News

Războiul din PSD continuă. Viorica Dăncilă, pusă la punct de un fost deputat: „Nimeni nu a rușinat mai puternic poporul”

01.05.2020 | 23:54
Razboiul din PSD continua Viorica Dancila pusa la punct de un fost deputat Nimeni nu a rusinat mai puternic poporul
Viorica Dăncilă, criticată de un fost deputat PSD
ADVERTISEMENT

Război total în PSD, după ce Viorica Dăncilă i-a cerut demisia actualului președinte Marcel Ciolacu. Fostul deputat Radu Popa, vicepreședintele PSD Dâmbovița, a atacat-o dur pe Dăncilă.

Dăncilă, pusă la punct de un membru PSD

Scandalul din interiorul PSD a pornit în momentul în care Viorica Dăncilă i-a cerut demisia lui Marcel Ciolacu. Motivul? Motul în care Ciolacu a gestionat, în Camera Deputaților, proiectul legislativ care prevede că Ținutul Secuiesc va dobândi autonomie.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a taxat dur această gafă a PSD, astfel că bătălia electorală s-a mutat în interiorul partidului.

Viorica Dăncilă i-a cerut public demisia lui Ciolacu, printr-un mesaj postat pe Facebook: „Marcel, eu am avut decența de a-mi da demisia după o înfrângere (onorabilă) la prezidențiale. Tu, din păcate, nu ai nici măcar curajul de a recunoaște că ai băgat PSD într-o criză”.

ADVERTISEMENT

În replică, apărătorii lui Ciolacu, printre care Radu Popa, au simțit nevoia să o „urecheze” pe Viorica Dăncilă.

„Nimeni nu a rușinat mai puternic poporul PSD decât ea și astăzi, când pretinde ascultare, sa nu uite ca nimeni, in toată istoria de 30 de ani a democrației, nu a compromis atât de sever ideea de prezidențiabil.

ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă a instituit pentru prea mulți ani regula mișto-ului colectiv in politică. Acum când pretinde ascultare continua sa jignească și gramatica și bunul-simt”, a declarat Radu Popa, conform România TV.

PSD, partidul fără lider

Tensiunile sunt la cote maxime în PSD, partid care nu are un lider legitim. Marcel Ciolacu a promis că va organiza alegeri libere, el fiind strict un președinte interimar, însă pandemia l-a ținut pe Ciolacu în funcție în această perioadă. Partidul e rupt în mai multe tabere, fiecare dintre aceste tabere fiind decisă să câștige conducerea partidului.

ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă, cu toate că s-a retras din fruntea PSD, rămâne extrem de activă pe Facebook și va avea un cuvânt de spus când se vor organiza alegeri, cel mai probabil în vară. Între timp, Marcel Ciolacu este contestat de anumiți membri PSD.

ADVERTISEMENT