News

Imaginile ororii din Ucraina. Războiul declanșat de Rusia face victime la tot pasul: ”Mamă, tată, vă iubesc, totul o să fie bine”

Atacul Rusiei împotriva Ucrainei a fost declanșat în cursul dimineții de joi. Evenimentele se desfășoară cu mare rapiditate și nu se știe ce se va întâmpla de la o oră la alta.
24.02.2022 | 12:44
Imaginile ororii din Ucraina Razboiul declansat de Rusia face victime la tot pasul Mama tata va iubesc totul o sa fie bine
Războiul dintre Rusia și Ucraina face victime încă din primele ore. Sursa foto: Twitter, fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei în cursul dimineții de joi, 24 februarie, iar imaginile din țara vecină nu au întârziat să apară. Evenimentele sunt în plină desfășurare și lucrurile se schimbă de la un minut la altul, iar Twitter este inundat cu videoclipuri și fotografii care arată deja primele orori ale războiului.

Atenție: având în vedere că este vorba despre un eveniment în desfășurare, majoritatea incidentelor la care fac referire imaginile și videoclipurile de mai jos sunt neconfirmate! Unele fotografii sau clipuri ar putea avea un impact emoțional ridicat!

ADVERTISEMENT

În videoclipul de mai jos este surprins un bombardament asupra aeroportului comercial din orașul Ivano-Frankivsk, aflat în vestul Ucrainei. Acesta se află la sub 200 de kilometri de România.

O cameră de supraveghere a surprins momentul în care o rachetă ajunge pe o stradă din Ucraina, fix în locul prin care la momentul respectiv trecea un biciclist:

ADVERTISEMENT

Imaginea de mai jos a fost publicată sugerând că nave ale marinei ucrainene, staționate la Oceacov, oraș cu ieșire la Marea Neagră, au fost distruse de către ruși.

Polina Ivanova, corespondent Financial Times din Kiev și fostă jurnalistă de investigații la Reuters, a publicat imagini din cartierul în care locuiește, în capitala Ucrainei. Aceasta spune că orașul se golește rapid, pe măsură ce trupele ruse intră în țară. Oamenii își fac provizii de apă potabilă sau, mai rău, și-au făcut bagajele și au pornit la drum.

ADVERTISEMENT

Ivanova spune că bombardamentele au încetat, dar că se aud constant avioane militare.

Imagini cutremurătoare sosesc constant din Ucraina, atacată de Rusia

New York Times a publicat un videoclip în care arată primele imagini verificate cu convoaie militare ale rușilor care intră în Ucraina. Imaginile au fost surprinse de camere de supraveghere aflate la unul din punctele vamale din Crimeea.

Un alt videoclip arată urmările unei explozii masive ce ar fi avut loc la depozitele Forțelor Armate Ucrainene din Vinița. Orașul se află la mai puțin de 300 de kilometri de granița de nord a României:

ADVERTISEMENT

În acest videoclip, apare un soldat ucrainean care s-a înregistrat în timp ce le transmite părinților săi un mesaj, spunându-le că îi iubește. ”Pe scurt, ne-au atacat cu Grad (n.r. – sistem de rachete), e bine că suntem totuși în viață. Pentru orice eventualitate, mamă, tată, vă iubesc, totul o să fie bine.”

Aceste imagini ar fi fost surprinse tocmai la începutul bombardamentelor, când încă nu se crăpase de ziuă:

Această imagine indică, după spusele celui care a publicat-o, că ar fi vorba despre cel de-al șaselea avion de vânătoare rusesc doborât de către trupele ucrainene:

În imaginile de mai jos, publicate de către Ministerul de Interne din Ucraina, se văd urmările atacurilor ce au avut loc la granița Ucrainei cu Belarusul. Conform informațiilor Poliție de Frontieră, un elicopter fără însemne a deschis focul asupra podului de la punctul de control Slavutîci.

Și civilii au de suferit în urma atacurilor din Ucraina. În această dimineață, un complex de apartamente din Ciuhuiiv, oraș aflat în regiunea Harkov, a fost bombardat, iar mai mulți oameni și-au pierdut viața:

Drumurile sunt în totalitate blocate în Ucraina, pe măsură ce zeci și sute de mii de oameni încearcă să părăsească nu doar capitala, ci și țara.

ADVERTISEMENT