Fotbal intern

Războiul CSA Steaua – FCSB ajunge la UEFA. Talpan cere dezafilierea echipei lui Becali

09.08.2018 | 10:41
Razboiul CSA Steaua  FCSB ajunge la UEFA Talpan cere dezafilierea echipei lui Becali

Războiul CSA Steaua – FCSB ajunge la UEFA! Colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a trimis la Nyon 4 kilograme de documente, adică un total de 640 de pagini, prin care solicită dezafilierea şi excluderea FCSB din toate competiţiile. Printre documentele trimise de Florin Talpan forului european se numără și hotărârile definitive ale instanțelor din România, care i-au dat câștig de cauză clubului din Ghencea în războiul pentru nume, palmares și marcă.

Potrivit Prosport, juristul CSA Steaua a trimis la Nyon atât documentele originale, cât și traduceri în limba engleză. “SC Fotbal Club FCSB SA (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) nu este succesoarea şi nu deţine recordurile sportive ale echipei de fotbal care aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi Supercupa Europei în 1987, nu are nicio bază materială şi a fost afiliată ilegal de Federaţia Română de Fotbal”, se arată în notificatea trimisă de Florin Talpan către UEFA. Acesta acuză FRF că nu a înștiințat forul continental cu privire la hotărârile judecătorești date în cazul CSA – FCSB: “SC Fotbal Club FCSB SA a informat CSA Steaua că se va supune sentinţei emise de instanţă, dar această conformare nu s-a produs. SC FC FCSB nu a notificat FRF şi forurile internaţionale (UEFA şi FIFA) privind faptul că nu mai deţine marca şi numele Steaua şi Steaua Bucureşti, chiar dacă era silită să facă asta, pentru ca FRF şi forurile internaţionale să facă paşii legali necesari.”

Juristul Clubului Sportiv al Armatei a cerut UEFA să modifice palmaresul FCSB pe site-ul oficial. “Vă rugăm să luaţi la cunoştinţă că performanţele CSA Steaua Bucureşti sunt greşit trecute pe pagina instituţiei dumneavoastră. Alături de participările CSA Steaua în competiţiile europene apare logoul unui alt club de fotbal, SC FC FCSB SA, club înfiinţat în 2004. De asemenea, performanţele obţinute de clubul nostru, care includ, printre altele, câştigarea Cupei Campionilor în 1986, sunt eronat incluse între performanţele clubului de fotbal născut în 2004. De aceea vă cerem să rectificaţi greşeala apărută pe site-ul dumneavoastră. CSA Steaua a luat măsuri legale împotriva SC FC FCSB SA, care încearcă să-şi asume identitatea noastră în mod fraudulos şi intenţionat.”

Războiul CSA Steaua – FCSB ajunge la UEFA. Talpan cere dezafilierea echipei lui Becali

“Vă cerem să rectificaţi informaţiile de pe site-ul dumneavoastră astfel încât să fie o deosebire clară între CSA Steaua, care deţine performanţe impresionante, precum Cupa Campionilor din 1986 şi Supercupa Europei din 1987, şi SC FC FCSB SA, o echipă înfiinţată în 2004 şi care, într-o manieră ilegală şi înşelătoare, v-a notificat şi informat pentru a crea confuzie, cu scopul evident de a înşela suporterii fotbalului din întreaga lume şi, în particular, pe cei ai CSA Steaua”, se arată în solicitarea trimisă lui Aleksander Ceferin.

Concret, juristul CSA Steaua a cerut UEFA să treacă performanțele din 1947 până în 2004 în dreptul CSA Steaua pe site-ul UEFA și în materialele promoționale și să rectifice palmaresul trecut în dreptul FCSB, care începe din 2004. Totodată, Talpan a mai cerut excluderea FCSB din toate competiţiile europene și un ordin din partea forului prin care să acesta să se adreseze FRF în vederea dezafilierii FCSB, dar și includerea CSA Steaua în locul FCSB SA în Liga 1 Betano. “CSA Steaua nu a transferat niciodată drepturile federative către SC FC FCSB SA. SC FC FCSB SA este creaţia lui George Becali, asta însemnând că el colectează profiturile. CSA Steaua şi Ministerul Apărării Naţionale nu au nicio înţelegere cu această firmă, George Becali a profitat, în ultimii 13 ani, până în prezent, de numele şi faima clubului Steaua Bucureşti. Sub acest faimos brand, care nu i-a aparţinut niciodată, el a reuşit să vândă jucători pentru sume colosale, a fost capabil să obţină sume uriaşe din sponsorizări, drepturi TV, premii consistente şi bonusuri din competiţiile europene. Este evident că toate aceste venituri au intrat în buzunarul său”, a menționat Talpan în documentele înaintate forului din Nyon.