Sport

Acuzații dure ale lui Helmut Duckadam: „Mihai Stoichiță face convocările. FRF știe și tace”

Mirel Rădoi a lansat un atac neașteptat la adresa lui Mihai Stoichiță la finalul meciului cu Islanda. Nu este pentru prima dată când selecționerul îl ia la rost pe directorul tehnic al FRF.
12.11.2021 | 19:45
Acuzatii dure ale lui Helmut Duckadam Mihai Stoichita face convocarile FRF stie si tace
Conform lui Duckadam, Stoichita ar face convocarile la nationalele de juniori
ADVERTISEMENT
12-11-2021
17:44

Helmut Duckadam îl acuză pe Mihai Stoichiță că face convocările

La sfârșitul meciul România – Islanda 0-0 de joi, care a diminuat considerabil șansele tricolorilor de a juca meciurile din baraj pentru a ajunge la Campionatul Mondial 2022 din Qatar, selecționerul Mirel Rădoi a lansat atacuri dure la adresa unui oficial al FRF.

Am auzit şi indicaţii tactice de sus din tribună… Şi normal că atunci când nu câştigi, cei mai buni antrenori sunt sus. Sper să revăd imaginile şi să recunosc vocea pentru că mai grav ar fi dacă ar fi cineva din partea federaţiei, pentru că atunci trebuie să vină în locul meu”, a spus el.

Inițial, selecționerul nu a dat nume, dar după ce i s-a spus că este vorba de directorul tehnic Mihai Stoichiță, și-a continuat tirada: „Dacă el a fost, atunci nea Mihai trebuie să vină în locul meu şi să răspundă la întrebări, pentru că oricum vine şi la antrenamente şi se uită, deci îi e uşor.

Nu ştiu ce s-a mai întâmplat sau când s-a mai întâmplat, dar eu nu accept aşa ceva. Pentru mine lucrurile sunt simple. Indiferent că este nea Mihai sau că este preşedintele FRF lucrurile acestea nu se fac la nivel public. Dacă cineva are ceva să îmi reproşeze, şi probabil că are, o facem faţă în faţă la o şedinţă”.

Azi, fostul mare portar Helmut Duckadam a confirmat că atitudinea lui Stoihciță nu este siongulară. „Oficialii să dea indicații? Pe undeva, e omenește să faci asta, dar când e stadionul plin. Când e gol, se aude orice indicație. Eu am mai spus despre Mihai Stochiță.

Din păcate, FRF cunoaște acest lucru și pe nimeni nu interesează, pentru că domnul Stoichiță face convocările. Nu la echipa mare, ci la echipele de juniori.

Și pe lângă tactică și ce mai face el, ce este mai grav este că el face și schimbările din tribună. Mai avem cunoștințe din astea. Nu știu dacă la U21, la Florin Bratu sau la altă echipă, mai este și U20, mai este și U19, la toate.

Deci a făcut schimbări din tribună, în gura mare, am spus-o și nu vreau să dau nume, pentru că unii mai au de suferit din asta, pentru că el e foarte răzbunător în unele momente.

Deci nu e prima dată. Domnul Stoichiță se implică foarte mult, dar dacă asta este hotărârea FRF, noi nu avem ce face. Deci nu e la prima ieșire. E cunoscută.

Domnul Stoichiță a răspuns atunci când am zis treaba asta și a zis cum a zis și acum, că el vrea să ajute. În momentul când se face schimbarea și tu strigi din tribună, cei de lângă tine aud. Și antrenorul a făcut schimbarea, da”, a spus el la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Helmut Duckadam a refuzat să spună public despre la ce selecționer, meci și schimbare se referă.

În timpul meciului dintre România și Islanda, disputat fără spectatori, s-a auzit foarte clar din tribună vocea lui Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, care dădea indicații din tribune jucătorilor.

“Sfaturile” s-au înmulțit spre finalul meciului când tabela era înghețată și “tricolorii” alergau bezmetic spre golul izbăvitor care nu a venit. La finalul meciului, Mirel Rădoi i-a răspuns dur lui Stoichiță la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Război între Mirel Rădoi și Mihai Stoichiță: „Mai grav ar fi dacă ar fi cineva din partea federaţiei”

Selecționerul a fost scos din sărite de indicațiiile care s-au auzit în tribune, chiar dacă în primă fază nu și-a dat seama că indicațiile au venit de la Mihai Stoichiță:

“Azi am auzit şi indicaţii tactice de sus din tribună… Şi normal că atunci când nu câştigi, cei mai buni antrenori sunt sus. Sper să revăd imaginile şi să recunosc vocea pentru că mai grav ar fi dacă ar fi cineva din partea federaţiei, pentru că atunci trebuie să vină în locul meu.”

ADVERTISEMENT

„Nea Mihai trebuie să vină în locul meu şi să răspundă la întrebări, pentru că oricum vine şi la antrenamente şi se uită”

Reporterii prezenți la conferința de presă i-au indicat faptul că este clar vorba de Mihai Stoichiță, moment în care Mirel Rădoi și-a început tirada, fără să mai aibă nevoie de alte dovezi care să îl convingă:

„Dacă el a fost, atunci nea Mihai trebuie să vină în locul meu şi să răspundă la întrebări, pentru că oricum vine şi la antrenamente şi se uită, deci îi e uşor. Nu ştiu ce s-a mai întâmplat sau când s-a mai întâmplat, dar eu nu accept aşa ceva.

ADVERTISEMENT

„Dacă tu începi să strigi de sus atunci înseamnă că nu ai încredere în antrenor”

Pentru mine lucrurile sunt simple. Indiferent că este nea Mihai sau că este preşedintele FRF lucrurile acestea nu se fac la nivel public. Dacă cineva are ceva să îmi reproşeze, şi probabil că are, o facem faţă în faţă la o şedinţă.

Pentru că dacă tu începi să strigi de sus atunci înseamnă că nu ai încredere în antrenor. Şi dacă nu ai încredere în el, de ce l-ai mai numit? De asta spun că e cel mai bine să te uiţi la meci, să analizezi şi după aceea mă chemi la raport”.

ADVERTISEMENT

Stoichiţă se apără: „Toată lumea în jurul meu striga. Ce indicaţii să dai, măi?”

Mihai Stoichiță i-a răspuns lui Mirel Rădoi spunând că nu înțelege ce indicații a dat el din tribune când toată lumea urla:

„Am strigat şi eu că striga toată lumea. “Hai, acum, să urcăm!” Să dăm gol.Toată lumea în jurul meu striga. Ce indicaţii să dai, măi? La sfârşitul meciului, când le spui haideţi aucm, să urcăm! Astea au fost indicaţiile, încurajări: «Hai, hai peste ei!».

Înregistrarea… Probabil că o să aducă foarte multe indicaţíi din tribună. Nu de la mine, de la mulţi alţii care strigau. M-am dus în cabină după meci. Am felicitat băieţii, chiar pe Mirel. L-am strâns în braţe şi i-am zis că n-am jucat rău. N-am finalizat, asta e!”, s-a apărat Stoichiță.

“Lippi” un obişnuit al sfaturilor date în timpul meciului

Nu este pentru prima dată când Mirel Rădoi și Mihai Stoichiță se contrează pe subiectul indicațiilor trimise din tribune, “Lippi” fiind un obişnuit al sfaturilor transmise din lojă în timpul meciului.

La meciul de la Klagenfurt dintre România şi Austria, disputat în Nations League, în 7 septembrie 2020, Mihai Stoichiţă a profitat de faptul că meciul s-a disputat fără spectatori şi a dat indicaţii jucătorilor.

Conflict şi după România – Irlanda de Nord: “Am stabilit-o atunci în timpul meciului şi imediat după meci!”

“Lippi” s-a băgat şi la meciurile de tineret. La confruntarea dintre România şi Irlanda de Nord de la Voluntari, disputat în 2019 şi câştigat cu scorul de 3-0 de “tricolorii mici”, indicaţiile lui Mihai Stoichiţă au putut fi auzite din tribune:

“Am stabilit-o atunci în timpul meciului şi imediat după meci!”, a spus Mirel Rădoi, în momentul în care a fost chestionat pe marginea episoadelor anterioare.

Lui Mirel Rădoi i se încheie contractul după meciul cu Liechtenstein. România are nevoie de ajutor din partea Islandei, care trebuie să încurce Macedonia de Nord, pentru a ajunge din nou pe locul doi şi să se califice la baraj.

  • 11 goluri a marcat România în cele 9 meciuri disputate în preliminarii
  • 2 ani au trecut de când Mirel Rădoi a preluat mandatul primei reprezentative

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 10,00 este cota pentru „Total goluri: peste 6,5” la meciul Liechtenstein – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT