Premier League

“Războiul” CSA Steaua – FCSB a ajuns în Premier League. Banner-ul afișat de un grup de suporteri români

25.11.2018 | 12:27
Banner cu FCSB IS NOT STEAUA în Premier League

Războiul dintre CSA Steaua și FCSB a ajuns în Premier League. În timpul partidei Fulham – Southampton, din runda cu numărul 13, un grup de suporteri ai echipei din Liga a 4-a a afișat un banner cu mesajul “FCSB IS NOT STEAUA”. Fanii englezi care nu au știut la ce face referire bannerul au cerut lămuriri, iar în final au apreciat ideea românilor.

Clubul Sportiv al Armatei a câștigat în instanță palmaresul, marca și sigla Steaua București, dar procesele continuă pentru stabilirea prejudiciului cauzat de clubul deținut de Gigi Becali, FCSB,  în perioada în care s-a folosit “cu rea credință” de numele Stelei. Suporterii s-au împărțit între cele două grupări, Peluza Sud alegând să susțină echipa care deține palmaresul, numele și sigla și care ocupă acum locul 1 în Liga a 4-a, având ca obiectiv promovarea în Liga a 3-a la final de sezon. Peluza Nord a încetat și ea să mai meargă la meciurile echipei deținute de Becali, care este susținută acum de o nouă facțiune, Peluza Roș-Albastră.

Banner cu “FCSB IS NOT STEAUA” în Premier League

În timp ce mulți fani nu au aflat de sentința definitivă dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, alții sunt confuzi și preferă să susțină FCSB, despre care spun că a continuat tradiția Stelei de a juca în Liga 1. Un război care a făcut mult rău fotbalului românesc și numelui Steaua București. În ultima vreme, steliștii au mers la partidele de fotbal din campionatele importante ale europei și au afișat bannere prin care atrag atenția că FCSB nu este Steaua, în încercarea de a trage un semnal de alarmă pentru UEFA.

Războiul CSA Steaua – FCSB a ajuns până în Premier League, unde sâmbătă a avut loc partida Fulham – Southampton, încheiată cu scorul de 3-2. Un grup de suporteri români a afișat în timpul meciului un banner cu mesajul “FCSB IS NOT STEAUA”, spre mirarea englezilor care au vrut să știe despre ce este vorba. După ce s-au lămurit, au lăudat inițiativa fanilor steliști.