Fotbal intern

Război pentru putere la Dinamo între Mircea Rednic și Alexandru David!

18.12.2018 | 16:27
Razboi pentru putere la Dinamo intre Mircea Rednic si Alexandru David

Raportul dintre antrenor și președintele clubului nu este deloc unul cordial, așa cum au încercat cei doi să se înțeleagă la nivel public. Război pentru putere la Dinamo între Mircea Rednic și Alexandru David, purtat cu toate armele. Mâna dreaptă a lui Ionuț Negoiță nu este de acord cu forța decizională aproape totală pe care tehnicianul a început să o aibă.

Episodul care a tensionat și mai mult relația dintre cei doi a fost legat de Ionel Dănciulescu, revenit în Ștefan cel Mare la cererea specială a lui Rednic.

Război pentru putere la Dinamo între Mircea Rednic și Alexandru David! Bănuiește că îl “sapă”

Rezultatele foarte slabe pe care l-a avut Dinamo, exceptând victoria spectaculoasă în fața Craiovei, au fost cauzate și de lipsa de unitate de la formația din Ștefan cel Mare. La nivelul lotului au existat numeroase discrepanțe pornite între jucătorii români și cei străini și, mai nou, între cei aduși de Mircea Rednic și cei aflați anterior la club. Nici la nivelul conducerii administrative lucrurile nu sunt mai grozave. Din informațiile FANATIK, în culise se poartă un adevărat război pentru putere între Mircea Rednic și Alexandru David.

De la venirea sa, Rednic a forțat obținerea unor privilegii asemănătoare unui manager general, depășind la nivel decizional rolul unui simplu antrenor. A fost de altfel una dintre condițiile puse în negocierea inițială cu Ionuț Negoiță. Apoi, în stilul caracteristic, “Puriul” a început “curățenia”. A dat afară câțiva fotbaliști care nu erau pe gustul său, a anunțat conducerea că vrea să mai renunțe la câțiva și a contribuit decisiv la trecerea pe linie moartă a lui George Trandafir, organizatorul de competiții al clubului.

Alexandru David Mircea Rednic
Alexandru David este omul de încredere al lui Ionuț Negoiță, iar Mircea Rednic este persoana angajată de patron să revitalizeze clubul din Ștefan cel Mare

Toate aceste lucruri nu i-au picat deloc bine președintelui Alexandru David. Omul de încredere al patronului Ionuț Negoiță ar fi trecut la contraatac. Conform surselor noastre, Rednic bănuiește că David ar fi în spatele unor informații scurse din club, care au condus ulterior la atacuri împotriva lui și împotriva transferurile făcute de el.

Oficial le merge bine: “I-am făcut ofertă de prelungire!”

Cunoscut pentru abilitatea cu care încearcă să se strecoare prin spatele șefilor, Mircea Rednic a testat “vigilența” lui Alexandru David de curând. Astfel, Rednic a discutat direct cu patronul Ionuț Negoiță despre revenirea lui Ionel Dănciulescu, plecat cu cântec de la Dinamo. David nu a fost niciodată un mare fan al lui Dănciulescu, dar antrenorul avea nevoie de un om în club alături de el.

Cu toate că există șicane între părți, la nivel declarativ totul este excelent între tehnician și președintele clubului. Acesta a ieșit public și l-a susținut în ciuda rezultatelor deloc grozave și a anunțat dorința lui Negoiță de a-i prelungi contractul. “I-am făcut oficial ofertă de prelungire domnului Rednic și așteptăm răspunsul lui. Avem încredere în dânsul și vrem să continuăm cu el”, a declarat David. În fapt, viitorul acord se va extinde cu încă un sezon, dar antrenorul va avea drept obiective titlul și cupa, precum și o clauză de reziliere, menită să înlesnească o eventuală îndepărtare a sa în momentul în care ar deveni mult prea incomod pentru club.