Război în sud-estul Turciei. Au fost ucişi opt militari şi 35 de rebeli kurzi

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
30/07/2016, 20:00
Război în sud-estul Turciei. Au fost ucişi opt militari şi 35 de rebeli kurzi

Cel puţin 35 de militanţi kurzi au fost ucişi, sâmbătă, în urma unui atac al acestora asupra unei baze militare din provincia Hakkari, au anunţat oficialii militari turci. Ofensiva împotriva kurzilor a venit la câteva ore după ce opt militari au fost ucişi de rebeli în districtul Cukurca.

Militantii au încercat să atace baza militară, împărţiţi în trei grupe diferite, dar au fost reperaţi şi în urma unei operaţiuni aeriene au fost neutralizaţi 23 dintre aceştia, au explicat oficialii.

Patru au fost ucişi în timpul unei operaţiuni la sol, iar restul de opt au fost ucişi în cursul ciocnirilor din districtul Cukurca al provinciei Hakkari, au precizat oficialii turci.

Atacul asupra bazei a avut loc la doar câteva ore după mai multe confruntări în districtul Cukurca între militari turci şi militanţii Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), soldate cu moartea a opt militari.

Forţele militare turce, care se poartă lupte acerbe cu insurgenţa kurdă, în special în sud-estul ţării, trece printr-un amplu proces de epurare în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie. Aproape 40 la suta din totalul generalilor şi amiralilor din forţele armate au fost demişi în urma acestui eveniment.

Conflictul dintre serviciile de securitate turce şi PKK, considerată o organizaţie teroristă de Turcia, SUA şi Uniunea Europeană, a izbucnit în anul 1984 şi s-a soldat până acum cu cel puţin 40.000 de morţi.

Sursă: www.romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Simona Halep – Aryna Sabalenka 6-3, live online. Pentru finala cu Bertens la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×