Sport

Război total în Bănie. Steaguri capturate și vandalizări. ”Data trecută au fost de-ai lor”. Foto

Duelul dintre FC U Craiova și U este mai mult decât un meci de fotbal. Bănia e împărțită în două, iar disputa dintre cele două galerii a început deja.
29.09.2021 | 14:02
Razboi total in Banie Steaguri capturate si vandalizari Data trecuta au fost deai lor Foto
ADVERTISEMENT

Derby-ul Băniei, FC U 1948 și Universitatea se joacă încă de la începutul săptămânii. Programat duminică, de la ora 21:00, duelul și-a consumat deja primele ”contre”.

Fanii echipei finanțate de Mihai Rotaru au pierdut un steag, în vreme ce casele de bilete ale echipei patronate de familia Mititelu au fost vandalizate. La mijloc a căzut, iar, Sorin Cârțu care a făcut și o plângere la poliție.

ADVERTISEMENT

Ultrasii FCU au ”înscris” primii, cei de la U au ripostat

Casele de bilete ale clubului FC U 1948, deținut de familia Mititelu, au fost vandalizate de suporterii echipei patronate de Mihai Rotaru.

Aceștia din urmă le-au transmis rivalilor din ”Peluza Sud”, cea a fanilor FCU, un mesaj scurt, dar concis: ”Ne vedem duminică!”.

ADVERTISEMENT

Mesajul poate fi interpretat ca un strigăt de luptă a Peluzei Nord, cea ocupată de fanii echipei Universitatea, după ce rivalii lor au capturat steagul unei facțiuni a celor din Nord.

Suporterii echipe lui Adrian Mutu s-au lăudat pe rețelele de socializare cu captura lor, iar liderii Peluzei Sud 97 au postat un comunicat pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

”De la cel mai mic până la cel mai mare aurolac, de la cel mai bine ascuns șobolan până la cel mai sus pus, de la cel mai neînsemnat profitor și trădător până la ultimul sifon de pe gardul de la nord, toți vor plăti pentru răul adus Universității Craiova”, au transmis ultrasii din ”Sud”.

Conform legilor nescrise ale fenomenului ultras, atunci când steagul unei facțiuni este capturat de rivali, aceasta se desființează.

ADVERTISEMENT

Liderul Peluzei Sud 97, ironii către Sorin Cârțu: ”Noi am fost ocupați cu coregrafia”

Acuzați că ar fi vandalizat din nou gardul proprietății președintelui CSU, Sorin Cârțu, cei din Peluza Sud 97 au ripostat. Liderul galeriei trupei lui Adi Mutu s-a amuzat răspunzând-ui lui Cârțu.

”Aștept să văd dacă a fost sau nu mâna noastră. Data trecută au fost cei de la CS U Craiova si au dat vina pe noi. Poliția a investigat și s-a dovedit că au fost suporterii lor.

Am văzut și eu acele imagini, dar nu știu nimic. Nu știu dacă au fost suporterii noștri pentru că au fost ocupați în ultimele două săptămâni pentru a pregăti coregrafia pentru meciul cu echipa înființată în 2013.

Nu am scris noi! Să fie amendați, să li se facă dosar și să meargă la pușcărie (cei care au vandalizat proprietatea lui Sorin Cârțu – n.r.)”, a ripostat la Pro X Andrei Preda, șeful galeriei FC U Craiova 1948.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 1,55 este cota pentru „total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT