. Și acest război a fost brutal. Poporul Statelor Unite este alături de poporul Ucrainei”, a mai spus soția președintelui american.

Zelenska, care la începutul invaziei ruse i-a trimis o scrisoare lui Biden, a făcut schimb de corespondență cu prima doamnă a Americii în ultimele săptămâni, au declarat oficiali americani pentru CNN.

„În primul rând, aș dori să vă mulțumesc pentru un act foarte curajos”, a spus Zelenska. „Pentru că înțelegem de ce este nevoie ca prima doamnă a SUA să vină aici în timpul unui război când acțiunile militare au loc în fiecare zi, unde sirenele aeriene au loc în fiecare zi, chiar și astăzi.

Cu toții simțim sprijinul dumneavoastră și cu toții simțim lidershipul Președintelui SUA, dar am dori să subliniem că Ziua Mamei este o zi foarte simbolică pentru noi, deoarece simțim și dragostea și sprijinul dumneavoastră într-o zi atât de importantă.”

Întâlnirea celor două femei a inclus o întrevedere bilaterală cu ușile închise, care a durat aproximativ o oră și a avut loc în ceea ce era o școală înainte de război.

Clădirea a fost transformată într-un refugiu, o colaborare între guvernul Ucrainei și Organizația Internațională pentru Migrație, agenția ONU pentru migrație.

Zeci de persoane strămutate în interiorul țării locuiesc acum în clădire, pe o proprietate înverzită din apropierea centrului orașului Ujgorod.

Prima doamnă este cel mai recent american de rang înalt și primul membru al familiei președintelui Joe Biden care a vizitat țara devastată de război în ultimele săptămâni.

Secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin au vizitat Kievul luna trecută, iar președintele Camerei, Nancy Pelosi, a fost acolo sâmbăta trecută.

Vizita lui Jill Biden în Ucraina marchează prima dată când o primă doamnă a Statelor Unite a vizitat o zonă de război de când Laura Bush a făcut o vizită secretă de 10 ore în Afganistan în 2008.

Bush a făcut prima ei vizită în acea țară, o zonă de luptă activă, în 2005. Ambele vizite ale lui Bush s-au concentrat în jurul interesului și sprijinului ei pentru femeile afgane.

În calitate de a doua doamnă A SUA în 2010, Jill Biden l-a însoțit pe vicepreședintele de atunci, Joe Biden, într-o călătorie la Bagdad, în Irak.

08-05-2022
13:30

Un convoi de vehicule cu civili care încercau să fugă de luptele din Harkov a fost atacat: Patru ucraineni morţi, printre care o fată de 13 ani

Un convoi de vehicule în care se aflau mai mulţi civili care încercau să fugă de luptele din apropierea oraşului Harkov a fost atacat, iar incidentul s-a soldat cu moartea a patru persoane, printre care o fată în vârstă de 13 ani, a anunţat şeful departamentului de investigaţii al Poliţiei din regiunea Harkov. La locul atacului au fost găsiţi şi doi soldaţi ruşi morţi.

Serghei Bolvinov, şeful departamentului de investigaţii, a declarat că Poliţia a pierdut contactul cu vehiculele din convoi în urmă cu câteva zile.

Convoiul era format din cincisprezece maşini care circulau în apropiere de satul Staryi Saltiv, unde au avut loc lupte grele în ultimele zile, în timp ce forţele ucrainene au lansat un contraatac împotriva trupelor ruse la est de Harkov.

La acea vreme, convoiul încerca să ajungă pe teritoriul controlat de ucraineni, a spus Bolvinov.

”Din cauza luptei în desfăşurare, nu a fost posibil să ajungem la locaţia unde se află coloana”, a mai afirmat el.

Anchetatorii au ajuns la locul incidentului, unde au găsit un tanc distrus al forţelor inamice şi cadavrele a doi soldaţi ruşi.

La 300 de metri depărtare au fost găsite şase maşini găurite de gloanţe. În maşini erau patru cadavre şi, potrivit lui Bolvinov, părea să fie vorba despre civilii care se aflau în convoi.

De asemenea, printre victime a fost identificată o fată în vârstă de 13 ani, a mai menţionat oficialul ucrainean.

Bolvinov nu a oferit detalii cu privire la ce s-ar fi putut întâmpla cu celelalte vehicule din convoi

08-05-2022
12:10

Vladimir Putin, un nou discurs ferm pentru ruși. „La fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că ”la fel ca în 1945, victoria va fi a Rusiei”, în mesajul de Ziua Comemorării şi Reconcilierii de pe 8 mai, făcând o serie de referinţe la ”nazism” şi numeroase comparaţii între Al Doilea Război Mondial şi războiul din Ucraina. Liderul rus a subliniat că datoria soldaţilor ruşi este să prevină renaşterea nazismului.

”Astăzi, soldaţii noştri, precum strămoşii lor, luptă umăr la umăr pentru eliberarea ţării lor natale de sub mizeria nazistă, cu încrederea că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”, a declarat Putin în mesajul transmis ţărilor fostului bloc sovietic, din Asia Centrală, precum şi regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

”Astăzi, datoria noastră comună este să prevenim renaşterea nazismului, care a provocat atât de multă suferinţă popoarelor din diferite ţări”, a adăugat el, pentru ca ”noile generaţii să fie demne de memoria părinţilor şi bunicilor lor”.

Vladimir Putin a făcut referire nu doar la soldaţi, ci şi la civilii ”frontului intern”, ”care au zdrobit nazismul cu preţul nenumăratelor sacrificii”.

”Din păcate, astăzi, nazismul ridică din nou capul”, a subliniat preşedintele rus, într-un pasaj destinat ucrainenilor.

”Datoria noastră sfântă este să îi împiedicăm pe moştenitorii ideologici ai celor care au fost învinşi” în ceea ce Moscova numeşte ”Marele Război Patriotic, ”să se răzbune”, a mai precizat liderul rus.

Putin a urat ”întregului popor al Ucrainei – un viitor paşnic şi echitabil”.

Rusia va celebra luni, 9 mai, victoria împotriva Germaniei Naziste, prin organizarea unei parade militare urmată de un aşa-numit marş al ”Regimentul Nemuritor”, pentru a aduce un omagiu înaintaşilor care au căzut în război

08-05-2022
11:05

Zelenski: La câteva decenii după al Doilea Război Mondial, întunericul a revenit în Ucraina

Preşedintele Volodimir Zelenski afirmă, în cadrul discursului cu ocazia Zilei Comemorării şi Reconcilierii, că ”milioanele de vieţi pierdute în Al Doilea Război Mondial oferă milioane de motive pentru a spune răului: “Nu se va mai repeta niciodată!”. El susţine că ”întunericul a revenit în Ucraina”, iar Rusia a ”reprodus detaliat” atrocităţile comise de Germania Nazistă depăşindu-şi maestrul, ”în încercarea de a-l îndepărta de pe piedestal ca fiind cel mai mare rău din istoria omenirii” Ruinele fostului buncăr al lui Hitler de lângă Viniţa atestă faptul că orice rău are un ”sfârşit”, iar ”iarna” din Ucraina va dispărea şi vise în alb-negru vor fi înlocuite de vise în galben şi albastru, făcând referire la drapelul naţional ucrainean.

”În fiecare an, pe 8 mai, împreună cu întreaga lume civilizată, îi onorăm pe toţi cei care au apărat planeta de nazism în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Milioane de vieţi pierdute, destine curmate, suflete chinuite şi milioane de motive pentru a spune răului: Nu se va mai repeta niciodată!”, a afirmat Zelenski în cadrul discursului cu ocazia Zilei Comemorării şi Reconcilierii pentru soldaţii care şi-au pierdut viaţa în Al Doilea Război Mondial.

”Ştiam preţul pe care l-au plătit strămoşii noştri pentru această înţelepciune. Ştiam cât de important este să o păstrăm şi să o transmitem posterităţii. Dar nu aveam idee că generaţia noastră va asista la profanarea cuvintelor, care, după cum s-a dovedit, nu reprezintă adevărul pentru toţi”, a mai spus el cu referire la războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

”Pe 24 februarie, expresia «nu se va mai repeta niciodată» a fost ştearsă. Împuşcată şi bombardată. Cu sute de rachete la 4 dimineaţa, care au trezit întreaga Ucraină. Am auzit explozii îngrozitoare. Am auzit: din nou!”, a mai declarat el.

Zelenski a amintit cei 250 de soldaţi care au murit pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial şi a subliniat că 1.000 de locuitori din Borodianka au luptat şi au învins nazismul ”pentru a se asigura că nu se mai repeta niciodată. Au luptat pentru viitorul copiilor, pentru viaţa de aici până pe 24 februarie (…)”.

”Şi monştrii au început să repete faptele. Şi oraşele noastre, care au supravieţuit unei ocupaţii atât de atroce, încât 80 de ani nu sunt suficienţi pentru a uita de ea, l-au revăzut pe ocupant. Şi au primit a doua ocupaţie din istoria lor. Şi unele oraşe, precum Mariupol, au fost martori la treia. În cei doi ani de ocupaţie, naziştii au ucis acolo 10.000 de civili. În două luni de ocupaţie, Rusia a ucis 20.000”, a mai spus el, comparând atrocităţile Rusiei cu cele comise de Armata Nazistă în urmă cu 80 de ani.

”La câteva decenii după al Doilea Război Mondial, întunericul a revenit în Ucraina”, a precizat el, susţinând că răul a îmbrăcat ”o uniformă diferită, cu sloganuri diferite, dar cu acelaşi obiectiv. O reconstrucţie sângeroasă a nazismului a fost organizată în Ucraina. O repetare fanatică a acestui regim”, spune el.

Rusia a reprodus detaliat ”atrocităţile şi «alibiul»” Germaniei, care ”au dat un scop sacru răului”, încercând să îşi depăşească ”maestrul”, ”să îl îndepărteze de pe piedestal ca fiind cel mai mare rău din istoria omenirii, a menţionat el.

Zelenski mai afirmă că trebuie stabilit un ”nou record mondial pentru xenofobie, ură, rasism şi numărul de victime pe care le pot provoca”.

Liderul ucrainean enumeră Polonia, Marea Britanie, Danemarca, Franţa, Republica Cehă, Grecia, Statele Unite, Lituania, Letonia, Estonia, Georgia, Belgia, Armenia, Norvegia ca ţări ca ţări care au fost etichetate drept ”sclavi de clasa a treia”, care au impregnată în memoria lor atrocităţile comise de Germania Nazistă.

Orice rău are întotdeauna acelaşi sfârşit, ”dispare”, subliniază el.

”Astăzi, de Ziua Comemorării şi Reconcilierii, aducem un omagiu tuturor celor care şi-au apărat patria şi lumea de nazism. Remarcăm eroismul poporului ucrainean şi contribuţia sa la victoria coaliţiei anti-Hitler”

Cei care au căzut în război au murit pentru ca fiecare dintre noi să ştie doar din cărţile de istorie ce înseamnă cuvinte precum ”explozii”, ”împuşcături”, ”tranşee”, ”camere de gazare”, ”lagăre de concentrare”, ”muncă forţată”, ”stele galbene”, ”ghetouri”, nu să le trăim pe propria piele, evocă Zelenski.

Iar dovada acestui lucru se reflectă în cunoscutul Wehrwolf, fostul sediul şi buncăr al lui Hitler din apropiere de Viniţa. ”Tot ce a mai rămas din el sunt câteva pietre. Ruine. Ruinele unei persoane care se considera importantă şi invincibilă”, dar care a demonstrat că ”niciun rău nu poate evita să îşi asume responsabilitatea” pentru crimele comise, a mai precizat preşedintele ucrainean.

”Vom depăşi totul. Şi ştim asta cu siguranţă, pentru că armata noastră şi tot poporul nostru sunt descendenţi ai celor care au învins nazismul. Deci vor câştiga din nou”, a mai spus el.

”Vom depăşi iarna care a început pe 24 februarie şi care persistă şi pe 8 mai, dar care se va încheia cu siguranţă, iar soarele ucrainean o va topi! Şi vom întâmpina răsăritul împreună cu întreaga ţară. Familia şi cei dragi, prietenii şi rudele vor fi din nou împreună! (…) Iar peste oraşele şi satele ocupate temporar, steagul nostru va fi din nou arborat. Vom fi din nou reuniţi şi va fi pace (…)”.

”Şi nu vor mai fi vise alb-negru, doar un vis albastru şi galben”, a continuat Zelenski, făcând referire la steagul în galben şi albastru al Ucrainei.

”Onoare eternă tuturor celor care au luptat împotriva nazismului! Veşnică pomenire tuturor celor ucişi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial!”, a încheiat preşedintele ucrainean

08-05-2022
08:04

Zeci de oameni ar fi morți sub dărâmături

Două persoane au fost ucise în bombardamentul rusesc asupra unei şcoli din satul ucrainean Bilohorivka, şi se estimează că cele 60 de persoane rămase sub dărâmături au murit, de asemenea, a declarat Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii estice Lugansk.
 
Haidai a spus că o bombă a forţelor ruse a vizat sâmbătă după-amiază o şcoală unde se adăposteau aproximativ 90 de persoane, care s-a soldat un incendiu care a cuprins clădirea. Treizeci de persoane au fost salvate.

”Incendiul a fost stins după aproape patru ore, apoi molozurile au fost curăţate şi, din păcate, au fost găsite cadavrele a două persoane. E probabil ca şaizeci de persoane să fi murit sub dărâmăturile clădirii”, a scris Haidai pe Telegram.

Haidai a mai precizat că, potrivit informaţiilor preliminare, bombardamentele din satul Sipilovo au distrus o casă şi 11 persoane au rămas sub dărâmăturile clădirii.

08-05-2022
04:38

O bombă a rușilor a lovit un buncăr cu 90 de persoane

O bombă a lovit o şcoală dintr-un sat situat în apropierea oraşului Lîsîceansk din estul Ucrainei. Informa’ia a fost oferită de oficiali locali

Este vorba de ultimul buncăr rămas al comunităţii, unde aproximativ 90 de persoane s-au refugiat din cauza luptelor.

Eforturile de salvare sunt în curs de desfăşurare, aproximativ 30 de persoane aflându-se încă sub dărâmături. Nu există informaţii despre morţi sau răniţi.

Totodată, cel puţin şase civili au murit în oraşul Prîvillea din estul Ucrainei după bombardamentele forţelor ruse. Din nefericire, printre morţi se numără cel puţin doi copii

08-05-2022
04:34

Ucrainenii anunţă că au distrus zece unităţi de echipament militar rusesc și au ucis 80 de ocupanţi

Forţele ucrainene au ucis 80 de ocupanţi şi au distrus zece unităţi de echipament militar rusesc în sudul Ucrainei, susţine Comandamentului Operaţional Sud.

“Forţele noastre de apărare au lovit peste 120 de ţinte ostile. Pierderile totale ale ocupanţilor în ultima zi sunt 80 de invadatori ruşi şi 10 unităţi de echipamente: un depozit de bărci, un sistem de rachete antiaeriene Tor, o dronă de recunoaştere Forpost doborâtă în dimineaţa deasupra regiunii Odesa, un vehicul de aterizare şi trei obuziere. La Stanislav, în regiunea Herson, inamicul a fost lipsit şi de un depozit de muniţii”, se arată în raport.

În ultimele 24 de ore, inamicul nu a fost activ pe linia de contact în regiunile Herson şi Mikolaiv, dar bombardamentele de artilerie şi mortar şi atacurile cu rachete nu s-au oprit.

În ultima zi, patru rachete de croazieră au fost lansate în regiunea Mikolaiv, iar oraşul Mikolaiv şi suburbiile sale au fost de trei ori sub focul Tornado MLRS.

“Prin bombardarea infrastructurii, inamicul distruge clădiri rezidenţiale, micile afaceri, moştenirea culturală şi, cel mai important, vieţi umane. Din păcate, există victime”, au spus Forţele Armate ale Ucrainei.

De remarcat că în perioada 8-10 mai au fost impuse restricţii de circulaţie în Odesa şi regiunea Odesa.

Mai multe rachete au vizat oraşul-port Odesa, din sudul Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al administraţiei regionale, Serhii Bratciuk. A fost principala informație a primei zile de weekend.

Război în Ucraina, ziua 74, continuă conflictul

Atacurile au vizat oraşul după ce ţinte din regiunea Odesei au fost lovite de patru rachete în cursul zilei de sâmbătă, a spus Bratciuk în declaraţii televizate.

ADVERTISEMENT

El nu a oferit mai multe detalii despre noile atacuri, spunând că informaţiile sunt încă în curs de stabilire.

”Inamicul continuă nu numai distrugerea fizică a infrastructurii regiunii, ci şi presiunea psihologică asupra populaţiei civile”, a anunţat Comandamentul Operaţional al Armatei Ucrainene din sudul ţării, potrivit CNN. Nu au fost raportate victime.

ADVERTISEMENT

”Cerul Odesei a fost negru toată dimineaţa. Atacurile cu rachete sunt practic în plină desfăşurare. Sistemele antiaeriene ale Ucrainei au mult de lucru în prezent”, a scris parlamentarul ucrainean Lesia Vasilenko pe contul de Twitter.

Rachetele ruseşti au vizat două locaţii în Sumîi

De asemenea, rachetele ruseşti au vizat două locaţii în Sumî, un oraş din nordul Ucrainei, lângă graniţa cu Rusia. Atât guvernatorul local, Dmitro Zhivitskii, cât şi guvernatorul regiunii vecine ruse, Kursk, Roman Staraovoit, au declarat că un atac aerian rusesc a vizat oraşul.

ADVERTISEMENT

Dmitro Zhivitskii a mai spus că un poliţist de frontieră a fost rănit în urma atacurilor. Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Staraovoit, i-a asigurat pe locuitorii regiunii că nu se desfăşoară lupte pe teritoriul Rusiei şi că viaţa lor nu este în pericol.

El a adăugat: ”Aeronavele noastre acţionează asupra ţintelor terestre în teritoriul adiacent”. Forţele terestre ruse s-au retras complet din regiunea Sumî la începutul lunii aprilie, după ce au avansat în anumite părţi ale regiunii la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, la sfârşitul lunii februarie.

ADVERTISEMENT

Bătrânii, copiii şi femeile au fost evacuaţi din oţelăria Azovstal

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a anunţat că din oţelăria Azovstal din Mariupol au fost evacuaţi toţi civilii. Vorbim despre femei, bătrâni şi copii.

“Ordinul preşedintelui a fost îndeplinit. Această parte a operaţiunii umanitare Mariupol este completă”, a afirmat Vereşciuk.

De remarcat că la începutul weekendului existau indicii că în oţelărie se mai aflau peste 100 de civili, inclusiv copii, împreună cu câteva sute de soldaţi, mulţi dintre ei răniţi.

ADVERTISEMENT