ADVERTISEMENT
News

Război între Armenia și Azerbaidjan! Mai mulți civili au fost uciși. Au fost distruse două elicoptere și trei tancuri Video

Autor: Robert Cristea | 27.09.2020 | 13:18
Război între Armenia și Azerbaidjan! Mai mulți civili au fost uciși. Au fost distruse două elicoptere și trei tancuri Video
Război între Armenia și Azerbaidjan! Foto: Hepta.ro

Război între Armenia și Azerbaidjan! Au loc ciocniri armate între cele 2 țări. Mai mulți civili au fost uciși, a afirmat Ministerul Apărării din Armenia.

ADVERTISEMENT

Azerii au atacat cu rachete şi aviaţie zonele inamicului, iar armenii au doborât două elicoptere azere și au distrus trei tancuri.

Cele două țări își dispută regiunea Nagorno-Karabakh. Aceasta și-a declarat independența în timpul unui conflict izbucnit în momentul prăbușirii Uniunii Sovietice în 1991.

ADVERTISEMENT

Război! Armenia și Azerbaidjan își dispută regiunea Nagorno-Karabakh

Oficialii ambelor state au confirmat faptul că s-au demarat ostilităţile şi s-au trimis trupe în zonă.

„Răspunsul nostru va fi proporțional, iar conducerea politico-militară din Azerbaidjan poartă întreaga responsabilitate pentru situație”, a declarat ministerul apărarii din Armenia, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

„Rămânem puternici lângă armata noastră pentru a ne proteja patria de invazia azerilor”, a scris prim-ministrul armean Nikol Pashinyan pe Twitter.

”Am doborât elicoptere, 3 drone şi două tancuri. Inamicul a atacat cu aviaţie şi rachete”, a precizat primi-ministrul armean.

ADVERTISEMENT

Război între Armenia și Azerbaidjan! Conflictul a fost declanșat din nou din cauza enclavei Ngorno-Karabakh. Această regiune are un statut aparte după războiul dintre cele două state din urmă cu 30 de ani. Azerii au declanşat deja o ofensivă în regiunea majoritar armeană, după doborârea unui avion azer de către armeni. Ngorno-Karabakh şi-a declarat independenţa în 1991. Acest lucru nu este recunoscut de Azerbaijan. Regiunea se autodeclară Republica Artsakh.

Armenii şi azerii au împărţit zona după conflictul încetat în 1994, dar ciocnirile din regiune au devenit frecvente. Oficialii din Ngorno-Karabakh au anunţat faptul că principalul oraş al zonei, Stepanakert, ar fi fost țina atacurilor azere. Regiunea disputată de Armenia și Azerbaidjan se află într-o zonă montană și nu are ieșire la mare. Este poziționată în Caucazul de Sud. Aici trăiesc aproximativ 150.000 de persoane.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!