ADVERTISEMENT
Hotnews

Război în Siria. Bombardamentele s-au intensificat la Damasc şi în împrejurimi

Forţele regimului sirian au bombardat intens miercuri poziţii ale rebelilor la Damasc şi în împrejurimi, în încercarea de a-i alunga pe insurgenţii care încercuiesc o mare parte a capitalei...
Autor: Ionuţ Cataramă | 14.10.2015 | 13:25
Război în Siria. Bombardamentele s-au intensificat la Damasc şi în împrejurimi

Forţele regimului sirian au bombardat intens miercuri poziţii ale rebelilor la Damasc şi în împrejurimi, în încercarea de a-i alunga pe insurgenţii care încercuiesc o mare parte a capitalei siriene, a indicat pentru AFP o sursă militară, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

‘Armata a început o operaţiune militară în această dimineaţă cu scopul de a extinde banda de securitate în jurul zonelor controlate de armată’, a afirmat aceeaşi sursă. ‘(Armata) a început din Jobar cu operaţiuni limitate, dar precise şi eficiente împotriva centrelor şi liniilor de apărare utilizate de grupurile armate pentru a supraveghea restul capitalei. Aviaţia siriană este în acţiune, dar nu şi cea rusă’, a precizat interlocutorul agenţiei franceze de presă.

Aliată a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Rusia a lansat la 30 septembrie o campanie aeriană împotriva grupărilor ‘teroriste’ în Siria, cu referire la toţi oponenţii regimului de la Damasc.

ADVERTISEMENT

Cartierul Jobar, situat în estul capitalei siriene şi părăsit de populaţie, este un câmp de luptă de peste doi ani. Confruntările între armată şi rebeli au loc mai ales în tuneluri sau printre ruinele clădirilor unde se ascund lunetişti.

Acest loc strategic duce direct spre centrul Damascului şi deschide accesul spre Ghouta orientală, regiune agricolă la est de capitala siriană, unde majoritatea localităţilor sunt în mâinile rebelilor.

ADVERTISEMENT

Armata siriană a încercat de mai multe ori în ultimul timp să-i alunge pe rebeli din cartierul Jobar, dar fără succes, şi este acuzată cu regularitate de bombardarea capitalei, pornind chiar din acest cartier.

‘Bombardamentele cu artileria grea, rachete şi alte tipuri de proiectile au început în jurul orei locale 06:00 (03:00 GMT) şi au durat trei ore. Au fost foarte violente’, a afirmat un localnic care trăieşte în apropiere.

ADVERTISEMENT

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), aviaţia a efectuat cel puţin opt raiduri deasupra cartierului Jobar, în timp ce la sol s-au dat lupte grele între trupe ale armatei, miliţii pro-regim şi Hezbollahul libanez, pe de o parte, şi Frontul Al-Nosra, ramura siriană a Al Qaida, şi rebeli islamişti, pe de altă parte.

Alte bombardamente aeriene şi de artilerie au vizat mai multe localităţi ocupate de rebeli în jurul oraşului Damasc. Doi copii au fost ucişi la Duma, la nord-est de capitala siriană, potrivit OSDO.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.antena3.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!