Sport

Război total Iordănescu – Boloni! Ultimele declarații au aruncat în aer naționala: „E lipsă de respect!” Exclusiv

Ultimele declarații ale lui Ladislau Boloni referitoare la echipa națională au dat naștere unui conflict direct între acesta și familia Iordănescu. Oamenii din FRF povestesc pentru FANATIK cum s-a ajuns aici.
29.06.2022 | 09:41
Razboi total Iordanescu  Boloni Ultimele declaratii au aruncat in aer nationala E lipsa de respect Exclusiv
Război total Iordănescu - Boloni! Ultimele declarații au aruncat în aer naționala: „E lipsă de respect!”
ADVERTISEMENT

Nu are cum să fie liniște la echipa națională, mai ales după rezultatele dezastruoase din Liga Națiunilor, unde România este pe ultimul loc al grupei. Au fost critici corecte venite de la mulți oameni de fotbal, dar au existat și declarații care au iritat, fiind catalogate ca „săgeți” gratuite.

Război total Iordănescu – Boloni. „E lipsă de respect! Probabil le spune din frustrare! A fost ofertat și a tot amânat răspunsul, acum ne dă lecții”

În această ultimă categorie intră și atacurile directe pe care fostul selecționer Ladislau Boloni le-a avut la adresa naționalei, a FRF și, implicit, a lui Edi Iordănescu. Ladislau Boloni a fost ofertat de Burleanu să preia prima reprezentativă la începutul anului, dar blocarea negocierilor l-a făcut pe președintele FRF să deschidă și să rezolve mai apoi „pista Edi Iordănescu”.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după rușinea cu Muntenegru de pe Giulești, Boloni, care tocmai a semnat în liga a a doua franceză, a trimis noi „rafale” spre națională. Declarațiile lui Loți au încins aerul de la Casa Fotbalului.

FANATIK a aflat că atacurile lui Boloni au fost privite ca o răzbunare pentru că nu i s-au acceptat condițiile de a veni la națională. Ba mai mult, ca un atac direct la fiul lui Anghel Iordănescu, Loți fiind deranjat că a fost aleasă tinerețea lui Edi în locul experienței sale.

ADVERTISEMENT

Profesional, nu se face ce a făcut Boloni. E lipsă totală de respect și de colegialitate, chiar dacă este vorba despre un antrenor mai tânăr, Loți fiind coleg cu tatăl lui. Probabil că Loți spune chestiile astea din răzbunare și frustrare! De ce le zice acum? El a fost ofertat înaintea lui Edi, a tot amânat răspunsul, iar acum ne dă lecții! Răzvan a negociat ulterior cu Edi și s-au înțeles”, povestesc federalii.

Boloni a iritat cu planul său instant din fața televizorului: „Cum făcea el puncte cu jucători de care a spus că nu au valoare? Cum se uita în ochii lor?”

Ultima ieșire în mass-media a lui Boloni pare să-i fi convins pe cei din FRF că ar fi avut probleme cu el dacă băteau palma. Atitudinea lui Loți a deranjat foarte tare Federația lui Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Nu-i face cinste lui Boloni cum procedează! Arată ca un tip vindicativ. Și mai este un amănunt extrem de important în ceea ce privește discursul său. Ne-a tot amânat și acum ne spune public din fața televizorului ce plan avea el cu naționala. Păi nu l-a oprit nimeni să accepte oferta și să fie selecționer!

Dar exista o mare problemă cu vestiarul vizavi de ce spune Loți. Cum putea el să vină într-un loc unde nu există niciun jucător de valoare cum singur a declarat? Cum se putea uita în ochii jucătorilor? Cum făcea el punctele alea mai multe, cum singur se lăuda”. Sunt doar câteva din răbufnirile celor din preajma echipei naționale după declarațiile lui Loți Boloni.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Boloni de a declanșat războiul cu familia Iordănescu? „Selecționerul nu mai lucrează pentru echipa națională, ci pentru a-și salva pielea!”

Dar ce e declarat Boloni de a produs atâta rumoare la Casa Fotbalului? Care au fost subiectele abordate de fostul selecționer într-un interviu amplu pentru Adevărul, după terminarea celor 4 meciuri din iunie ale României?

Nu puteam să accept să fiu batjocorit, din cauza unor rezultate obţinute cu un grup de jucători pe care nu eu l-am format! Şi de care nu puteam să mă ating imediat, cu acel obiectiv intermediar din Liga Naţiunilor. Selecţionerul, practic, nu mai lucrează pentru echipa naţională, ci pentru a-şi salva pielea, pentru a nu fi dat afară! Iar eu acest lucru nu mi-am dorit” – Ladislau Boloni

Cred că domnul Burleanu mă voia pe mine selecționer. Vorbea cu mine, ca şi cum ar fi fost un tânăr începător. Puteam să semnez fără pretenţii şi să fiu numit selecţioner. Şi, probabil, aş fi fost dat afară deja cu rezultatele actuale din Liga Naţiunilor. Eu cred că domnul Burleanu mă voia, dar fără să facă anumite sacrificii şi aici nu mă refer la sacrificii financiare” – Ladislau Boloni

Cu strategia mea, poate că am fi pierdut cu Finlanda, dar acum, după patru etape, am fi avut mai multe puncte în grupă. N-ai aşa de mult de studiat în fotbalul românesc. Pur şi simplu, nu prea ai! Dar, oricum, eu aveam cunoştinţe suficiente, aveam eu ’informatorii’ mei, care mă ţineau la curent, mai ales de când au început tatonările cu federaţia” – Ladislau Boloni

Dacă Daum a avut 50.000 de euro pe lună, atunci pentru mine ar fi trebuit să dea 60-70.000! Bine, eu ştiam că cer imposibilul, dar voiam să primesc răspunsul la nişte întrebări. De pildă, de ce se poate 50.000 pentru Daum, iar un antrenor român ar trebui să primească nici măcar jumătate? Mi-am scăzut pretenţiile financiare la mai mult de jumătate din suma cerută iniţial. Ah, şi mi s-a dat şi un alt motiv pentru care nu puteam să primesc salariul pe care l-a avut Daum. Iar treaba asta chiar m-a supărat! Răzvan Burleanu m-a speriat… Vorbea despre Cupa Satelor!” – Ladislau Boloni pentru Adevărul.

Edi Iordănescu a fost reconfirmat de Răzvan Burleanu ca selecționer după eșecul cu Muntenegru. „Va face schimbări importante în echipă!”

La două zile după eșecul drastic cu Muntenegru de la București, chiar de ziua sa, pe 16 iunie, Edi Iordănescu a avut o întâlnire de analiză de câteva ore cu Răzvan Burleanu. Au existat voci care prevesteau chiar și o despărțire între părți.

Am avut o discuție cu Edward Iordănescu și am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că Echipa Națională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el” – Răzvan Burleanu, președinte FRF, 16 iunie 2022

FRF a postat ulterior un comunicat în care și-a reafirmat sprijinul pentru Edi Iordănescu, inclusiv în cazul unor rezultate nefavorabile și la ultimele meciuri din septembrie, din Liga Națiunilor. FANATIK a aflat și alte detalii de la întâlnirea lui Edi Iordănescu cu federalii.

Edi și-a asumat să vină în această perioadă la echipa națională, mulți alții nu au făcut-o. Ne-au refuzat elegant sau mai puțin elegant! Se știe foarte bine că nu e o perioadă prea bună pentru națională. O știa și Edi, dar și-a asumat. A anunțat că va face schimbări importante în toamnă și că are încredere că poate construi o echipă puternică”. Așa au sunat mesajele transmise de selecționer la ședința care i-a validat locul la națională după dezamăgirile din iunie.

  • 1 victorie în cele 4 meciuri oficiale are Edi Iordănescu ca selecționer: 1-0 cu Finlanda
  • 300.000 de euro este clauza pe care Iordănescu o are în contractul cu FRF în cazul despărțirii. Cum a făcut și la plecarea de la FCSB, e decis să nu o activeze când federalii nu mai au încredere în el!
ADVERTISEMENT