Hotnews

Război în Siria. Raidurile aeriene efectuate de Rusia au ucis 600 de oameni

Circa 600 de persoane au murit în Siria într-un interval de o lună, de când Rusia a început să bombardeze ţara, susţine un raport al organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului...
Autor: Ionuţ Cataramă | 29.10.2015 | 20:25
Război în Siria. Raidurile aeriene efectuate de Rusia au ucis 600 de oameni

Circa 600 de persoane au murit în Siria într-un interval de o lună, de când Rusia a început să bombardeze ţara, susţine un raport al organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Le Figaro.

Raidurile aeriene efectuate de Rusia în Siria începând cu data de 30 septembrie au dus la moartea a aproximativ 600 de persoane în ţară, majoritatea fiind membri ai grupurilor de rebeli islamici, potrivit unui raport al OSDO publicat joi.

Operaţiunile militare aeriene ale Rusiei au vizat 10 din cele 14 provincii siriene, astfel că raidurile aeriene nu au avut loc în Tartous, As Suwayda, regiuni controlate de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Hassake, aflată sub controlul forţelor kurde şi al armatei şi Quneitra, aflată la graniţa cu Israelul.

Potrivit OSDO, în perioada 30 septembrie-29 octombrie, se înregistraseră 595 de morţi în Siria, dintre care 279 de rebeli islamici aliaţi grupării teroriste Al Nusra, afiliată Al-Qaida, 131 de militanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI) şi 185 de civili, printre care 46 de femei şi 48 de copii.

Sursă: www.antena3.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!