Fotbal international

Război total contra lui Mircea Lucescu! Suporterii lui Dinamo Kiev țin cu Ferencvaros în Liga Campionilor

28.10.2020 | 10:50
Razboi total contra lui Mircea Lucescu Suporterii lui Dinamo Kiev tin cu Ferencvaros in Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev va juca din nou în Liga Campionilor, iar meciul cu Ferencvaros va fi o bătălie importantă pentru antrenorul Mircea Lucescu.

Contestat de fani și aflat sub presiunea constantă a protestelor acestora, singura șansă a românului să aibă o viață mai liniștită la Kiev este să obțină rezultate cât mai bune.

ADVERTISEMENT

„Il Luce” dă, însă, piept cu o echipă antrenată de un idol al fanilor lui Dinamo Kiev, Serhiy Rebrov. Motiv pentru care cei mai fanatici suporteri ucraineni vor susține echipa din Ungaria la meciul de miercuri, 28 octombrie.

Fanii continuă campania împotriva lui Mircea Lucescu: „Pleacă de aici!”

Între suporterii lui Dinamo Kiev și Mircea Lucescu pare greu de crezut că va exista vreodată o relație cordială. Și nu din cauza antrenorului, pentru că atunci când a acceptat să meargă la Kiev, românul a făcut-o pentru a servi interesele clubului.

ADVERTISEMENT

În schimb, ultrașii nici nu iau în calcul o împăcare cu tehnicianul și nu au fost îmbunați nici măcar de calificarea în grupele UEFA Champions League. Mai mult decât atât, la primul meci din actuala ediție a Ligii Campionilor, suporterii au venit la meci cu bannere prin care cereau plecarea lui Lucescu.

Suporterii lui Dinamo Kiev au avut acces la partida cu Juventus, pentru că UEFA a permis ocuparea a 30% din capacitatea stadionului, iar autoritățile locale nu s-au împotrivit nici ele ideii ca fanii să asiste la meci din arenă. Ei au afișat mesaje precum „Lucescu, go away!” (trad. „Lucescu, pleacă!”) și „Surkis, rușinea lui Dinamo”.

ADVERTISEMENT

Dacă Mircea Lucescu este contestat de fani pentru comentariile pe care le-a făcut la adresa actualului său club pe parcursul celor 12 sezoane în care a antrenat-o pe rivala Șahtior Donețk, patronul Surkis a ajuns în colimatorul fanilor din cauza deciziei de a-l aduce pe român în rolul de antrenor.

Pentru Surkis, însă, decizia a fost una mai mult decât inspirată, având în vedere că Lucescu l-a calificat în grupele UEFA Champions League și l-a ajutat să pună mâna pe o sumă impresionantă de bani. Datoriile lui Dinamo Kiev riscau să nu poată fi acoperite în alt mod, astfel că fondurile de la UEFA sunt mai mult decât bine-venite.

ADVERTISEMENT

Serhiy Rebrov, idol pentru fanii lui Dinamo Kiev. Va fi susținut în lupta cu echipa lui Il Luce

În mod paradoxal, fanii ucrainieni vor întoarce armele împotriva propriei echipe la meciul cu Ferencvaros. Argumentele suporterilor sunt reprezentate de oamenii aflați pe banca tehnică a celor două echipe. În vreme ce Dinamo Kiev este antrenată de un tehnician pe care ultrașii îl detestă de ani întregi, pe banca adversarilor din Ungaria va fi o adevărată legendă a clubului din capitala Ucrainei.

Este vorba despre Serhiy Rebrov, cel care a jucat pentru Dinamo nu mai puțin de 11 ani și a fost și în staff-ul tehnic sau în rolul de antrenor principal pentru nu mai puțin de opt ani. Ca fotbalist, Rebrov a cucerit nouă titluri de campion cu formația din Kiev, șapte Cupe și o Supercupă.

„Nu putem vorbi despre o rivalitate între mine şi Rebrov. Vorbim despre confruntarea dintre Ferencvaros şi Dinamo Kiev, nu între mine şi Rebrov” – Mircea Lucescu

Nici ca antrenor nu a avut rezultate slabe, reușind să câștige titlul în 2015 și 2016, Cupa în 2014 și 2015, dar și Supercupa în 2016. Succesele și longevitatea la clubul din Kiev l-au transformat pe Rebrov în unul dintre favoriții fanilor ucrainieni.

Respectul suporterilor, dar și aprecierea conducerii, l-au adus pe Rebrov în vară în postura de a fi dorit înapoi la Kiev. Surkis l-a ofertat, însă conform Dynamo.Kiev.ua, antrenorul a refuzat propunerea și a ales să continue la Ferencvaros. Fostul atacant îi antrenează pe maghiari din 2018 și a reușit să cucerească de două ori titlul în Ungaria, în 2019 și 2020.

În prima etapă din grupele Ligii Campionilor, Ferencvaros a pierdut cu 1-5 pe terenul Barcelonei, în vreme ce echipa lui Mircea Lucescu a fost și ea învinsă de Juventus cu 2-0, pe teren propriu. Meciul din etapa a doua se va disputa la Budapesta.

ADVERTISEMENT