News

RĂZBOI în Ucraina! Şapte militari şi-au pierdut viaţa!

Armata ucraineană, care continuă ofensiva în estul separatist al ţării, a suferit şapte pierderi în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă dimineaţa serviciul de presă al operaţiunii...
12.07.2014 | 13:41
RAZBOI in Ucraina Sapte militari siau pierdut viata
ADVERTISEMENT

Armata ucraineană, care continuă ofensiva în estul separatist al ţării, a suferit şapte pierderi în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă dimineaţa serviciul de presă al operaţiunii militare.

“Şapte militari au fost ucişi şi 33 au fost răniţi” în diferite zone vizate de tiruri ale insurgenţilor, a indicat sursa menţionată.

ADVERTISEMENT

Trupele ucrainene, care au preluat controlul în această ultimă săptămână în mai multe localităţi, între care fostul bastion separatist Slaviansk, înaintează către Doneţk şi Lugansk, două capitale regionale unde separatiştii se pregătesc să reziste.  Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a avertizat ulterior că “pentru fiecare viaţă de soldat, insurgenţii vor plăti înzecit şi însutit”.

Vezi VIDEO:


Peste 30 de oameni au murit, în dimineaţa zilei de 11 iulie, în urma deschiderii focului asupra unor unităţi ale forţelor armate ucrainene în zona localităţii Zelenopolie din regiunea Lugansk, a anunţat Zoran Şkiriak, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Separatiştii proruşi au aruncat în aer un pod care lega două localităţi din regiunea Doneţk. Din câte se pare, ar fi detonat podul pentru propriul amuzament. Explozia a fost atât de puternică încât a distrus totul de pe o rază de 150 de metri. Experţii militari apreciază că ar fi fost utilizate peste 100 de kilograme de explozibil pentru detonare. Bucăţi mari din pod au căzut pe o linie de cale ferată, ceea ce a dus la întreruperea circulaţiei trenurilor pentru câteva ore.

Preşedintele Traian Basescu a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroshenco, la solicitarea părţii ucrainene.

ADVERTISEMENT

“Domnul presedinte Petro Porosenco i-a mulţumit domnului preşedinte Traian Băsescu pentru sprijinul constant acordat de România, mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversează statul şi poporul ucrainean. România este alături de Ucraina în efortul de stabilizare şi combatere a separatismului.“, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Sursă: www.romaniatv.net

Tags: