Sport

Război între Real Madrid și Juventus pentru revelația Bundesligii, norvegianul Erling Haaland

25.05.2020 | 21:21
Razboi intre Real Madrid si Juventus pentru revelatia Bundesligii norvegianul Erling Haaland
ADVERTISEMENT

După cum relatează cotidianul spaniol El Mundo Deportivo e război între Real Madrid și Juventus pentru revelația Bundesligii, atacantul Erling Haaland de la Borussia Dortmund.

Real Madrid și Juventus se bat pentru puternicul Erling Haaland

Atacantul transferat în acest sezon de la Salzburg a devenit în nici șase luni o imortantă țintă de mercato pentru această vară, cifrele sale, la nici 20 de ani fiind absolut senzaționale.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund a anunțat că datorită pandemiei de coronavirus, care a afectat destul de serios și finanțele galben-negrilor, va vinde unul dintre giuvaieruri, însă toate indiciile merg mai degrabă spre englezul Jadon Sancho, care are deja un sezon petrecut în Bundesliga la cote maxime.

Germanii ar dori să îl vândă acum pe Jadon Sancho

Jadon Sancho costă în jur de 120 de milioane euro și Manchester United pare a îndeplini aceste pretenții, după cum a recunoscut și jucătorul, dornic să ajungă din nou în Premier League, de unde a plecat acum doi ani de la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Însă fotbalistul care i-a pus pe jar pe oficialii lui Real Madrid și Juventus este norvegianul Haaland.Real are nevoie de un marcator cum era Cristiano Ronaldo, care înscria la foc automat.

Juve îl vrea ca înlocuitor pentru Cristiano Ronaldo

Juventus știe că Haaland va costa și mai mult vara viitoare, în cazul în care Borussia va reuși să îl păstreze și nu dorește ca norvegianul să ajungă pe Santiago Bernabeu, pentru că vede în atacantul nordic perfectul succesor al portughezului Cristiano Ronaldo, al cărui contract expiră în vara anului 2022.

ADVERTISEMENT

Borussia nu ar dori să îl vândă acum pe Haaland, știind că într-un reușit prețul jucătorului adus cu numai 40 de milioane euro se va tripla în cel mai rău caz. Însă dacă nu îl va putea vinde pe Sancho va trebui să ia în calcul și această variantă.

Va costa minimum 100 de milioane euro

Este clar că Real Madrid sau Juventus ar trebui să scoată din conturi minim o sută de milioane euro și cine va da mai mult va ieși câștigător. Nimeni nu își poate risca să aștepte până în vara lui 2022 când intră în vigoare clauza de eliberare a lui Haaland, situată la numai 75 de milioane euro.

ADVERTISEMENT

Este clar că Erving Haaland, care a reușit în scurta perioadă de când a ajuns la Dortmund să pună nu mai puțin de 15 kilograme, devenind extrem de puternic, este unul dintre cei mai căutați atacanți din Europa. Rămâne de văzut cine va scoate mai mulți bani pentru un fotbalist de nici 20 de ani.

ADVERTISEMENT