Fotbal international

Războiul banilor înainte de Supercupa Angliei. Ce i-a răspuns Manchester City lui Jurgen Klopp

02.08.2019 | 11:48
Manchester City - Liverpool. Jurgen Klopp a aprins Supercupa Angliei atacând pe rivala City

Duminică, 4 august, începe noul sezon în fotbalul englez odată cu meciul considerat un nonsens de către antrenorul german de la Liverpool, Jurgen Klopp, Supercupa Angliei, cunoscută sub numele de Community Shield sau de Charity Shield, atunci când pe teren se află câştigătoarea titlului cu aceea a Cupei Angliei. Acum e Community Shield şi se va juca între campioana Manchester City şi locul 2, Liverpool, pentru că tot City a cucerit şi celelalte două trofee din fotbalul englez, Cupa şi Cupa Ligii.

Războiul banilor între Manchester City și Liverpool înainte de Supercupa Angliei

Recunoscut ca un personaj foarte acid în declaraţii, Jurgen Klopp nu a făcut nici de această rabat de la această latură a modului său de a pune presiune. Mai întâi pe oficiali fotbalului englez pentru faptul că insistă să se joace an de această Supercupă care nu interesează pe nimeni şi la fel vede şi Supercupa Europei.

Apoi pentru că grupări precum Manchester City, PSG, Real Madrid sau Barcelona nu au cum să fie egalate la putere financiară, ele putând să îşi permită lejer, an de an investiţii de 200-300 milioane de euro pentru transferul de jucători şi de aceea un club ca Liverpool nu are cum să se bată cu astfel de coloşi în plan financiar.

Manchester City – Liverpool. Pep Guardiola este atacat de omlogul său de la Liverpool

City îl sfătuiește pe german să nu se mai uite în curtea altora

Atacul său, venit cu câteva zeci de ore înaintea Supercupei, i-a iritat pe cei de la City. Dacă Pep Guardiola şi-a rezervat dreptul de a răspunde pe teren, unde doreşte să câştige trofeul, unul dintre oficialii clubului, responsabil tocmai cu transferurile, Omar Berrarda, i.-a dar replica germanului într-un mod civilizat, dar ferm:

“Nu ştiu de ce a făcut aceste comentarii. Nu înţeleg de ce îi place să se uite la alte cluburi. Nu e vorba de frustrare sau mânie, pur şi simplu sunt curios să înţeleg de ce trebuie să ne urmărească nouă cheltuielile. Suntem bine cu cheltuielile noastre. Realitatea este că toate cluburile investesc pentru a fi bine puse la punct. Spunând că noi, PSG, Real Madrid sau Barcelona mereu investim cel puţin 230 de milioane euro nu este corect. Noi niciodată nu ne uităm la ce fac alţii”.

The Sun îi arată lui Klopp cine a cheltuit cei mai mulți bani

Iar tabloidul The Sun îi închide pur şi simplu gura lui Klopp, făcând o evaluare exactă a cât a cheltuit Liverpool în ultimele două sezoane şi cât City. Rezulatatul e că tocmai echipa lui Klopp a cheltuit mai mult. City a cheltuit în total 160 de milioane de euro, Rodri, în această vară şi Mahrez fiind cei mai scumpi, iar Liverpool a dat pe jucători 190 de milioane, stabilind şi trei recorduri: Virgil van Dijk, cel mai scump jucător din istoria clubului, 85 milioane, tot el cel mai scump fundaş din lume şi Alisson Becker cel mai scump portar din lume.

Manchester City – Liverpool. City a făcut un singur transfer important în vară, Rodri, de la Atletico Madrid

Și ca autogolul lui Klopp să fie de tot râsul ,pe comisioanele agenților Liverpool a dat 53 de milioane de euro, City 30 milioane, iar la salarii Liverpool e pe locul 2 la cheltuieli, după United, cu 245 de milioane de euro. City e pe 3, cu 7 milioane de euro mai puțin.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri