Fotbal intern

RĂZBOI la naţională! Raţ i-a răspuns lui Iordănescu: “O să avem o discuţie”

UPDATE. Răzvan Raţ i-a oferit replica lui Anghel Iordănescu după ce selecţionerul a criticat atitudinea căpitanului la naţională în ultimele luni. Chiar dacă a încercat să explice că nu...
17.07.2015 | 00:02
RAZBOI la nationala Rat ia raspuns lui Iordanescu O sa avem o discutie
ADVERTISEMENT

UPDATE. Răzvan Raţ i-a oferit replica lui Anghel Iordănescu după ce selecţionerul a criticat atitudinea căpitanului la naţională în ultimele luni. Chiar dacă a încercat să explice că nu există nici un conflict între el şi Iordănescu, fundaşul stînga a dezvăluit că urmează să aibă o discuţie particulară cu selecţionerul României.

“Au fost interpretate, într-o oarecare măsură, vorbele mele. O să am o discuţie cu domnul Iordănescu, este normal, dar nu există nici un conflict între mine şi el. Îmi asum ce am spus, dar nu încercam să fie o declaraţie acidă. Voiam să arăt doar cît de mult îmi doream să fiu pe teren”, a declarat Raţ la un post de televiziune.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu l-a criticat dur pe Răzvan Raţ după ce căpitanul primei reprezentative a fost nemulţumit de faptul că nu a fost folosit de selecţioner la meciul de la Belfast, cu Irlanda de Nord.

Imediat după meciul de la Belfast, veteranul echipei naţionale a atacat verbal decizia lui Anghel Iordănescu de a-l trimite în tribune, Raţ acuzînd, în culise, şi faptul că a cheltuit 20.000 euro din buzunarul propriu pentru a se deplasa în Serbia, la Marijana, ca să fie apt de joc la meciul cu Irlanda de Nord. La distanţă de o lună, Anghel Iordănescu i-a răspuns dur lui Răzvan Raţ, criticînd atitudinea căpitanului.

ADVERTISEMENT

“E treaba lui Răzvan Raţ dacă s-a supărat pentru că nu l-am folosit cu Irlanda de Nord. Are drepturi şi obligaţii, ca oricare alt jucător. Dacă îi convine bine, dacă nu îi convine iarăşi bine. Îl priveşte personal dacă a fost supărat sau nu. Eu am ales soluţia cea mai bună, dar Sepsi nu s-a ridicat la nivelul lui Raţ.

Dar Raţ trebuie să aibă grijă la discursurile pe care le are. Şi trebuie să înţeleagă că am fost nemulţumit de el la meciul anterior celui cu Irlanda. El mi-a spus că e apt de joc şi nu a jucat decît la 50% din potenţialul său. E dreptul său de a face declaraţii, dar trebuie să şi le asume”, a declarat Iordănescu la un post de televiziune.

ADVERTISEMENT

“Locul 8 în lume e nemeritat”

Anghel Iordănescu a analizat şi poziţia actuală a României, prima reprezentativă fiind clasată pe locul 8 în clasamentul FIFA. “Locul ăsta e total nemeritat! Avem un fotbal cu probleme la toate capitolele, nu putem fi înaintea Angliei şi a Spaniei”, a declarat Iordănescu.