Fotbal international

Război total între Zinedine Zidane și Didier Deschamps: ”Nu multă lume înțelege asta”

22.03.2021 | 09:32
ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane și Didier Deschamps au fost coechipieri în naționala Franței, care a cucerit titlul mondial în 2008, dar au viziuni diferite în ceea ce privește criteriile de selecție.

Antrenorul lui Real Madrid nu înțelege de ce elevul său, Karim Benzema, este evitat constant de Deschamps atunci când convoacă jucătorii pentru echipa națională.

ADVERTISEMENT

Benzema a marcat o dublă în victoria de duminică a Realului, 3-1, pe terenul Celtei Vigo și este al treilea golgheter în La Liga. Cu toate acestea nu a mai îmbrăcat tricoul ”Les Bleus” din 2015.

Zidane îl apără pe Benzema

La 33 de ani Karim Benzema este unul dintre cei mai în formă atacanți din La Liga. Numai în ultimele trei sezoane a marcat 59 de goluri, iar campionatul în curs e departe de a se fi terminat.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea Didier Deschamps îl evită în continuare pe starul grupării ”Blanco”, iar acest lucru l-a făcut pe Zidane să răbufnească.

”Cum să înțelegem că Benzema nu joacă la echipa națională? Nu multă lume înțelege asta. Dar eu sunt fericit, ca antrenor al lui Real Madrid. El face o treabă excelentă pentru echipă”, a declarat Zidane în presa din Spania.

ADVERTISEMENT

De ce a pierdut Benzema naționala Franței

Cel mai important atacant al ultimilor 10 ani de pe Santiago Bernabeu este implicat într-un scandal care datează tocmai din 2015. Atunci, un bărbat l-a șantajat pe Mathieu Valbuena cu un clip compromițător cu soția sa, iar Benzema este bănuit de complicitate.

De atunci Karim Benzema a căzut în dizgrația Federației Franceze de Fotbal, care nu a mai permis convocarea sa la echipa națională, în ciuda evoluțiilor excelente ale atacantului pentru Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Cazul ”sextape la naţionala Franţei“ a apărut în 2015, când Benzema şi alte cinci persoane, printre care Djibril Cisse au fost acuzate că l-ar fi şantajat pe Valbuena cu o înregistrare video cu scene sexuale. Djibril Cisse a fost deja achitat în acest caz.

ADVERTISEMENT