News

Război total între Dragnea și Dăncilă, pe tema remanierilor din guvern! Cine va fi ”executat”

15.04.2019 | 11:16
Razboi total intre Dragnea si Dancila pe tema remanierilor din guvern Cine va fi executat

Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea nu mai sunt pe aceeași  lungime de undă. Cel puți așa susțin surse din cadrul Partidului Social Democrat, citate de Antena 3. Acestea afirmă că premierul României nu ar fi de acord cu schimbarea miniștrilor pe care liderul PSD vrea să îi înlăture din Guvern. Cel mai important nume vizat de o posibilă remaniere este Tudorel Toader.

Primele tensiuni în PSD. Viorica Dăncilă nu este de acord cu remanierea Guvernului

Prim-ministrul României,  Viorica Dăncilă, nu vede cu ochi buni o eventuală remaniere a Guvernului. Astfel, premierul își dorește ca Executivul să rămână în aceeași componență, cel puțin până după alegerile europarlamentare din mai.

În aceste condiții, poziția Vioricăi Dăncilă este diametral opusă față de cea a lui Liviu Dragnea. Liderul social-democraților s-a pronunțat în repetate rânduri în privința plecărilor unor miniștri precum Tudorel Toader, Rovana Plumb sau Natalia Intotero. Ultimele două se află pe lista candidaților propusă de PSD pentru alegerile europarlamentare, în timp ce situația ministrului justiției, Tudorel Toader este extrem de delicată în aceste momente.

Tudorel Toader nu mai este pe placul liderului PSD, Liviu Dragnea
Tudorel Toader nu mai este pe placul liderului PSD, Liviu Dragnea

Dragnea îl vrea demis pe Tudorel Toader

PSD pune la cale strategia de remaniere a Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Primul ministru care ar putea părăsi executivul este chiar  Tudorel Toader. Acesta nu mai e pe placul lui Liviu Dragnea, cel mai important om din partid, care de altfel a și lăsat de înțeles în ultimul timp că ministrul Justiției nu mai are parte de susținere în rândul social-democraților.

 

Ca membru al unui Guvern asumat de un partid mare, într-o perioadă destul de agitată exact din motivele astea false, nu poţi să te joci cu aşa ceva. Aici este vorba despre o responsabilitate foarte mare pe care trebuie să ţi-o asumi şi nu poţi să enunţi ceva după care să te joci cu enunţul, mai ales că sunt foarte sensibile. Asta este cea mai mare supărare. Nu are nimeni ceva cu domnul Toader personal, ba dimpotrivă, îi respect pregătirea. Nu discut altceva. Asta este marea supărare şi nu are rost să o ascund. Am spus-o şi dumnealui, am spus-o foarte cinstit şi fără patimă, fără ceartă” , a declarat Dragnea zilele trecute, vizibil nemulțumit de atitudinea lui Tudorel Toader, care refuză să promulge ordonanțele pe legile Justiției.