Life

”Războiul banilor” dintre Jador și Culiță Sterp: cine câștigă mai mult? Diferența e uriașă

Jador este, probabil, cel mai de succes din cântăreți noului val al manelelor, devenind o adevărată mașină de făcut bani. Culiță Sterp însă, cel care părea rivalul lui, nu o duce prea bine...
08.06.2022 | 17:16
Razboiul banilor dintre Jador si Culita Sterp cine castiga mai mult Diferenta e uriasa
Jador și Culiță Sterp, situații financiare oficiale diferite. Primul e mașină de făcut bani, al doilea pare în faliment / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Jador, artistul care s-a lansat în lumea bună a manelelor după ce a făcut senzație la diverse show-uri TV, pare să aibă un succes nebun în rândul amatorilor de asemenea muzică. Rezultatele lui financiare o dovedesc din plin, profiturile raportate anunțându-l pe artist ca o adevărată mașină de făcut bani. În schimb, cel care părea să îi fie rival – chiar dacă ei sunt amici, în teorie cel puțin -, Culiță Sterp, este departe de a se bucura de același succes.

Jador, mașină de făcut bani! Ce a raportat, financiar, legal

Jador, pe numele lui real Remus Ionuț Dumitrache, a început să se scalde în celebritate începând cu anul 2019. De atunci, simpaticul manelist, în ciuda tuturor controverselor pe care le-a provocat, a reușit să se impună în ”lumea mare” a artiștilor. Cel puțin financiar.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor obținute de FANATIK, Jador deține două firme. Amândouă companiile – Jador Music și Jador Booking – au ca domeniu activitatea de interpretare artistică și organizarea de spectacole, prima având doi ani de când funcționează, pe când cea de-a doua doar unul.

Jador a reușit, cu cele două firme pe care le are, să se plaseze în vârful clasamentului maneliștilor care își declară veniturile legal, iar profiturile obținute par să fie suficient de mari pentru ca artistul să aibă toate motivele din lume să zâmbească.

ADVERTISEMENT

Profit uriaș obținut de Jador

Conform datelor declarate la ANAF și consultate de FANATIK, Jador a reușit să obțină, din cele două firme pe care le are, o cifră de afaceri cumulată de aproape un milion de lei, adică undeva în jurul a 200.000 de euro.

Profiturile pe care le are artistul sunt însă cât se poate de serioase. Mai exact, una dintre firme a obținut aproape 170.000 de lei (peste 33.000 de euro), iar cea de-a doua a raportat un profit de peste 650.000 de lei (aproximativ 133.000 de euro), Jador ajungând la un total de peste 166.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Ceea ce trebuie precizat este însă că firma care a obținut ”doar” 33.000 de euro profit a avut de raportat rezultatele financiare, legal, pe doar cinci luni, lucru care spune multe despre succesul pe care îl are artistul când vine vorba de bani.

Culiță Sterp, al doilea an cu profit negativ

Chiar dacă și Culiță Sterp se bucură de succes, iar adeseori cântărețul postează imagini de la concertele pe care le susține, rezultatele lui financiare – cele declarate, cel puțin – sunt departe de a fi unele de lăudat.

ADVERTISEMENT

Mai exact, firma Culiţă Sterp SRL a obținut, pe anul fiscal 2021, o cifră de afaceri mai mică decât profitul declarat de Jador pentru compania care a raportat doar cinci luni. Astfel, compania lui Culiță a avut aproape 1650.000 de lei ca cifră de afaceri, adică mai puțin de 30.000 de euro.

La capitolul profituri însă, situația raportată pare dramatică pentru Culiță Sterp în anul fiscal declarat. Astfel, el a avut pierderi de peste 27.000 de lei, după ce, în anul anterior, a pierdut peste 100.000 de lei, semn că afacerea cu muzică nu este una strălucită pentru cântăreț.

Până la ora publicării acestui material, Jador și Culiță Sterp nu au putut fi contactați de reporterii FANATIK pentru a discuta pe tema chestiunilor financiare publice declarate de firmele pe care le dețin.

Jador, artistul controverselor și declarațiilor “sforăitoare”

Jador a reușit, în ultimele luni, să provoace o adevărată dezbatere. Mai exact, în luna mai a acestui an, el, alături de cântăreața Aza Gabriela, trebuia să concerteze pe scena Filarmonicii Banatul din Timișoara, motiv de scandal public. Într-un final, directorul Filarmonicii a refuzat ca artiștii să apară pe scena instituției, motiv pentru care s-a tot vorbit de un act de rasism muzical.

”Eu creez muzică, nu mă ocup de organizarea de evenimente, fac altceva: creez muzică doar! Sunt chestiuni minore astea, nu le bag în seamă”, ne-a spus, în exclusivitate, Jador despre ce se întâmpla cu recitalul anunțat la Timișoara pentru ca, doar câteva zile mai târziu, să anunțe că nu va mai călca în orașul de pe Bega după se s-ar fi simțit insultat din cauza etniei sale.

De curând, la nunta lui Florin Salam, Jador a fost în mijlocul unor dispute cu privire la banii pe care i-ar fi dat ca dar. Dacă amicul lui ar fi spus că artistul a pus în plin 2.000 de euro, Jador a refuzat să facă comentarii pe acest subiect, iar apoi s-a aflat că, de fapt, nunta a fost una fără dar.

ADVERTISEMENT